Bryllupsmusikk

Her er bryllupslåtene nordmenn sverger til

Og bare en av låtene er norsk.

SØT MUSIKK: Enkelte låter går igjen verden over i bryllup. FOTO: NTB
SØT MUSIKK: Enkelte låter går igjen verden over i bryllup. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Korona er utfordrende tider. Ikke bare henger risikoen for å bli syke over oss, familier får i tillegg ikke sett hverandre, sammenkomster er satt på vent, og den som har drømt om bryllup med 200 gjester, har ikke helsemyndighetene på sin side.

Musikalsk trøst

Men som så mange ganger før i tunge tider er musikken en lindring. Marlene Dietrich sang for troppene for å holde kampånden oppe under andre verdenskrig, og Marilyn Monroe underholdt de amerikanske soldatene under Koreakrigen.

På lignende vis har musikken blitt viktig for oss under korona. Og da gjerne i form av strømmetjenester, ettersom levende musikk og fremføringer ofte ikke har vært i tråd med myndighetens anbefalinger.

Holder liv i flammen

KK har tidligere skrevet om at folk lager egne spillelister for kjæledyr, og om hva slags virkning musikk har på hjernen vår.

At musikk gjerne forbindes med romantikk, er et ubestridt faktum, og da Spotify nylig sendte ut pressemelding, kunne de fortelle at romantiske par verden over under korona har benyttet seg av musikk og spillelister for å holde liv i flammen. Til tross for at store bryllup ikke lar seg gjennomføre, fortsetter folk å høre på låter og artister som ellers gjerne forbindes med bryllup, melder Spotify.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer