Kronprins Haakon

Her er våre 7 favorittøyeblikk av bursdagsbarnet kronprins Haakon

Vi gratulerer vår flotte, engasjerte og godhjertede kronprins med 43-årsdagen!

Publisert
Sist oppdatert

Fredag 20. juli i 13-tiden, for nøyaktig 43 år siden, tittet solen fram over Oslo by og i akkurat dette tidsrommet lå daværende kronprinsesse Sonja (født 1937) på kvinneklinikken på Rikshospitalet og fødte sitt andre barn - sin første sønn. klokken 14.12 kom lille kronprins Haakon Magnus til verden. En liten gutt som skulle vise seg å ikke bare sette spor etter seg fordi han var født inn i Norges kongefamilie - men fordi han kom til å bli et medmenneske med et stort hjerte. «»

Den lille prinsen vokste opp i et hjem hvor man tenkte utenfor boksen. Med foreldre som var opptatt av at Haakon Magnus og hans storesøster prinsesse Märtha Louise (1971) skulle få ta del i en mer folkelig hverdag enn det prinsens far, daværende kronprins Harald (født 1937), og bestefar kong Olav (1903 - 1991) hadde gjort før ham. Blant annet sendte kronprinsparet den lille prinsen både i offentlig barnehage og offentlig barneskole. 

KRONPRINS HAAKON: 20. Juli 1973 ble det født en liten prins i hovedstaden. Han fikk navnet Haakon Magnus. KK.no gratulerer kronprinsen med 43-årsdagen! Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
KRONPRINS HAAKON: 20. Juli 1973 ble det født en liten prins i hovedstaden. Han fikk navnet Haakon Magnus. KK.no gratulerer kronprinsen med 43-årsdagen! Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff Vis mer

Dette har uten tvil vært med å forme jubilanten til den flotte personen han er i dag. Akkurat dét fikk vi et godt eksempel på da han på slutten av 90-tallet trosset alle normer og regler - og heller fulgte sitt hjerte - da han valgte alenemoren Mette-Marit Tjessem Høiby (født 1973) som sin livsledsager. Og ikke minst viste kronprinsen rørende omsorg for Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (født 1997). Det smeltet våre hjerter!

Det å følge hjertet er viktigere enn å la politikk avgjøre 

Ramaskrikene var mange på den tiden. Men i dag kan vi nok alle sammen være enige om at det å følge hjertet er viktigere enn å la politikk avgjøre hvem man skal dele resten av livet med. Ikke minst har vi jo med årene fått en veldig flott og inkluderende kronprinsfamilie bestående av prinsesse Ingrid Alexandra (12), prins Sverre Magnus (10), kronprinsesse Mette-Marit (42) og Marius (19). 

Det er prinsesse Ingrid Alexandra som en vakker dag skal overta tronen etter sin far, og kjenner vi kronprins Haakon rett blir Ingrid Alexandra en dronning som har verdiord som samhold, likestilling og engasjement med seg i bagasjen. 

I anledning kronprins Haakons 43-årsdag har vi valgt ut syv av våre favorittøyeblikk med kronprinsen tatt de siste årene. Bildene kan du se øverst i saken. KK.no-redaksjonen gratulerer vår flotte kronprins med fødselsdagen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer