Beware The Slenderman

Her får du første smakebit på HBOs nye dokumentarserie «Beware the Slenderman»

Tar for seg saken der to 12 år gamle jenter forsøkte å drepe en klassekamerat på grunn av en vandrehistorie.

SLENDERMAN: «Beware the Slenderman», utforsker Internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt.  Foto: HBO
SLENDERMAN: «Beware the Slenderman», utforsker Internettmyten om «Slenderman», som beskrives som en høy, tynn mann uten ansikt. Foto: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. mai 2014 kom nyheten som satte hele USA på hodet: Inspirert av en vandrehistorie de hadde lest om på internett, tok 12 år gamle Anissa Weier og Morgan Geyser med seg sin jevnaldrende skolevenninne, Payton Leutner, ut i skogen hvor de knivstakk henne 19 ganger. 

Venninnene, som var fra Waukesha i delstaten Wisconsin, forsvant fra åstedet og lot Payton ligge igjen for å dø. Hun klarte utrolig nok å krype på bakken mot en vei i nærheten, hvor hun ble funnet av en syklist, og dermed overlevde. De to mistenkte jentene ble pågrepet få timer etter at offeret ble funnet i veikanten.

Ifølge tiltalen hadde Anissa og Morgan planlagt angrepet siden februar 2014. Planen var først å tape igjen munnen hennes mens hun sov, for deretter å knivstikke henne i ryggen.

Deretter skal de to jentene ha endret planen til å drepe henne på et bad, der sluket i gulvet ville gjøre opprydningsarbeidet lettere. Men til slutt skal de altså ha bestemt seg for å begå ugjerningen mens de lekte gjemsel i et skogområde. I avhøret skal jentene selv ha forklart at de gjennomførte ugjerningen for å bevise hvor dedikerte de var til karakteren «Slenderman», skriver Huffington Post. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer