THE TALE:

HBO advarer: - Det var aldri en 13-åring og en voksenpersonen i overgrepsscenene samtidig

The Tale er den rystende historien om filmskaper Jennifer Fox' vonde tenåringsår.

THE TALE: Skuespiller Laura Dern portretterer filmskaper Jennifer Fox, som i voksen alder oppdager at hun som tenåring ble utsatt for overgrep. Unge Jennifer spilles av Isabelle Nélisse. FOTO: HBO
THE TALE: Skuespiller Laura Dern portretterer filmskaper Jennifer Fox, som i voksen alder oppdager at hun som tenåring ble utsatt for overgrep. Unge Jennifer spilles av Isabelle Nélisse. FOTO: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Tale er dokumentarskaper Jennifer Fox' (59) første spillefilm, og i den rundt to timer lange filmen får vi et innblikk i den personlige historien til Fox. Det var først i voksen alder hun kom over en skolestil hun hadde skrevet da hun var i begynnelsen av tenårene, hvor hun beskriver et intimt forhold til sin mannlige løpetrener og kvinnelige ridelærer.

Skolestilen vekker de vonde minnene hun har fortrengt, og Jennifer Fox (som spilles av Laura Dern) begynner å grave i historien. Ved hjelp av gamle brev hun har skrevet, og samtaler med de som sto henne nær da overgrepene skjedde på slutten av 70-tallet, nøster hun opp i saken.

Ridelæreren Mrs. G (spilles av Elizabeth Debick og Frances Conroy) og løpetreneren Bill (som spilles av Jason Ritter og John Heard) er svært manipulerende, og lurer den unge og uskyldige jenta inn i en situasjon hvor hun selv føler at hun er i et hemmelig forhold med den tilsynelatende sjarmerende og omsorgsfulle mannen.

Det som for Fox til å begynne med var minner om en nær og trygg relasjon, får henne etter hvert å innse at hun er blitt utnyttet på det groveste. Noe som dessverre kan være typisk - de uskyldige barna vet ikke bedre og lar seg manipulere til å tro at dette er en normal relasjon. Det er ikke før i voksenalder at man innser hva man har vært utsatt for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer