Beware The Slenderman

Her får du første smakebit på HBOs nye dokumentarserie «Beware the Slenderman»

Tar for seg saken der to 12 år gamle jenter forsøkte å drepe en klassekamerat på grunn av en vandrehistorie.

SLENDERMAN: «Beware the Slenderman», utforsker Internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt.  Foto: HBO
SLENDERMAN: «Beware the Slenderman», utforsker Internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt. Foto: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. mai 2014 kom nyheten som satte hele USA på hodet: Inspirert av en vandrehistorie de hadde lest om på internett, tok 12 år gamle Anissa Weier og Morgan Geyser med seg sin jevnaldrende skolevenninne, Payton Leutner, ut i skogen hvor de knivstakk henne 19 ganger. 

Venninnene, som var fra Waukesha i delstaten Wisconsin, forsvant fra åstedet og lot Payton ligge igjen for å dø. Hun klarte utrolig nok å krype på bakken mot en vei i nærheten, hvor hun ble funnet av en syklist, og dermed overlevde. De to mistenkte jentene ble pågrepet få timer etter at offeret ble funnet i veikanten.

Ifølge tiltalen hadde Anissa og Morgan planlagt angrepet siden februar 2014. Planen var først å tape igjen munnen hennes mens hun sov, for deretter å knivstikke henne i ryggen.

Deretter skal de to jentene ha endret planen til å drepe henne på et bad, der sluket i gulvet ville gjøre opprydningsarbeidet lettere. Men til slutt skal de altså ha bestemt seg for å begå ugjerningen mens de lekte gjemsel i et skogområde. I avhøret skal jentene selv ha forklart at de gjennomførte ugjerningen for å bevise hvor dedikerte de var til karakteren «Slenderman», skriver Huffington Post

SLENDERMAN: «Beware the Slenderman», utforsker Internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt.  Foto: HBO
SLENDERMAN: «Beware the Slenderman», utforsker Internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt. Foto: HBO Vis mer

LES OGSÅ: 6 av de mest brutale seriemorderne gjennom tidene

HBO lager dokumentarserie om hendelsen 

Denne måneden kom nyheten om at streamingtjeneste HBO lager en grundig dokumentarserie om saken. I serien, som har fått navnet «Beware the Slenderman», utforskes den mørke internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt.

Myten oppsto i 2009, og det florerer med historier på internett som forteller at han forfølger, bortfører og plager folk - spesielt barn. 

Historien om «Slenderman» dekkes parallelt med rettssaken mot de to jentene, som ble tiltalt for mordforsøk. Dokumentaren skal også inneholde intervjuer med familiene til de to jentene som prøvde å drepe venninnen sin.

Skaperne Irene Taylor Brodsky og Sophie Harris har ønsket å finne ut hvordan de mørke sidene av internettkulturen kan påvirke barn, og hvilke mekanismer som lå bak drapsforsøket på Payton, skriver nyhetsnettstedet Dazed.

«Beware of the Slenderman» har premiere i USA 23. januar 2017. Det er foreløpig uklart når den vil bli tilgjengelig på HBO Norge. 

Du kan se traileren øverst i saken! 

LES OGSÅ: Drapssaken om Kitty Genovese og de 38 øyenvitnene ble skolepensum 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer