Kate og William:

Hertuginne Kate lider nok en gang av ekstrem svangerskapskvalme

- Det er ikke innbilt, kvinnen kan ikke bare «ta seg sammen». Det er en sykdom, forklarer norsk overlege.

KATE OG WILLIAM: Det royale ekteparet venter sitt tredje barn. Dette bildet ble tatt i slutten av august da de markerte 20-årsdagen for prinsesse Dianas død på Kensington Palace. Gravidnyheten ble kjent noen dager senere. Foto: NTB Scanpix
KATE OG WILLIAM: Det royale ekteparet venter sitt tredje barn. Dette bildet ble tatt i slutten av august da de markerte 20-årsdagen for prinsesse Dianas død på Kensington Palace. Gravidnyheten ble kjent noen dager senere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen dager etter at det britiske folket - og royalister verden over - markerte 20-årsdagen for prinsesse Dianas dødsfall kom det en svært gledelig nyhet fra det britiske kongehuset: Hertuginne Kate (35) og prins William (35) venter sitt tredje barn!

«Hertugparet er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen er gravid med parets tredje barn. Dronningen og øvrig familie er i glede over nyheten. I likhet med de to foregående svangerskapene lider hertuginnen av hyperemesis gravidarum. (...) Hertuginnen får behandling på Kensington Palace», står det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset.

Hyperemesis gravidarum er en ekstrem variant av svangerskapskvalme, og ifølge Lommelegen kan sykdommen få alvorlige konsekvenser for mor og barn dersom man ikke får riktig behandling. Sykdommen rammer 1-2 av hver 100. gravide kvinne.

- Disse kvinnene er like kvalme som ved cellegiftbehandling, de klarer ikke å håndtere arbeid eller ta seg av hus og hjem og må innlegges på sykehus for behandling, har Jone Trovik, som er professor og overlege på Kvinneklinikken ved Haukeland universitetssykehus, tidligere opplyst på Lommelegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.