Hyller kong Harald

Harry hyller kong Harald

– Ikke fått nok ære, sier Harry i intervju.

HYLLER KONG HARALD: Prins Harry hyller i et intervju på ABC januar 2023 kong Harald for å ha tatt til ordet mot rasisme. FOTO: REUTERS/Andrew Kelly/File/NTB
HYLLER KONG HARALD: Prins Harry hyller i et intervju på ABC januar 2023 kong Harald for å ha tatt til ordet mot rasisme. FOTO: REUTERS/Andrew Kelly/File/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry er i hardt vær om dagen, men synes ikke å sakke farten av den grunn. Ikke før var Oprah-intervjuet unnagjort i 2022, et intervju der kritikerne beskyldte Harry og Meghan for å være sutrete, så kom Netflix-dokumentaren med hertugparet, der kritikerne fikk ytterligere vann på mølla.

I månedsvis har verden ventet i spenning på Harrys selvbiografi «Spare» (på norsk «Reserven»), som slippes 10. januar 2023, og det er spådd at boken vil gjøre forholdet mellom brødrene Harry og William enda mer anstrengt enn det allerede er.

Ved inngangen av 2023 begynte det å komme lekkasjer fra bokens innhold, blant annet etter at den ved en glipp ble solgt over disk i Spania før lanseringsdatoen. En episode der Harry hevder at William skal ha angrepet ham fysisk slik at han falt og skadet seg, fikk spesielt stor oppmerksomhet i media.

BETENT MELLOM BRØDRENE: Forholdet mellom prins William og prins Harry skal ha blitt anstrengt etter at Harry og kona Meghan sa fra seg sine kongelige plikter og flyttet til USA. FOTO: AP Photo/Martin Meissner/NTB
BETENT MELLOM BRØDRENE: Forholdet mellom prins William og prins Harry skal ha blitt anstrengt etter at Harry og kona Meghan sa fra seg sine kongelige plikter og flyttet til USA. FOTO: AP Photo/Martin Meissner/NTB Vis mer

Mens det britiske kongehuset har holdt seg til den avdøde dronning Elizabeths leveregel «Never explain, never complain», og stort sett forholdt seg tause om hertugparets påstander om rasisme, personangrep og også fysiske angrep, har Harry valgt åpenhet.

I et intervju med britiske ITV i årets første uke, fortalte han om eget rusmisbruk og seksuelle debut. To dager senere gjorde han et intervju med ABC, det han blant annet tar opp rasisme.

Hyller kongen

Og i dette intervjuet sender Harry en uventet hyllest til det norske kongehuset, ved vår egen kong Harald. Prinsen roser den norske kongen for å gå foran i kampen mot rasisme, og for å ha uttalt seg til forsvar for prinsesse Märtha Louises forhold til Durek Verrett.

Prinsesse Märtha og forloveden Durek Verrett har flere ganger fortalt at de har blitt utsatt for rasistiske kommentarer i Norge, og prins Harry hyller nå kong Harald for å ha tatt til orde for at den «bevisste og ubevisste rasismen» må stoppes.

– Jeg gratulerer dem enormt med det. Og jeg tror ikke de har fått nok ære for det de har gjort, sier Harry i ABC-intervjuet.

– Men det er stort. Og det trengs mer av det.

I intervjuet med journalist Michael Strahan, kritiserer blant annet prinsen den britiske pressen for deres behandling av Meghan. Harry sier han mener det britiske monarkiet har behov for modernisering. Han mener ikke at Storbritannia som land er fordomsfullt – men at den britiske pressen er det.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer