Kristin Gjelsvik og Sophie Elise

- Heia lange, korte og skeive kjønnslepper!

Influenserne Kristin Gjelsvik og Sophie Elise med ulike synspunkter i intimkirurgi-debatten.

KRISTIN GJELSVIK OG SOPHIE ELISE: De to influenserne er kjent for å være motpoler i Influenser-Norge. Nå er det fokus på underliv som får kjørt seg i sosiale medier. Og som vanlig har de to forskjellige meninger rundt temaet. FOTO: NTB
KRISTIN GJELSVIK OG SOPHIE ELISE: De to influenserne er kjent for å være motpoler i Influenser-Norge. Nå er det fokus på underliv som får kjørt seg i sosiale medier. Og som vanlig har de to forskjellige meninger rundt temaet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I oktober kom influenser Sophie Elise Isachsen (25) ut med sin tredje bok - Ting jeg har lært. Her tar hun for seg tanker rundt egen kropp og legning, og deler med leseren personlige og intime detaljer rundt nettopp dette fra oppveksten i Harstad.

En av historiene hun deler er da hun som 12-åring drømte om å å klippe av seg kjønnsleppene, fordi noen medelever hadde kommet med slengbemerkninger om underlivet hennes i jentegarderoben. Dette gjorde henne svært usikker på eget utseende.

Sophie Elise begynte å blogge fra pikeværelset i 2011, og gjorde raskt kometkarriere innenfor blogguniverset - som en av de første såkalte «rosabloggerne».

Til tross for at hun både hadde operert bryster, rumpe og nese før fylte 20 år, bestemte hun seg i all hemmelighet, tidlig i tyveårene, for å operere kjønnsleppene.

Hun erkjenner i boken at hun følte at det ikke var akseptabelt å «operere fitta si fordi du synes den er stygg».

- Det finnes INGEN fasit på hvordan en kvinnes kjønnsorgan skal se ut!

Influenser Kristin Gjelsvik (34), som bemerket seg etter deltakelsen i realityserien Paradise Hotel i 2012, og de siste årene har slått seg opp som en influenser som retter fokus mot kroppspress og på mangfold.

I slutten av oktober la hun ut en illustrasjon, gjort av illustratøren bak Instagram-kontoen @the.vulva.gallery, på sin egen Instagram-profil. Det var tydelig at budskapet handlet om at vi alle er forskjellig, og at det ikke finnes en «perfekt» utgave av en kvinnes underliv.

Kristins budskap var klart:

«Stikker innom feeden din på denne lillelørdagen for å gi en en solid dose pussy confidence! INGEN er like. Det finnes heller INGEN fasit på hvordan en kvinnes kjønnsorgan skal se ut. Og hvor fantastisk er ikke det? At alle underliv er unike? Heia mangfold! Heia lange kjønnslepper, heia korte, heia én lang og én kort! Heia store ytterst og små innerst. Heia store indre kjønnslepper som henger nedenfor de ytterste, og er godt synlig. Heia én kjønnsleppe som er større enn de andre. Heia oss!».

- Operasjonen gjorde meg ikke lykkeligere

I et intervju med VG i forbindelse med bokslanseringen, åpner Sophie Elise opp om skammen tilknyttet eget utseende og eget underliv.

På spørsmål fra VG om hvorfor denne operasjonen er så annerledes, svarer hun at det handler om nettopp skammen.

– Det er vanskelig å forklare, men kanskje fordi det var så skamfullt for meg. Jeg ville ikke engang vise det til en kirurg. Jeg vet ikke hvorfor de andre tingene var så åpenbare for meg. Det eneste jeg hadde sett av intimkirurgi var Innafor, og det programmet ble en stor greie, man snakket om feminisme, folk så ned på det og det ble en kjempedebatt. Da fikk jeg et lite kick.

INFLUENSER: Sophie Elise ble for alvor kjent i 2011, da hun satt på pikerommet i Harstad og delte stort om smått fra tenåringslivet. Siden den gang har hun blant annet gitt ut tre bøker. Her fra et arrangement på Nasjonalbiblioteket i 2019. FOTO: Vidar Ruud / NTB
INFLUENSER: Sophie Elise ble for alvor kjent i 2011, da hun satt på pikerommet i Harstad og delte stort om smått fra tenåringslivet. Siden den gang har hun blant annet gitt ut tre bøker. Her fra et arrangement på Nasjonalbiblioteket i 2019. FOTO: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Programmet Sophie Elise nevner ble sendt på NRK i 2017, og den daværende programlederen Emma Clare (29) utforsket fenomenet intimkirurgi - og pådro seg selv nye underlivskomplekser etter innspilling.

Til VG erkjenner Sophie Elise at underlivsoperasjonen ikke gjorde henne mer lykkelig, og at begrepet at man «blir lykkeligere av å operere» ikke nødvendigvis blir tilfelle.

– Det er en typisk ting man sier for å hente seg inn igjen, men oppriktig gjorde det jo ikke det for meg. Intimoperasjonen brøt ikke den barrieren som må brytes for å være nær, intim og sårbar. Det gjorde ikke det, sa Sophie Elise til VG i slutten av oktober.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer