Her er alt du trenger å vite om 23-åringen som skal spille avdøde prinsesse Diana

Emma Louise Corrin kapret gjev rolle i The Crown.

SOM TO DRÅPER VANN: Det er den britiske 23-åringen Emma Louise Corrin som skal portrettere unge prinsesse Diana i sesong 4 av The Crown. Sesongen har premiere i 2020. FOTO: NTB Scanpix
SOM TO DRÅPER VANN: Det er den britiske 23-åringen Emma Louise Corrin som skal portrettere unge prinsesse Diana i sesong 4 av The Crown. Sesongen har premiere i 2020. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spenningen er stor knyttet til når sesong 3 av den populære Netflix-serien The Crown har premiere. Foreløpig er det kun kjent at sesongen slippes i 2019, og at det nå er Broadchurch-stjernen Olivia Colman (45) som har tatt over dronning Elizabeth-rollen etter Claire Foy (34).

I disse dager planlegges også sesong 4 av The Crown, og nylig ble det kjent at det er den unge, og nokså ukjente, britiske skuespilleren Emma Louise Corrin (23) som har kapret rollen som prinsesse Diana.

På sin private Instagram-profil har 23-åringen delt den store nyheten med følgerne sine, og skriver at hun er fra seg av lykke over å ha bli castet til rollen.

Hun avslører også at hun har sittet benket foran TV-skjermen og vært fan av The Crown helt siden serien ble sluppet i 2016.

«Jeg har vært lenket til serien og at jeg nå skal ta del i denne utrolig talentfulle skuespillerfamilien er ikke til å tro. Prinsesse Diana var et ikon, og hennes påvirkning på verden er blitt ved med å være dyptgående og inspirerende. Å få oppleve henne gjennom Peter Morgans penn er en fantastisk mulighet og jeg skal streve for å vise et rettferdig bilde av henne», uttaler Emma.

Første store rolle

Ifølge IMDB-profilen til Emma Corrin er hun relativt fersk i skuespillergamet. I 2018 hadde hun en rolle i kortfilmen Alex's Dream og i 2019 har hun vært å se i rollen som Esther Carter i den britiske TV-serien Grantchester.

Hun har også fått en rolle i den historiske dramafilmen Misbehaviour, hvor hun skal spille Miss Sør-Afrika anno 1970. Ved siden av dette har hun også studert ved prestisjetunge Cambridge University i Storbritannia.

Men det er altså knyttet store forventninger til rollen hun nå har kapret - som unge prinsesse Diana. Sesong 4 av The Crown er ventet å ha premiere i 2020.

Ifølge Vanity Fair må vi smøre oss med tålmodighet - for selv om vi hadde krysset fingrene for at vi kunne få et glimt av prinsesse Diana allerede i sesong 3, er det ikke før sesong 4 at Diana gjør sin inntreden.

En som derimot dukker opp i sesong 3 er Camilla Parker-Bowles (spilles av Emerald Fennell) - som skapte furore som prins Charles' elskerinne under ekteskapet med prinsesse Diana. I dag er for øvrig Camilla og prins Charles gift, og kunne i begynnelsen av april 2019 feire 14 års bryllupsdag.

Diana Spencer var bare 16 år da hun møtte prins Charles

Emma Corrin skal portrettere Diana mens hun ennå var i tenårene. Sesong fire utspiller seg på slutten av 70-tallet, og som vi tidligere har skrevet om var prinsesse Diana bare 16 år da hun møtte prins Charles i 1977. Da datet han Dianas storesøster Lady Sarah Spencer.

Da hadde prins Charles, dronning Elizabeths eldste sønn, allerede innledet en romanse med den jevnaldrende kvinnen Camilla Parker-Bowles, men ettersom hun var en skilt kvinne ble prinsen nektet å innlede et offisielt forhold til henne.

BARNEHAGETANTE: Før prinsesse Diana ble en del av den britiske kongefamilien jobbet hun som barnehageassistent. Dette bildet er tatt med to av barna fra barnehagen i London i 1980. FOTO: NTB Scanpix
BARNEHAGETANTE: Før prinsesse Diana ble en del av den britiske kongefamilien jobbet hun som barnehageassistent. Dette bildet er tatt med to av barna fra barnehagen i London i 1980. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Unge prinsesse Diana på sin side var uskyldsren og hva både dronning Elizabeth og ektemannen prins Philip mente var en perfekt kone for sønnen. I hemmelighet inngikk Charles og Diana forlovelse den 6. februar 1981 (som ble offentliggjort 24. februar samme år), og bryllupet sto 29. juli 1981.

Da var Diana 20 år og prins Charles 32 år.

Vi vet jo alle at ekteskapet ikke sto til å reddes, og 31. august 1997 ble to unge prinser morløse da prinsesse Diana omkom i en bilulykke i Paris - etter å ha blitt jaktet på av paparzzifotografer.

Bilde av Emma Corrin fra Instagram-profilen hennes:

Ifølge Hollywood Reporter har The Crown-skaper Peter Morgan åpnet opp bakgrunnen for at den britiske 23-åringen Emma Corrin er perfekt i rollen som unge prinsesse Diana.

- Emma har et fantastisk talent, som umiddelbart trollbandt oss da hun kom inn for å prøve seg på Diana Spencer-rollen. I tillegg til å ha uskyldigheten og skjønnheten som unge prinsesse Diana, besitter hun også egenskapene som skal til for å portrettere en ekstraordinær kvinne, som gikk fra å være en anonym tenåring til å bli hennes generasjons mest ikoniske kvinne.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer