Top Model

Her er de 18 norske, svenske og danske Top model-deltakerne!

Flere av modellspirene åpner opp til KK.no om bikini- og undertøysfotografering.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 30. august er det premiere på en ny sesong av den populære reality-serien «Top model», og denne gangen tar serien for seg såkalte «formfulle modeller». Programmet er et skandinavisk samarbeid mellom den norske kanalen FEM, danske Kanal 4 og svenske Kanal 11, og dette betyr at vi i høst skal bli kjent med seks norske jenter, seks danske jenter og seks svenske jenter.

LES OGSÅ: Jeansen som gir flotte former!

De norske deltakerne er Linda Selmoni (18) fra Ørje, Martine Halvorsen (18) fra Oslo, Charlotte Skogrand Bø (18) fra Oslo, Guro Mangen (20) fra Gjetten, Benedicte Haugaard (25) fra Drammen og Jannie Gefle (25) fra Oslo, og programmet ledes av den norske moteprofilen og bloggeren Janka Polliani (37).

De svenske deltakerne er Paulina Perger (20) fra Helsingborg, Mette Elofsson (21) fra Stockholm, Maria Esbo (21) fra Stockholm/Los Angeles, Lovisa Reuter (27) fra Stockholm, Janina Karlman (20) fra Arjeplog og Ronja Manfredsson (19) fra Gräsö, og programleder er den svenske stylisten Jonas Hallberg.

De danske deltakerne er Aida Almquist Sowe (22) fra København, Anne-Mette Tassing (25) fra Aarhus, Kathleen Ladani (23) fra Lyngby, Helena Thompson (20) fra Randers, Malene Riis Sörensen (20) fra Valby og Marlene Christensen (26) fra Vejle, og programleder er den danske artisten og TV-profilen Lina Rafn.

LES OGSÅ: Plus size-modell Samantha: - Jeg ble bedt om å gå ned i vekt

- Jeg angrer ikke ett sekund på bikinibildene

KK.no har tatt en prat med noen av deltakerne, og det vi er veldig nysgjerrige på er hvordan det føles å stille opp i undertøy og bikini foran kamera. 

- Selv om det føltes rart der og da, så er jeg glad for at jeg ble med på det og angrer ikke ett sekund. Jeg tror det vil hjelpe mange unge jenter med å forstå at en kropp uten cellulitter, strekkmerker og litt fett er uoppnåelig for de fleste. Det er normalt å se slik ut, og det skal aldri føles feil å være fornøyd med seg selv og kroppen sin selv om den ikke ser ut som skjønnhetsidealet i dagens samfunn, forklarer norske Linda Selmoni.

DE NORSKE MODELLENE: Guro Mangen, Jannie Gefle, Benedicte Haugaard, Martine Halvorsen, Charlotte Skogrand Bø og Linda Selmoni. Foto: Krestine Havemann for FEM
DE NORSKE MODELLENE: Guro Mangen, Jannie Gefle, Benedicte Haugaard, Martine Halvorsen, Charlotte Skogrand Bø og Linda Selmoni. Foto: Krestine Havemann for FEM Vis mer

For danske Malene Riis var det en motivasjon og trygghet at hun var omringet av de andre deltakerne under bikinishooten.

- Jeg synes faktisk ikke at det var ubehagelig at stå i badetøy foran kamera nettopp fordi jeg stod med så mange andre vakre, formfulle kvinner som alle er gode forbilder for meg, og det har vært med å bidra til at jeg nå aksepterer og elsker kroppen min mer.

Hennes danske modellkollega Marlene Christensen bryr seg ikke om hva andre måtte tenke og mene om bikinikroppen hennes:

- For meg var det faktisk ikke grenseoverskridende. Jeg har et sunt forhold til kroppen min og bryr meg ikke om hva andre tenker.

- Det føltes nakent

- Det gjorde meg ingenting å posere i undertøy, og følte egentlig at det var veldig avslappende og komfortabelt. Jeg tenkte bare: «okey, nå er vi i gang!». Det var ganske vilt, men også en merkelig opplevelse, forteller danske Aida Almquist Sowe til KK.no.

Svenske Janina Karman innrømmer overfor KK.no at det sitter langt inne å stille opp lettkledd foran kamera, men at hun for hver gang hun gjør det aksepterer kroppen sin mer.

- Å vise fram kroppen min foran kamera er alltid veldig spesielt, og for meg føles det veldig nakent. Jeg har lenge hatt problemer med å akseptere kroppen min og alle dens former og kanter, så det føltes fremdeles veldig tafatt, og da spesielt i lettkledd-situasjoner! Men ingenting er hugget i sten, så jeg lærer nok å bli mer selvsikker foran kamera etter hver fotografering.

DE SEVNSKE MODELLENE: Ronja Manfredsson, Lovisa Reuter, Paulina Perger, Mette Elofsson, Maria Esbo og Janina Karman. Foto: Krestine Havemann for Kanal 5
DE SEVNSKE MODELLENE: Ronja Manfredsson, Lovisa Reuter, Paulina Perger, Mette Elofsson, Maria Esbo og Janina Karman. Foto: Krestine Havemann for Kanal 5 Vis mer

Danske Helena Thompson forteller at hun etter hvert glemte kameraene. LES OGSÅ: Slik blir du mer komfortabel i din egen kropp

- Det var helt okey å posere i bare undertøyet og bikini. Litt grenseoverskridende, men man glemte kameraene fort fordi man fokuserte på noe annet. Samtidig var det jo bare som å være på stranden.

Norske Charlotte Skogrand Bø, som tidligere har åpnet opp overfor KK.no om sykdommen hun ble rammet av som 16-åring, sier at hun får mer positiv energi av bikini- og undertøysfotografering:

- Jeg føler det å stå i undertøy bare er morsomt! Jeg må helt ærlig si jeg nesten føler meg mer komfortabel med å vise meg i undertøy på en shoot enn med masse klær. For det å få muligheten til å vise seg såpass naken er bare en fin måte å kunne vise folk at man elsker kroppen sin som den er - og det er den beste følelsen ever! Jeg får god energi inni meg, og føler jeg står viser at selv om jeg har litt ekstra her og der, er jeg stolt over det og bærer kroppen min med respekt og selvtillit.

Så på det som en jobb

For de svenske jentene Ronja Manfredsson og Maria Esbo ble det viktig å fokusere på at det «kun er en jobb» man gjør:

- Å stå foran kamera i bare bikini eller undertøy var til å begynne med litt skummelt, men det gikk seg til ganske raskt og jeg innså til slutt at det jo egentlig ikke er en «big deal». Jeg ser på det som jobben min og gjør det beste ut av situasjonen, sier Ronja til KK.no.

- Som modell må man være forberedt på ulike type fotografering, og oppdrag som kan gå ut på å vise mye hud. Jeg syntes ikke det føltes ubehagelig ettersom jeg så på det hele som en «jobb». Derimot tror jeg at det selvfølgelig handler om hvor trygg man er på seg selv og sin kropp, men det er noe jeg ikke er redd for å vise fram - og som ingen andre heller burde være redde for å gjøre. Vi er alle forskjellige - og det er det som er både menneskelig og fantastisk på én og samme tid! sier Maria.

DE DANSKE MODELLENE: Kathleen Ladani, Aida Almquist Sowe, Anne-Mette Tassing, Marlene Christensen, Marlene Riis Sørensen og Helena Thompson. Foto: Kanal 11
DE DANSKE MODELLENE: Kathleen Ladani, Aida Almquist Sowe, Anne-Mette Tassing, Marlene Christensen, Marlene Riis Sørensen og Helena Thompson. Foto: Kanal 11 Vis mer

Norske Jannie Gefle skryter av «Top model»-apparatet som var rundt henne og de andre deltakerne:

- Det var jo selvfølgelig skummelt å stille opp i bikini og undertøy. Men alle var veldig profesjonelle rundt oss og fikk oss til å føle oss vel. etter hvert som man ble vant til kameraene slappet man av i situasjonen. Som skuespiller er jeg ganske vant med å skifte bak scenen foran andre mennesker, uten at det føles merkelig eller uvant. Det handler bare om tilpassing og om se på det på en profesjonell måte.

- Det handler om selvaksept

Jannies norske «Top model»-kollega Benedicte kjente derimot ekstra på det å ha kamerateamet så tett på seg. LES OGSÅ: Janka Polliani sier «ja» til strekkmerker

- Det var helt greit å tusle rundt i bikini i huset og ved bassengområdet foran kameraene, og det var også helt greit på bikini-shooten, men jeg skal innrømme at det til tider var ubehagelig å ha kameraene så tett oppå seg når jeg skulle skifte i stylingen eller bli fotografert i gjennomsiktig blondeundertøy. Spesielt fotograferingen da man til tider ikke fikk bestemme posering selv og ble satt i vinkler som var langt ifra flatterende, sier hun og legger til: 

- Likevel handler det hele om selvaksept, selv om jeg skal innrømme at hverken jeg eller de andre jentene i huset kjente meg igjen på et par av bildene. Kroppene våre er helt normale, og det vi viser frem på TV i høst er jo rett og slett det mesteparten av landet har under klærne sine, så hvorfor skulle det være så skummelt? undrer hun.

PROGRAMLEDERNE: Den norske versjonen ledes moteprofil og blogger Janka Polliani (midten), den svenske versjonen ledes av stylisten Jonas Hallberg, mens den danske versjonen ledes av danske artisten og TV-profilen Lina Rafn. Foto: Discovery Networks Denmark ApS
PROGRAMLEDERNE: Den norske versjonen ledes moteprofil og blogger Janka Polliani (midten), den svenske versjonen ledes av stylisten Jonas Hallberg, mens den danske versjonen ledes av danske artisten og TV-profilen Lina Rafn. Foto: Discovery Networks Denmark ApS Vis mer

Vinneren av programmet stikker av med eksklusiv kontrakt hos det britiske modellagenturet «Milk» som står bak kampanjer som  #StyleHasNoSize og #IamMe, i tillegg til at hun får pryde forsiden på det internasjonale motemagasinet SLiNK Magazine - som gis ut i 16 land.

«Top Model» har premiere tirsdag 30. august på kanalen FEM, og sendes tirsdag og torsdag klokken 21.30.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer