Hyller kong Harald

Harry hyller kong Harald

– Ikke fått nok ære, sier Harry i intervju.

HYLLER KONG HARALD: Prins Harry hyller i et intervju på ABC januar 2023 kong Harald for å ha tatt til ordet mot rasisme. FOTO: REUTERS/Andrew Kelly/File/NTB
HYLLER KONG HARALD: Prins Harry hyller i et intervju på ABC januar 2023 kong Harald for å ha tatt til ordet mot rasisme. FOTO: REUTERS/Andrew Kelly/File/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry er i hardt vær om dagen, men synes ikke å sakke farten av den grunn. Ikke før var Oprah-intervjuet unnagjort i 2022, et intervju der kritikerne beskyldte Harry og Meghan for å være sutrete, så kom Netflix-dokumentaren med hertugparet, der kritikerne fikk ytterligere vann på mølla.

I månedsvis har verden ventet i spenning på Harrys selvbiografi «Spare» (på norsk «Reserven»), som slippes 10. januar 2023, og det er spådd at boken vil gjøre forholdet mellom brødrene Harry og William enda mer anstrengt enn det allerede er.

Ved inngangen av 2023 begynte det å komme lekkasjer fra bokens innhold, blant annet etter at den ved en glipp ble solgt over disk i Spania før lanseringsdatoen. En episode der Harry hevder at William skal ha angrepet ham fysisk slik at han falt og skadet seg, fikk spesielt stor oppmerksomhet i media.

Mens det britiske kongehuset har holdt seg til den avdøde dronning Elizabeths leveregel «Never explain, never complain», og stort sett forholdt seg tause om hertugparets påstander om rasisme, personangrep og også fysiske angrep, har Harry valgt åpenhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer