Kjendisfedre:

Her er fedrene som viser at de har et pappahjerte av gull

- Det beste med farsrollen er at det er verdens største berg-og-dal-bane!

KJENDISFEDRE: Her er et knippe av de kjendisfedrene som vi synes gjør en svært god pappa-jobb. Se flere bilder nederst i saken! Foto: NTB Scanpix
KJENDISFEDRE: Her er et knippe av de kjendisfedrene som vi synes gjør en svært god pappa-jobb. Se flere bilder nederst i saken! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre søndagen i november er det farsdag her i Norge, og det er dagen for å hylle de fedrene som viser ekstra omsorg, kjærlighet og omtanke, og som gir barna sine en trygg og stabil hverdag.

Vi har heldigvis kommet til år 2017, og fedre viser stadig mer engasjement rundt foreldrerollen. Vi i KK-redaksjonen har lyst til å hylle de kjendisfedrene vi mener gjør det lille ekstra for å vise omsorg og kjærlighet overfor barna sine - enten det er å følge dem til skolen, bære dem rundt i bæresele eller mate dem med iskrem!

Øverst på listen vår står den tidligere fotballspilleren David Beckham (42). Han er pappa til Brooklyn (18), Romeo (15), Cruz (12) og Harper (6) - og den übertøffe idrettsmannen har vist at han også har en myk side. Han forguder barna sine, og har ingenting imot å klemme og kysse på dem i all offentlighet (selv om det er blitt kritisert av flere nett-troll der ute). Han elsker å henge med firerbanden, og tar dem gjerne med på alt fra sportslige aktiviteter til tidenes drømmedag i Disney-land.

- Jeg elsker alle barna mine, selvfølgelig, like mye. Vi har fire fantastiske barn som vi er veldig stolte av, og vi har alltid jobbet hardt med å gi dem et så normalt liv som mulig, har David Beckham tidligere uttalt, ifølge Harper's Bazaar.

LES OGSÅ: Beckham-skandalene vi aldri glemmer

Se den søte videoen fra Harper's Bazaar under:

LES OGSÅ: Her er fordelene og ulempene ved å falle for noen som er eldre, eller yngre enn deg!

- Dette er den beste fasen av livet mitt

Vi synes også at det er relativt sjarmerende at Hollywood-legenden Alec Baldwin (59) holder koken som småbarnsfar, til tross for at han om noen måneder bikker 60 år. Baldwin venter nemlig sitt fjerde barn med kona Hilaria Baldwin (33) - som, når nestemann ankommer verden til våren, har født fire barn i løpet av fire år! Baldwin har også datteren Ireland Baldwin (22) med ekskona Kim Basinger (63).

Men han ligger ikke på latsiden til tross for at han straks runder 60 og samtidig er en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere. Under et intervju i forbindelse med C2 conference i Montreal sa han, ifølge The Hollywood Reporter, at han nå prioriterer roller ut ifra hvor mye tid han får med barna. Til People har han også sagt at han elsker livet som småbarnsfar, og at noe av det beste han kan gjøre er å være hjemme hver kveld slik at han kan legge barna.

- Når vi går på date pleier vi som regel å dra på den lokale restauranten i nabolaget, for så å dra hjem slik at vi kan legge oss i halv ni-tiden sammen med barna våre. Jeg elsker kona mi mer enn noe annet. Jeg elsker familien vår. Jeg er veldig tilfreds, og har aldri vært lykkeligere i hele mitt liv. Dette er den beste fasen av livet mitt, og jeg skylder min kone alt det, har han sagt til People.

I FYR OG FLAMME: Til neste år bikker skuespiller Alec Baldwin 60 år, men han holder fremdeles koken - og er småbarnsfar til tre barn under fire år. Til neste år føder også kona Hilaria Baldwin parets fjerde barn. Her er paret med barna Carmen og Rafael. Foto: NTB Scanpix
I FYR OG FLAMME: Til neste år bikker skuespiller Alec Baldwin 60 år, men han holder fremdeles koken - og er småbarnsfar til tre barn under fire år. Til neste år føder også kona Hilaria Baldwin parets fjerde barn. Her er paret med barna Carmen og Rafael. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Babyshower for fedre - er den den nye greia?

- Alle vi som har barn vet hvor mye man rekker på seks år og hvor mye man går glipp av om man ikke får vært med

Også de royale fedrene prins William (35) av Storbritannia og prins Daniel (44) av Sverige har vist at de har et pappahjerte av gull. Denne høsten åpnet sistnevnte prins opp om hvordan det er å være far til prinsesse Estelle (5). Han har vært åpen om sin medfødte nyresykdom, som han i 2009 gjennomgikk en nyretransplantasjon for, og redselen for at sykdommen skal gjøre at han mister tid med datteren.

- Alle vi som har barn vet hvor mye man rekker på seks år og hvor mye man går glipp av om man ikke får vært med. Vår lille datter Estelle der hjemme, hun fyller seks år i februar. Bare tanken på at man kan miste en måned eller ett år av hennes liv på grunn av dårlig helse gjør vondt! sa han og la til:

NÆRT FORHOLD: Prins Daniel og prinsesse Estelle har nære bånd, og Daniel har tidligere åpnet opp om hvor mye han setter pris på farsrollen. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Prins Daniel og prinsesse Estelle har nære bånd, og Daniel har tidligere åpnet opp om hvor mye han setter pris på farsrollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Seks år, det er seks fødselsdager og det er 300 ganger med fredagshygge. Men fremfor alt er det mer enn 1500 helt vanlige grå hverdager, mandag til fredag, med middagslaging og fritidsaktiviteter. Og når man rammes av dårlig helse, som jeg personlig har erfaring med, da er det ofte akkurat de der hverdagene med familie og venner som man setter aller mest pris på. Hver dag regnes, sa prinsen ydmykt ifølge Svenskdam. Han og kronprinsesse Victoria (40) er også foreldre til prins Oscar (1).

I England har avdøde prinsesse Dianas eldste sønn, prins William, også åpnet opp om farsrollen - og hvordan den har forandret ham. Han og kona hertuginne Kate (35) er foreldre til prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) - og til neste år blir hertugparet, som på nyåret kommer til Norge for aller første gang, foreldre til sitt tredje barn.

- Det har vært en ganske stor forandring for meg personlig. Jeg er veldig heldig som har støtte i Catherine. Hun er en fantastisk mor og kone. Men jeg har til tider slitt litt med overgangen fra å være en singel, uavhengig mann til å entre ekteskapet og så få barn. Det har vært livsendrende for meg. Jeg forguder barna mine veldig mye, og jeg har lært mye om meg selv og familien som institusjon, bare ved det å få mine egne barn. Det er utrolig hvor mye man plukker opp fra de øyeblikkene der, sa han i et stort intervju med Vanity Fair i fjor.

ENDRET DYNAMIKKEN: I et intervju med Vanity Fair har prins William åpnet opp om at han stadig lærer nye ting ved det å ha fått en datter. Her fra et besøk i Berlin i sommer. Foto: NTB Scanpix
ENDRET DYNAMIKKEN: I et intervju med Vanity Fair har prins William åpnet opp om at han stadig lærer nye ting ved det å ha fått en datter. Her fra et besøk i Berlin i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han har også åpnet opp om hvordan det er å være far til en liten jente.

- Jeg har jo aldri hatt en søster, så det å bli far til en jente har endret dynamikken. Jeg lærer stadig nye ting ved det å ha en datter, og en jente, i familien, sa prins William i Vanity Fair-intervjuet.

LES OGSÅ: 15 tips til far på fødestuen!

- Det beste med farsrollen er at det er verdens største berg-og-dal-bane!

Det er jo ikke bare de kongelige og Hollywood-stjernene der ute som gjør en god jobb som fedre. Også her hjemme har vi mange gode eksempler på pappaer som gjør det lille ekstra overfor sine skjønne smårollinger. Men, skal vi være helt ærlig savner vi at flere av de norske kjendisfedrene deler små og store begivenheter med barna sine med oss.

To av de som gjør det, og som deler fra pappatilværelsen på sosiale medier, er eventyrer og polfarer Aleksander Gamme (41) og snowboardstjernen Andreas Ygre Wiig (36).

Sammen med fjellklatrer Cecilie Skog (43) har Aleksander barna Vilja (snart 3) og Vega (1) - og på hjemmebane er det med andre ord full fart og mye moro, skal vi tro tobarnsfaren. Til KK forteller han hva det absolutt beste med farsrollen er at det er verdens største berg-og-dal-bane.

- Og jeg elsker å kjøre berg-og-dal-bane! Det har vært lengre perioder hvor jeg har vært mer oppe på natta enn jeg har sovet, og mangel på søvn fører lite godt med seg. På den andre siden det å være en del av den daglige utviklingen til barna, og å se deres glis av mestring bare de klarer å plukke opp en sokk, helt enormt. Og den kompromissløse kjærligheten oppi det hele selvfølgelig!

- Har papparollen forandret deg på noen måte?

- Barna har etablert et sett nye verdier i livet mitt, det er klart. På den andre siden så vil jeg ikke si alt er snudd helt på hodet. Gamle drømmer er vonde å vende, og eventyrlysten kommer ingen til å ta fra meg. Men jeg drømmer i større grad om å ta med hele familien ut for å se verden, forklarer han.

- Hva er det fineste barna dine kan si eller gjøre for deg?

- Nå er barna såpass små at om den ene sier «pappa er en kenguru» og den andre sier «grrlllrlrlrrllrlr» så er det bare helt fantastisk! For øvrig setter jeg enorm pris på at de ligger rolig på stellebordet når jeg skifter bleier, sier Aleksander.

Andreas Ygre Wiig ble i fjor pappa for aller første gang, da samboeren hans Hannah Sophie Sæthre Schanz (26) fødte sønnen Leo. Han forteller til KK at det beste med å være pappa er å oppleve all den gleden man får med sitt eget barn.

- Alle små ting han lærer seg blir til store begivenheter for meg. Papparollen har helt klart gjort meg mindre egoistisk. Hans behov kommer foran mine, uansett. Utrolig hvor mye tid man bruker på noe man ikke brukte tid på før. Men det er så uendelig verdt det, sier Andreas til KK.

- Hva er det aller fineste Leo kan gjøre for deg?

- Det holder med et smil, en god klem eller litt latter!

Se stor bildekarusell av flere kjendisfedre og deres skjønne smårollinger under:

LES OGSÅ: Prins William: - Mamma hadde vært en grusom bestemor!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer