Jazmin Grace Grimaldi

Her er fyrst Alberts hemmelige kjærlighetsbarn

Jazmin Grace Grimaldi (27) følger i sin rojale pappas fotspor.

Publisert

Da Jazmin Grace Grimaldi (27) var 11 år, møtte hun sin far fyrst Albert (61) av Monaco for aller første gang. Hun kom til verden etter at moren Tamara Jean Rotolo (58) hadde en kort affære med arvingen til fyrstetronen i Monaco i 1991.

Det var ikke før i 2006 at daværende prins Albert vedkjente seg farskapet, etter at Tamara Jean Rotolo hadde truet med søksmål. Hun var servitør i Palm Springs i California på det tidspunktet hun møtte Albert, men har siden gjort karriere innen eiendom.

Ettersom Jazmin Grace Grimaldi, som er oppkalt etter farmor Grace Kelly (1929-1982), er født utenfor ekteskap kvalifiserer hun ikke som tronarving - slik halvsøsknene prins Jacques (4) og prinsesse Gabriella (4) er.

Deltok på samme tilstelning i New York

Jazmin har over årenes løp etablert en nær relasjon til sin far fyrst Albert, og i slutten av november var de begge to til stede under den tradisjonsrike tilstelningen Princess Grace Awards Gala i New York.

De stilte riktignok ikke opp på rød løper sammen, men Jazmin har tidligere lagt ut et bilde av seg selv og sin rojale far på Instagram-kontoen sin.

Far og datter har felles interesser i klima- og miljøvern, og i høst la hun ut et bilde av fyrst Albert som talte under FNs klimatoppmøte i New York - der også den svenske klimaforkjemperen Greta Thunberg (16) var til stede.

«Jeg er så stolt av min far, og alt det arbeidet han har gjort, og gjør, for miljøet. Han tar de nødvendige grepene for #climateaction», skriver hun til bildet.

Innlegget er blant annet likt av Louis Ducruet (27) - som er sønn av prinsesse Stéphanie (54), og dermed fetteren til Jazmin.

Det er også tydelig at 27-åringen er stolt av sin avdøde farmor Grace Kelly. Hun har lagt ut flere bilder av den tidligere Hollywood-stjernen, som giftet seg med fyrst Rainier III (1923 til 2005) i en storslått seremoni i Monaco i 1956.

«Jeg beundrer min farmor så mye. Hun inspirerer meg hver eneste dag til å ikke lage unnskyldninger overfor meg selv, elske livet, være hardtarbeidende, fylle livet med latter, aldri gi opp, alltid gi tilbake til andre mennesker, følge ens hjerte og lidenskap, og alltid være elskverdig og drømme stort!», skriver hun til en sort/hvitt-bildeserie av sin berømte farmor.

Bildeserien ble lagt ut 12. november 2019 - dagen da farmoren skulle ha fylt 90 år.

- Jeg ønsket å bli bedre kjent med min far

I tillegg til klimaengasjementet har Jazmin listet opp på sosiale medier at hun både er artist og skuespiller - og har dermed også fulgt i farmor Grace Kellys fotspor. Tidligere i 2019 lanserte hun det akustiske albumet Fearless.

Jazmin er bosatt i New York, og er kjæreste med musikeren Ian Mellencamp (36).

NÆRE BÅND: Jazmin Grace Grimaldi satt mellom faren fyrst Albert og kjæresten Ian Mellencamp under en tenniskamp i Monte Carlo våren 2018. FOTO: NTB scanpix
NÆRE BÅND: Jazmin Grace Grimaldi satt mellom faren fyrst Albert og kjæresten Ian Mellencamp under en tenniskamp i Monte Carlo våren 2018. FOTO: NTB scanpix Vis mer

I et intervju med Harper's Baazar åpnet Jazmin opp om relasjonen til faren, som hun altså møtte for første gang som 11-åring.

- Jeg ønsket å bli bedre kjent med min far og at han skulle bli bedre kjent med meg. Jeg har savnet å ha en farsfigur. Det er fantastisk at vi fikk kontakt og at det skjedde når det skjedde, og vi har siden den gang hatt et nært forhold, sier hun i intervjuet.

Da hun var 14 år ble far-og-datter-forholdet offentlig kjent, og Jazmin innrømmer at det var tøft å forholde seg til.

- Jeg var 14 og forberedte meg på å gå på videregående, da det ble kjent at min far hadde en datter og at det var meg. Det var tøft for en ung voksen å gå gjennom det, og jeg måtte tilpasse meg medieoppmerksomheten. Men jeg visste at det kom til å bli kjent en dag, sier hun i intervjuet fra 2015.

I tillegg til Jazmine og tvillingene Gabriella og Jacques har fyrst Albert sønnen Alexandre Grimaldi-Coste (16) etter et forhold med flyvertinnen Nicole Coste (47) på slutten av 90-tallet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer