Påskekrim 2022

Her er årets anmeldelser!

Én påskekrim får terningkast 6.

PÅSKEKRIM 2022: Likheten mellom etterforskerne i årets påskekrim er at de er sta som få, og går virkelig innfor å finne den skyldige - koste hva det koste vil! FOTO: Viaplay / NRK / TV 2
PÅSKEKRIM 2022: Likheten mellom etterforskerne i årets påskekrim er at de er sta som få, og går virkelig innfor å finne den skyldige - koste hva det koste vil! FOTO: Viaplay / NRK / TV 2 Vis mer
Publisert

Påsken kom sent i år, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

Etter to år med påskefeiring under pandemi, er det godt å tenke på at årets påskehøytid kan feires uten munnbind i fjeset og antibac på hendene (selv om det jo selvfølgelig er viktig å ta forholdsregler fremdeles).

Ingen påske uten påskekrim på kanalene, og vi har allerede benket oss foran TV-skjermen for å sjekke ut hva de forskjellige kanalene har å by på!

Under følger en liste over våre utvalgte favoritter - og de som ikke nådde helt opp. Men husk: smaken er som baken. God påske til deg og dine!

NRK:

'Showtrial':

Om serien: Talitha Campbell (Celine Buckens), datter av en velstående eiendomsutvikler, er siktet for drapet på medstudenten Hannah Ellis. Rettssaken som følger plasserer offeret, den siktede og deres familier i en mediestorm. Inn i denne stormen kommer Cleo Roberts (Tracy Ifeachor), en tidligere høytflygende advokat, som skal forsvare den hovedmistenkte.

SHOWTRIAL: Advokat Cleo Roberts (t.h.) blir dratt inn i en vanskelig sak, der sannheten har vanskeligheter med å komme frem til overflaten. FOTO: ITV Studios Ltd. / NRK
SHOWTRIAL: Advokat Cleo Roberts (t.h.) blir dratt inn i en vanskelig sak, der sannheten har vanskeligheter med å komme frem til overflaten. FOTO: ITV Studios Ltd. / NRK Vis mer

KKs konklusjon:

Ai, ai, ai - denne serien begynte så bra, men ble etter hvert ekstremt langtekkelig og regelrett kjedelig! Det er ingenting å utsette på hverken skuespillere, regi eller det visuelle, men at denne serien består av hele fem episoder er helt uforståelig.

De samme poengene gjentas i det uendelige, samtidig med at stadig nye bi-historier dukker opp - som man aldri får svar på. Dessuten er plottet i historien rett og slett uhorvelig uoriginalt, og noe vi har sett utallige ganger før.

Men liker du en slags langtekkelig, moderne Agatha Christie-serie, med freidige karakterer og et skjerf som mulig drapsvåpen, ja da er denne påskekrimmen noe for deg!

Terningkast: 3

'Siste kapittel'

Om serien: Susan Ryeland er redaktør for den anerkjente forfatteren Alan Conway. Han er kjent for sine populære romaner om detektiven Atticus Pünd, men også for å være en mann det er vanskelig å samarbeide med. Fansen venter spent på Conways siste roman, men når Susan reiser til han for å hente de siste kapitlene, oppdager hun at forfatteren er død.

Susan starter så sin egen etterforskning. I arbeidet finner hun ut at romanen kan være basert på sanne historier, og at innholdet kan ha fått noen til å drepe Conway.

SISTE KAPITTEL: Redaktør Susan Ryeland tar saken i egne hender, og starter sin egen etterforskning når forfatter Alan Conway blir funnet død på mystisk vis. FOTO: Nick Wall/Eleventh Hour Films/Sony Pictures Television /NRK
SISTE KAPITTEL: Redaktør Susan Ryeland tar saken i egne hender, og starter sin egen etterforskning når forfatter Alan Conway blir funnet død på mystisk vis. FOTO: Nick Wall/Eleventh Hour Films/Sony Pictures Television /NRK Vis mer

Susan starter så sin egen etterforskning. I arbeidet finner hun ut at romanen kan være basert på sanne historier, og at innholdet kan ha fått noen til å drepe Conway.

KKs konklusjon:

Slik skal en ekte påskekrim begynne! Dessuten skader det ikke at det er selveste Conleth Hill, bedre kjent som Varys i 'Game of Thrones', som innleder åpningsscenen (og er en av hovedpersonene). Og til og med vignetten gir oss gåsehud; en blanding av Agatha Christies 'Poirot', som møter 'Mad Men' og Alfred Hitchcock - helt perfekt!

Vi elsker den freidige forlagsredaktøren Susan Ryeland (Lesley Manville), som plutselig blir amatøretterforsker både i virkeligheten og i den nylige avdøde forfatteren Alan Conway (Hill) siste krimroman, om etterforsker Atticus Pünd - som raskt kan minne om en annen velkjent politietterforsker med bart og hatt!

Kort fortalt: her er det bare å finne frem påskeegget og teppet, for denne 'historie i historie'-påskekrimmen er virkelig en godbit med mange twist and turns!

Terningkast: 6

I tillegg til de to nevnte påskekrim-seriene, sender også NRK 'Nattdjevelen', 'Shetland' og 'Vera' i påsken. Samt Påskenøtter og påskekrim for de minste.

TV 2:

'Dalgliesh':

Om serien: Britisk krimdrama basert på PD James' bestselgende romaner om inspektør Adam Dalgliesh, med Bertie Carvel i hovedrollen.

Bli med til 70-tallets England, hvor etterforsker og poet Adam Dalgliesh løser uvanlige mordsaker på den idylliske landsbygda. Samtidig sørger han over sin nylig avdøde kone. Hvert mordmysterium i denne nyproduserte krimserien er uavhengig, og spenner over to episoder hver.

DALGLIESH: Den britiske etterforskeren Adam Dalgliesh (Bertie Carvel) får bryne seg på uvanlige mordsaker på den britiske landsbygda. FOTO: Christopher Barr / TV 2
DALGLIESH: Den britiske etterforskeren Adam Dalgliesh (Bertie Carvel) får bryne seg på uvanlige mordsaker på den britiske landsbygda. FOTO: Christopher Barr / TV 2 Vis mer

KKs konklusjon:

Dette er en godbit det virkelig er verdt å benke seg foran i påsken, for her snakker vi retro påskekrim! De to første episodene er basert på boken Shroud for a Nightingale, og tar for seg to sykepleierstudenters rystende dødsfall. Og her har man alt man trenger for å leke amatøretterforsker fra sofakroken: forgiftning, en ihugga etterforsker, mystiske dødsfall og traumer fra andre verdenskrig.

De neste episodene er i samme gate, og serien lever opp til påskekrim-sjangeren. Dessuten er etterforskerens sjeleliv interessant å følge fra sidelinjen. Serien kan bli litt vel mørk og dyster til tider, noe som gjør enkelte episoder litt vel bedrøvelig å fordøye sammen med påskeegget.

Terningkast: 5

TV 2 sender også sesong 2 av den populære spenningsserien 'Hamilton', med Jakob Oftebro i hovedrollen, fra 2. påskedag.

VIAPLAY:

'Wisting 3'

Om serien: Handlingen i sesong tre er basert på Nattmannen av Jørn Lier Horst. Larvik er i sjokk etter at noen har plassert et hode på en stake midt torget, og William Wisting (Sven Nordin) står ovenfor en av sine vanskeligste og mest dramatiske saker.

FBI-agent Maggie Griffin (Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss) vender tilbake for å bistå Wisting og teamet hans, som sammen må konfrontere hensynsløse forbrytere som utnytter de mest sårbare blant oss.

KKs konklusjon:

Her må du holde tungen rett i munnen, for det er mange bihistorier (nok en gang!) og karakterer som man blir introdusert for, uten at man helt får svar på hvorfor de gjør som de gjør. Det skal sies at det er skikkelig Hollywood-svjung over denne sesongen, med en høyaktuell tematikk og rimelig dramatisk avslutning.

Men likevel er det et eller annet som skurrer. Enkelte av skuespillerne fremstår teatralske, og klarer rett og slett ikke å hamle opp med samspillet mellom Sven Nordin og Carrie-Anne Moss (som vi synes har en utrolig god kjemi!). Til tross for at det «bare» er fire episoder, er enkelte sekvenser så langdryge at man får lyst til å spole.

Terningkast: 3

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer