Overrasker med hyllest

Harry og Meghan hyller Diana

Når Meghan og Harry røper nyheten om sitt andre barn, er det med en rørende hyllest til prinsesse Diana.

HYLLEST: Prins Harry i mammas Dianas armer som liten. I dag venter Harry selv sitt andre barn, og i forbindelse med kunngjøringen hyller han moren med en spesiell gest. FOTO: NTB:
HYLLEST: Prins Harry i mammas Dianas armer som liten. I dag venter Harry selv sitt andre barn, og i forbindelse med kunngjøringen hyller han moren med en spesiell gest. FOTO: NTB: Vis mer
Publisert

Da det nylig ble det kjent at hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt andre barn, en nyhet paret for øvrig valgte å slippe via en talsperson til det amerikanske magasinet People.com, var dato neppe tilfeldig valgt.

For da Harrys mor Diana, prinsessen av Wales, kunngjorde at hun var gravid med sin yngste sønn Harry, gjorde hun det på nøyaktig den samme merkedagen, nemlig på Valentinsdagen.

Dianas graviditet

Diana var 22 år da hun i 1984 at offentliggjorde at hun var gravid igjen. Men i motsetning til Harry og Meghans mer ukonvensjonelle kunngjøring i magasinet People, skal Diana og Charles ifølge People, som igjen refererer til Daily Express newspaper ha gjort graviditeten kjent gjennom en pressemelding fra Buckingham.

Dronningen og prins Philip skal ha uttalt at de var «delighted» over nyheten, og la til at Diana ikke skal ha hatt «noen preferanser på om barnet ville bli en gutt eller jente».

STOLTE: DE nybakte foreldrene Charles og Diana med lille Harry i armene utenfor St. Mary's Hospital in Paddington i 1984. Harry ble født 15. september. FOTO: NTB
STOLTE: DE nybakte foreldrene Charles og Diana med lille Harry i armene utenfor St. Mary's Hospital in Paddington i 1984. Harry ble født 15. september. FOTO: NTB Vis mer

Flyktet til USA

Meghan og Harry ble foreldre til lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor i 2019. Etter det paret mente var et massivt mediepress fra de britiske tabloidene, valgte de å si adjø til kongelige plikter og «kongelig høyhet»-titler, og flytte i mars 2020 til USA.

Den lille familien på tre bor i dag i Montecito i Santa Barbara, og har ikke vært i Storbritannia siden. Det skal imidlertid ikke være gammelt agg som er årsaken. Ifølge nettstedet Insider sa prins Harry nylig under et digitalt videomøte med Rugby Football League:

– Jeg kommer definitivt på besøk snart, og hadde det ikke vært for covid hadde jeg vært tilbake for lengst.

SNART FIRE: Prins Harry og hertuginne Meghan sammen med sønnen Archie i Sør-Afrika i 2019. FOTO: NTB
SNART FIRE: Prins Harry og hertuginne Meghan sammen med sønnen Archie i Sør-Afrika i 2019. FOTO: NTB Vis mer

Ny glød

KK skrev allerede i forrige uke om den nye gløden til hertuginne Meghan, noe som fikk både oss og fansen til å lure på om hun muligens kunne være gravid igjen.

Og jammen fikk vi ikke rett. I helgen sprakk nyheten om at lille Archie skal bli storebror. People.com dekket nyheten med et svart-hvitt-fotografi, tatt av den nigerianske fotografen Misani Harriman. Til bildet av de vordende foreldrene, skriver han en hyllest på sin egen Instagram-konto:

«Meg, jeg var der da dere giftet dere, og var vitne til at kjærlighetshistorien skjøt fart, og min venn, jeg er beæret over å få fange dens fortsettelse. Gratulerer så mye til hertugen og hertuginnen av Sussex over denne gledelige nyheten!», skriver 55-åringen.

Nummer åtte i arverekken

Babyen blir det femte barnebarnet til prins Charles og det tiende eller ellevte oldebarnet til dronningen, avhengig av om den lille kommer før eller etter babyen til Zara Tindall. Den lille vil ifølge The Guardian bli nummer åtte i arverekken til tronen, og få tittelen Lord eller Lady, men det spekuleres i om hertugparet heller vil velge Master, slik som hos Archie, or Miss, med etternavnet Mountbatten-Windsor.

Spontanaborterte

Kanskje er nyheten om babyen ekstra gledelig for paret, med tanke på at hertuginne Meghan i sommer hadde en spontanabort. I et personlig essay i avisen The New York Times, fortalte Meghan om hvordan hun opplevde å miste:

Det var en juli-morgen som begynte som en hvilken som helst annen dag: jeg lagde frokost. Matet hundene. Tok vitaminer. Fant den sokken som hadde forsvunnet. Plukket opp sminken som hadde rullet under bordet. Satte opp håret mitt i en hestehale, før jeg plukket opp sønnen min fra barnesengen. Etter å ha skiftet bleie på ham, kjente jeg en skarp krampe. Jeg falt på gulvet med ham i armene, og nynnet frem en sang for å holde oss begge rolige. Den muntre tonen var en sterk kontrast til følelsen jeg fikk om at noe ikke var som det skulle. Jeg visste, mens jeg holdt rundt min førstefødte, at jeg mistet min andre.

Mor og sønn

Prins Harry hadde et nært forholdt til sin mor prinsesse Diana, og bildene viste at Diana stadig hadde med seg sønnene sine både på ski og andre aktiviteter.

GODE MINNER: Prins Harry og mamma Diana på vannskuter på den franske riviera i 1997. Bare måneder senere omkom Diana i en bilulykke i Paris. FOTO: NTB
GODE MINNER: Prins Harry og mamma Diana på vannskuter på den franske riviera i 1997. Bare måneder senere omkom Diana i en bilulykke i Paris. FOTO: NTB Vis mer

Bare måneder etter en ferie på den franske riviera i 1997, kom nyheten om at Diana tragisk hadde omkommet i bilulykken i Paris. Harry var da bare 13 år gammel.

TUNG MARSJ: Harry og broren William følger etter moren Dianas kirke gjennom Londons gater under begravelsen i 1997. FOTO: NTB
TUNG MARSJ: Harry og broren William følger etter moren Dianas kirke gjennom Londons gater under begravelsen i 1997. FOTO: NTB Vis mer

Prins Harry og broren William har i voksen aldre kritisert mediene for å ha drevet klappjakt på moren. Men de har har også ved flere anledninger hyllet moren, som for eksempel på 20-årsmarkeringen for hennes død.

Og når Harry og Meghan nå altså har valgt å offentliggjøre nyheten om sitt andre barn nettopp på Valentinsdagen, den samme merkedagen nyheten om Harrys egen tilblivelse ble kjent for verden, kan det neppe ses på som noe annet enn en hyllest til mamma Diana.

PÅ MAMMAS ARM: Seks måneder gamle Harry og mamma på vei til hans første besøk på Balmoral slott. FOTO: NTB
PÅ MAMMAS ARM: Seks måneder gamle Harry og mamma på vei til hans første besøk på Balmoral slott. FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer