Hertuginne Kates lillebror James ble deprimert etter søsterens bryllup

- Plutselig, og veldig offentlig, ble jeg dømt med tanke på om jeg var en suksess eller en fiasko, sier James Middleton i nytt intervju.

PÅ SIDELINJEN: James Middleton med søsteren Pippa Middleton og svogeren James Matthews på vei til bryllupet mellom prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank høsten 2018. FOTO: NTB Scanpix
PÅ SIDELINJEN: James Middleton med søsteren Pippa Middleton og svogeren James Matthews på vei til bryllupet mellom prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank høsten 2018. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da hertuginne Kate (37) giftet seg med prins William (37) i 2011, fikk verden for alvor opp øynene for familien Middleton - hertuginnens foreldre, søster og bror.

Til tross for at det er Kates lillesøster Pippa Middleton (35) som har stukket av med mesteparten av oppmerksomheten - spesielt for kjolen hun bar under søsterens bryllup for åtte år siden - har også lillebror James Middleton (32) fått kjenne på presset som kommer når man plutselig er blitt en del av den britiske kongefamilien.

Til magasinet Tatler åpner James Middleton opp om depresjonen han gikk inn i etter søsterens bryllup.

- Plutselig, og veldig offentlig, ble jeg dømt med tanke på om jeg var en suksess eller en fiasko. Det gjør at du føler på presset. I mitt hode gjorde jeg dette uten å ta hensyn til familien eller tilstelninger som fant sted.

FORANDRET ALT: James Middleton (t.h.) innrømmer at publisiteten som fulgte med at storesøsteren Kate inngikk ekteskap med prins William i 2011, var tungt å bære. FOTO: NTB Scanpix
FORANDRET ALT: James Middleton (t.h.) innrømmer at publisiteten som fulgte med at storesøsteren Kate inngikk ekteskap med prins William i 2011, var tungt å bære. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

32-åringen har slitt med både dysleksi og ADHD i oppveksten, men gir uttrykk for at han har hatt en god og trygg barndom med to hengivne foreldre og to eldre storesøstre.

- Depresjonen er det som holder deg til sengs, mens angsten er det som gjør at du får dårlig samvittighet for å være til. Jeg tenkte: «hva er det jeg har grunn til å være deprimert over?». Jeg har vært så heldig med oppveksten min, og fått alt jeg har ønsket meg. Det er ikke det at jeg ønsket meg mer, men det var noe som ikke alltid var der... og jo mer jeg ignorerte det, jo mer tok det over, forklarer han til Tatler.

LESTE I BRYLLUPET: James Middleton leste høyt i bryllupet til prins William og søsteren Kate i 2011. Det var her vi for alvor fikk øynene opp for hertuginnens lillebror. FOTO: NTB Scanpix
LESTE I BRYLLUPET: James Middleton leste høyt i bryllupet til prins William og søsteren Kate i 2011. Det var her vi for alvor fikk øynene opp for hertuginnens lillebror. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

En hendelse i 2017 gjorde at han til slutt søkte hjelp og fikk behandlig gjennom timer med terapi.

James' storesøster Kate og svoger prins William er begge opptatt av rette fokus på mental helse, og har gjennom organisasjonen The Royal Foundation - som de inntil nylig ledet sammen med hertuginne Meghan og prins Harry - jobbet for å bekjempe stigma via kampanjer som Heads Together og Mental Health in Education.

Etter å ha bearbeidet hendelsene og følelsene gjennom terapi, ser det nå ut til at James Middleton er på riktig vei.

- Jeg er glad - og jeg føler meg som James Middleton igjen. Det føles på samme måte som da jeg var 13 år, jeg er gira på livet igjen. Det at jeg føler meg som meg selv igjen, betyr alt, sier han i augustutgaven av Tatler.

I januar i år valgte James å skrive en kronikk i The Daily Mail, hvor han for første gang åpnet opp om depresjonen som han beskriver som «forstandens kreftform».

Innrømmer at prins William og søsteren Kates arbeid hjalp ham

Her erkjenner han at søsterens og svogerens arbeid med fokus på mental helse har hjulpet ham med å være åpen om sin egen depresjon.

«Den kanskje viktigste grunnen er at jeg nå føler meg kapabel til å snakke om det i offentligheten, fordi det er akkurat det min svigerbror prins William, min søster Catherine og prins Harry jobber for gjennom deres arbeid for mental helse-kampanjen Heads Together».

I vår ble det kjent at James Middleton har funnet lykken med den franske finansanalytikeren Alizee Thevenet (29). Ifølge britiske Town and Country Magazine har de vært kjærester i rundt ett år, og traff hverandre på en bar i London.

NESTE PAR UT?: James Middleton viste frem kjæresten Alizee Thevenet for første gang under et sosietetsbryllup på Windsor slott i mai 2019. FOTO: NTB Scanpix
NESTE PAR UT?: James Middleton viste frem kjæresten Alizee Thevenet for første gang under et sosietetsbryllup på Windsor slott i mai 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

De to viste seg offentlig sammen for første gang under bryllupet til sosietetsparet Lady Gabriella Windsor og Thomas Kingston i mai 2019.

Til The Daily Mail har Alizees far Jean-Gabriel Thevenet allerede tatt James Middleton inn i familien.

- James er en veldig sjarmerende mann. Jeg er veldig glad for at Alizee er sammen med James. Jeg vet at hun er veldig glad. Vi krysser fingrene våre for dem. James og Middleton-familien er veldig sjarmerende. Vi beundrer dem alle sammen - James, hans søstre og hans foreldre.

Dersom bryllupsklokkene skulle ringe for James og Alizee blir han den siste av Middleton-søsknene som gifter seg. Kate lovet evig troskap til prins William i 2011, mens søsteren Pippa Middleton inngikk ekteskap med James Matthews (43) i mai 2017.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer