Kongebarna:

Her er våre favoritt-blinkskudd av kongebarna fra året som er gått!

2017 ble året hvor prins Sverre Magnus virkelig fikk vist folket sin skøyeraktige side.

KONGEBARNA: Prins Sverre Magnus stikker av med tittelen årets mest joviale kongebarn! Se den morsomme videoen hvor han dabber i saken! FOTO: NTB Scanpix
KONGEBARNA: Prins Sverre Magnus stikker av med tittelen årets mest joviale kongebarn! Se den morsomme videoen hvor han dabber i saken! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De europeiske kongehusene utvides med stadig flere familiemedlemmer, og det betyr at royale sammenkomster av alle slag byr på flere skøyeraktige øyeblikk. Her hjemme har vi kronet prins Sverre Magnus (12) til selve skøyerprinsen, og internett tok av da han under besteforeldrenes 80-årsfeiring i mai bestemte seg for å gi folket et helt eget show.

På slottsbalkongen, hvor dronning Sonja (80), kong Harald (80), foreldrene kronprinsesse Mette-Marit (44) og kronprins Haakon (44), tante prinsesse Märtha Louise (46) og kusinene Leah Isadora (12), Maud Angelica (14) og storesøster Ingrid Alexandra (13) også vinket til folket, valgte han rett og slett «å dabbe» til publikum. Dabbing er en dansebevegelse hentet fra hip hop-sjangeren - en musikksjanger som hans far for øvrig er stor fan av.

Se det morsomme videoklippet av prinsens dabbing under!

LES OGSÅ: Kronprins Haakon til KK: - Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

Rakk tunge til fotografene

I det svenske kongehuset har vi også flere prinser og prinsesser som ikke nødvendigvis bryr seg om korrekt, royal etikette - noe vi synes er befriende å se på!

Kusinene prinsesse Estelle (5) og prinsesse Leonore (3) er ikke redd for å tulle med fotografene, og har ved flere anledninger lagd grimaser til pressefolket. Under 40-årsfeiringen til kronprinsesse Victoria i sommer lekte prinsesse Leonore katt-og-mus-leken med sin mor, og da hun så ut til å vinne løp hun jublende mot fotografene mens hun rakk tunge for å markere seieren.

I Storbritannia begynner prins George (4) og lillesøster prinsesse Charlotte (2) å bli store, og de skjønne kongebarna har vært med mamma hertuginne Kate (35) og pappa prins William (35) på flere offisielle tilstelninger i året som er gått. I sommer var de blant annet med til Tyskland, og prins George så ut til å sjekke ut et redningshelikopter med skrekkblandet fryd. Han holdt seg flere ganger for ørene for å stenge den bråkete propell-lyden ute. Vi smelter også HELT av bildene tatt av han og lillesøster Charlotte som nysgjerrig titter ut av flyvinduet på militærfolkene utenfor. (PSST: Prins Geroge fikk pappa til å overlevere ønskelisten til nissen - og på listen sto bare ett ønske!)

LES OGSÅ: Disse kongebarna tar sosiale medier med storm

Har den danske prinsessen arvet «grandtante» Märthas forkjærlighet for hester?

Da det danske kronprinsparet på sensommeren sendte tvillingbarna prinsesse Josephine og prins Vincent (6) til første skoledag benyttet kronprins Frederik (49) og prinsesse Josephine anledningen til å ta en liten sving foran Amalienborg slott før de skulle av sted til skolen. Så søtt!

Deler av sommerferien ble tilbrakt på Gråsten slott i Sør-Danmark, som er blitt en tradisjon for den danske kongefamilien, og da den royale familien møtte folket i juli var det helt tydelig at prinsesse Josephine har arvet norske «grandtante» Märthas forkjærlighet for hester. Hun ble supergira da en av de fremmøtte kom ridende på en hvit hest. Se det fantastiske bildet i bildekarusellen under!

Vi gleder oss til fremtidige blinkskudd av de sjarmerende kongebarna!

LES OGSÅ: Se hvem som var kronprins Haakons «plus one»!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer