Hertuginne Meghan gravid:

Hertuginne Meghan får kritikk for å stryke FOR mye på babymagen

- Mor beskytter barnet sitt utenfra, og skaper en trygg ramme for seg selv og babyen, sier jordmor Cathrine Trulsvik til KK.

STRÅLER AV GRAVIDLYKKE: Til våren blir hertuginne Meghan og ektemannen prins Harry foreldre for aller første gang. Hertuginnen har gjennom svangerskapet vist at hun gleder seg til å bli mor, og ofte ser vi henne stryke kjærlig over babymagen. FOTO: NTB Scanpix
STRÅLER AV GRAVIDLYKKE: Til våren blir hertuginne Meghan og ektemannen prins Harry foreldre for aller første gang. Hertuginnen har gjennom svangerskapet vist at hun gleder seg til å bli mor, og ofte ser vi henne stryke kjærlig over babymagen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av oktober ble det kjent at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) venter sitt aller første barn. De to medlemmene av det britiske kongehuset giftet seg i mai samme år. Terminen er satt til våren 2019.

Hertuginnen har ikke ligget på latsiden under svangerskapet, og har ved flere anledninger kastet glans over ulike tilstelninger i inn- og utland - og vi har dermed fått tatt del i babymagens vekst etter hvert som ukene har gått.

Det ser ut til at hertuginnen er i storform, og da hun i begynnelsen av desember deltok på prisutdelingen The Fashion Awards i Royal Albert Hall i London, sto hun på scenen og strøk kjærlig over sin voksende babymage. Hun hadde fått det ærefulle oppdraget med å dele ut pris til den britiske Givenchy-designeren Clare Waight Keller (48). Hun ble tildelt prisen i kategorien British Designer of the Year Womenswear. Keller står for øvrig bak brudekjolen hertuginne Meghan bar da hun giftet seg med prins Harry (34) i mai.

Men det var ikke selve prisen som fikk mest oppmerksomhet - dét var det den gravide hertuginnen som gjorde. Bildene av den flotte 37-åringen, ikledd en sort gudinnekjole designet av nettopp Clare Waight Keller, gikk umiddelbart viralt.

Det var dessverre ikke bare lovord som kom hertuginnens vei. Ifølge Daily Mail har flere nett-troll skrevet negative kommentarer hvor de shamer hertuginnen for å ta FOR mye på babymagen sin - og dette for å rette oppmerksomheten mot seg selv.

Britiske Vogue la naturlig nok ut et bilde av den flotte hertuginnen i feeden sin, og der har de negative kommentarene mot hertuginnen haglet - men heldigvis tar flertallet Meghan i forsvar, og det er mange som kritiserer nett-trollene for usaklige kommentarer.

«Mengden av hatfulle ytringer fra kvinner... Vi kvinner kan være de mest fordomsfulle og dømmende skapningene - det er så trist. Jeg håper bare ingen dårlig energi smitter over på hennes ufødte barn. Det er virkelig helt forbløffende at man kan hate folk man ikke en gang kjenner...», skriver en som kaller seg «emieleode» i kommentarfeltet til Vogue.

En annen Instagram-bruker, som kaller seg «p_mbemba», skriver at hun ikke ønsker å oppfostre barn i en slik fordømmende verden:

«Jeg liker ikke dette her, når voksne kvinner fornærmer en gravid kvinne helt uten grunn. Dere kjenner henne ikke, og dere sprer bare hat og negativitet - i stedet for å bruke «the freedom of speech» til å gjøre verden til et bedre sted. Jeg nekter å oppfostre barnet mitt i en slik verden».

LES OGSÅ: Hertuginne Meghan: - Jeg har aldri ønsket å være en typisk «lady who lunches», men heller «a woman who works»

- Det positive er tilknytningen som mor og barn får - både fra innsiden og utsiden

Vi har tatt en prat med Cathrine Trulsvik, som er privat jordmor i Buskerud og driver nettstedet Jordmornaturligvis. Hun påpeker at det ikke finnes noe negativt ved at mor stryker og kjæler med babymagen - heller stikk motsatt.

- Når mor stryker over babymagen frigjøres hormonet oksitosin. Det er det samme hormonet som frigjøres ved rier og amming. Det positive med dette er tilknytningen som mor og barn får - både fra innsiden og utsiden. Mor beskytter barnet sitt utenfra, og skaper en trygg ramme for seg selv og babyen, forklarer jordmor Trulsvik til KK.

Hun forklarer at babyen i magen kjenner mors berøring.

- Det blir en fin måte for mor og barn å bånde på gjennom hele svangerskapet. Babyen føler det utelukkende positivt, og denne kjemien skapes og overføres via nervesystemet og gjennom blodsirkulasjon. Det er også en fin måte for partner å skape en tilknytning til babyen i magen, forklarer hun.

EKSPERTEN: Jordmor Cathrine Trulsvik tilbyr svangerskapsoppfølging, fødselsforberedende kurs og hjemmebesøk med ammeveiledning i Drammen og omegn. Hun driver også nettstedet Jordmornaturligvis.no. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Jordmor Cathrine Trulsvik tilbyr svangerskapsoppfølging, fødselsforberedende kurs og hjemmebesøk med ammeveiledning i Drammen og omegn. Hun driver også nettstedet Jordmornaturligvis.no. FOTO: Privat Vis mer

- Finnes det andre måter enn berøring man som mor kan benytte for å skape en kjemi med babyen i magen?

- Tanker mor tenker inn til babyen sin har også mye å si. Mor kan bidra til å mentalt styrke babyen sin ved å tenke positive tanker. Det er den følelsesmessige frekvensen, i motsetning til der intellektuelle frekvensen, som babyen responderer på. Allerede fra da fosteret er mellom 6 til 8 uker har det et utviklet sansesystem, som gjør at fosteret føler mammaen sin.

Jordmor Cathrine Trulsvik mener at det må være en myte at noen ser på det som negativt at mor stryker over babymagen.

- Noen tenker kanskje at det å stryke over magen kan føre til rier, som igjen fører til at kvinnen setter i gang fødselen, men det går altså ikke an - med mindre kvinnen allerede er i fødsel.

Trulsvik antar at det må være sjalusi som ligger bak kritikken mot hertuginne Meghan. Hun påpeker også at folk burde tenke seg om én ekstra gang før man kommenterer størrelsen på en gravid kvinnes mage, og at mange gravide kan føle det svært belastende at folk uoppfordret tar på gravidmagen deres.

TILKNYTNING: Hertuginne Meghan passer på å stryke og kjæle med babymagen når hun har anledning. Ifølge den norske jordmoren Cathrine Trulsvik er det utelukkende positivt, og skaper en sterk tilknytning mellom mor og barn. FOTO: NTB Scanpix
TILKNYTNING: Hertuginne Meghan passer på å stryke og kjæle med babymagen når hun har anledning. Ifølge den norske jordmoren Cathrine Trulsvik er det utelukkende positivt, og skaper en sterk tilknytning mellom mor og barn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Vi håper med andre ord at vi i fremtiden får se flere bilder av hertuginne Meghan som stryker og kjæler med babymagen sin, og at hun ikke lar seg påvirke av kritikken!

LES OGSÅ: Derfor bruker hertuginne Meghan for store sko!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer