Prins Harry

Harry brukte opp Meghans lystgass under fødselen

Prins Harry innrømmer at han tok rikelig for seg av hjelpemidlene da kona skulle føde.

PRINS HARRY: I boken forteller prins Harry at det var under fødselen til sønnen Archie, at han hadde en heller ukonvensjonell opptreden på fødestua. Foto: NTB
PRINS HARRY: I boken forteller prins Harry at det var under fødselen til sønnen Archie, at han hadde en heller ukonvensjonell opptreden på fødestua. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Da prins Harry kom med sin mye omtalte selvbiografi Spare i januar 2023, bød han rikelig på detaljer fra livet i den britiske kongefamilien.

Han beskrev også en barndom mens moren enda levde, der hun viste sin kjærlighet for barna. Siden, da Diana døde etter bilulykken i Paris, var bildene av de to morløse guttene, som gikk med bøyde hoder etter morens kiste gjennom Londons gater, hjerteskjærende.

Trodde moren hadde gjemt seg

I boken skriver Harry om tapet av moren, og at han til langt oppe i voksen alder trodde at hun bare hadde søkt dekning, og at hun kom til å komme tilbake. Men han mimrer også om en god mor som ikke kunne få nok av å leke med sønnene sine.

Da Harry etter en turbulent ungdomstid med fester og dop, giftet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, ble paret snart foreldre til sønnen Archie og senere til datteren Lilibet Diana, oppkalt etter dronning Elizabeth og prinsesse Diana.

FORELDRE: Meghan og Harry med sønnen Archie under et møte med erkebiskop Desmond Tutu i 2019. FOTO: NTB
FORELDRE: Meghan og Harry med sønnen Archie under et møte med erkebiskop Desmond Tutu i 2019. FOTO: NTB Vis mer

Supte lystgass

Og det var under fødselen til sønnen Archie, at prins Harry hadde en heller ukonvensjonell opptreden på fødestua. I boken sin røper han nemlig at han tok for seg av lystgassen som kona skulle ha når fødselen kom ordentlig i gang:

– Jeg tok flere lange, gjennomtrengende trekk. Meghan, som spratt på en gigantisk lilla ball, som skulle gi naturen en hjelpende hånd, lo og himlet med øynene. Jeg tok mange flere trekk, og nå spratt jeg selv også.

Han forteller at Meghans veer nå begynte å komme hyppigere og kraftigere:

– En sykepleier kom inn for å gi henne lystgass. Det var ikke mer igjen. Sykepleieren så på tanken, og på meg, og jeg kunne se at det demret for henne: Kjære vene, mannen hennes tok alt sammen.

Harry skriver videre at han slukøret ba om unnskyldning, og at de alle tre lo, mens pleieren skiftet tanken.

Prinsen røper videre at han satte på beroligende musikk på fødestua: Artisten Deva Premal, som mikser «Sanskrit mantraer om til sjelfulle hymner». Anestesilegen skrudde imidlertid av musikken, noe som ifølge Harry skal ha «forandret stemningen i rommet».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer