Kongelig

Her gir prinsesse Anne president Donald Trump en kald skulder

Dronningens datter nektet å adlyde morens beskjed om å hilse på presidenten.

Publisert

Tirsdag 3. desember var det duket for storslagen feiring på Buckingham Palace i London, i anledning 70-årsmarkeringen av NATO-alliansen. Det britiske slottet var derfor fullstappet med toppolitikere fra alle verdens hjørner.

Blant dem var naturlig nok president Donald Trump (73), den britiske statsministeren Boris Johnson (55), Canadas statsminister Justin Trudeau (47), vår egen statsminister Erna Solberg (58), Danmarks statsminister Mette Frederiksen (42), den franske presidenten Emmanuel Macron (41) og NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg (60).

Gjestene ble tatt imot av dronning Elizabeth (93), tronarvingen prins Charles (71), hans kone hertuginne Camilla (72) og NATO-generalsekretær Stoltenberg.

HILSENEKT: Se klippet av den noe pinlige hilsenekt-situasjonen øverst i saken. FOTO: NTB scanpix
HILSENEKT: Se klippet av den noe pinlige hilsenekt-situasjonen øverst i saken. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Da det var den amerikanske presidenten og kona Melania Trumps (49) tur til å hilse på dronningen og resten av vertskapet oppsto en noe pinlig situasjon.

I kulissene ventet nemlig prinsesse Anne (69), dronningens eneste datter, og da dronning Elizabeth gjorde tegn til datteren om at hun skulle komme frem og hilse på presidenten lo hun det hele bort, og ga presidenten det man kan beskrive som en kald skulder. Se videoklipp øverst i saken!

Det er tydelig at dronningen lar seg irritere av datterens noe uhøflige respons, men prøver å avfeie det hele ved å geleide presidentparet videre inn i Buckingham Palace.

Ba sønnen trekke seg fra offisielle oppdrag

Dronning Elizabeth, som har vært monark i hele 67 år, har mye å stri med om dagen. Nylig ble det kjent at hennes mellomste sønn, prins Andrew (59) trekker seg fra offisielle oppdrag på ubestemt tid, på bakgrunn av BBC Newsnight-intervjuet han ga i november.

Prinsen er nemlig trukket inn i den mye omtalte Jeffrey Epstein-saken, men han benekter i intervjuet at han var en «nær venn» av den nå avdøde overgrepsdømte milliardæren. Han benekter også at han hadde sex med den da 17 år gamle jenta Virginia Roberts-Giuffre på begynnelsen av 2000-tallet.

LYSTE OPP: Til tross for at dronning Elizabeth har mye å stri med om dagen, lyste hun opp da hun møtte vår egen statsminister Erna Solberg under NATO-feiringen. Her med Tysklands forbundskansler Angela Merkel (t.v.) og Danmarks til nå yngste statminister Mette Frederiksen (med hånden ut). FOTO: NTB scanpix
LYSTE OPP: Til tross for at dronning Elizabeth har mye å stri med om dagen, lyste hun opp da hun møtte vår egen statsminister Erna Solberg under NATO-feiringen. Her med Tysklands forbundskansler Angela Merkel (t.v.) og Danmarks til nå yngste statminister Mette Frederiksen (med hånden ut). FOTO: NTB scanpix Vis mer

Dette har nå gjort at dronningen har gitt sitt samtykke til at prinsen for en tid trer bort fra den kongelige spotlighten. Det kan derfor tenkes at hun hadde ønsket å få litt drahjelp av datteren prinsesse Anne under NATO-feiringen på Buckingham Palace i desember - men den gang ei...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer