Hertuginne Meghan fikk rørende kjærlighetshyllest fra ektemannen etter fødselen

Har du hørt om konseptet push-present?

NY RING: Hertuginne Meghan viste frem sin nye kjærlighetsring fra ektemannen prins Harry under Trooping the Colour-arrangementet i London i begynnelsen av juni. Gaven fikk hun av ektemannen etter at hun fødte sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor 6. mai. FOTO: NTB Scanpix
NY RING: Hertuginne Meghan viste frem sin nye kjærlighetsring fra ektemannen prins Harry under Trooping the Colour-arrangementet i London i begynnelsen av juni. Gaven fikk hun av ektemannen etter at hun fødte sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor 6. mai. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt over fire uker etter at hertuginne Meghan (37) fødte sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor, deltok hun side om side med ektemannen prins Harry (34) på det tradisjonsrike arrangementet Trooping the Colour i London.

Arrangementet er en forlengelse av dronning Elizabeths II fødselsdagsfeiring. 21. april ble hun nemlig 93 år.

Hertuginne Meghan ankom festlighetene i kongelig hest og kjerre, sammen med ektemannen Harry, svigerinnen hertuginne Kate (37) og ektemannens stemor hertuginne Camilla (71).

Underveis på turen hygget de to svigerinnene seg - og gjorde alle ryktene om uvennskap til skamme. Smilene og latteren satt løst, og det var tydelig å se at de trives i hverandres selskap.

Et symbol på bragden hun har vært gjennom

Ettbarnsmoren Meghan, ikledd Givenchy for anledningen, viste også frem en ny ring på fingeren. Hun har nemlig fått en såkalt push-present fra ektemannen prins Harry, som et symbol på den bragden hun har vært gjennom da hun fødte parets første barn.

LYKKELIGE: Rundt ett år etter at prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg på Windsor slott, kom sønnen Archie Harrison til verden. I begynnelsen av juni viste Meghan frem kjærlighetsgaven hun fikk av Harry i forbindelse med fødselen. FOTO: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Rundt ett år etter at prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg på Windsor slott, kom sønnen Archie Harrison til verden. I begynnelsen av juni viste Meghan frem kjærlighetsgaven hun fikk av Harry i forbindelse med fødselen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Den nye ringen satt på ringfingeren på hennes venstre hånd, sammen med forlovelsesringen hun fikk da de inngikk forlovelse i november 2017, og gifteringen hun fikk da de lovet hverandre evig troskap på Windsor slott i mai 2018.

Push-present-konseptet kommer opprinnelig fra USA og har siden sneket seg over Atlanteren til England og andre deler av Europa.

I 2007 gjennomførte nettstedet BabyCenter.com, ifølge The New York Times, en undersøkelse blant 30 000 brukere, og undersøkelsen viste at 38 prosent av de spurte mødrene hadde fått gave av partneren i forbindelse med fødselen. 55 prosent av de spurte, som var gravide da undersøkelsen ble foretatt, sa at de ønsket seg en fødselsgave fra partneren, og 40 prosent av de spurte sa at babyen i seg selv var gave godt nok.

Også her hjemme i Norge er push-present-trenden økende. Vi har tidligere skrevet om flere norske nybakte mødre, som har fått fødselsgaver fra sine partnere etter fødselen.

- Vi ser en økning med tanke på push-presents og Eternity-ringer. Vi har en hel serie som er veldig populær - Eternity by Thune - som er supert å kombinere med andre ringer. Nå var nok den til Meghan en anniversary-gave i kombo av en push-ring, forklarer Inga Jeanette Rubach, markedssjef i gullsmed- og urmakerkjeden Thune, til KK.

- Det er ikke bare fedre som gir fødselsgaver

Vi har tidligere også snakket med Anne Teslo Skjefstad, produktdirektør hos Thune, som bekrefter at konseptet er noe som har slått rot i Norge også.

- Dette har eksistert en god stund, det går minst 20-30 år tilbake i tid. Tidligere var det spesielt populært med allianseringer hvor man kunne sette inn en ny diamant for hvert barn man fikk, sa hun til KK i 2018.

Hun la også til at fødselsgaver har fått mer fokus nå den siste tiden, og at det kan skyldes påvirkning fra amerikanske kjendiser og sosiale medier.

- Sosiale medier og kjendiser er nok kanskje også en faktor i dette, men vi ser nok denne påvirkningen i enda større grad når det gjelder Valentines Day og bryllup. For ikke altfor mange år siden var det for eksempel ikke så vanlig i Norge å fri med en diamantring, men dette ser vi øker betydelig, har Skjefstad uttalt til KK.

Også Hanne Næss, markedsansvarlig hos gullsmedkjeden Strømsnes Gull bekrefter overfor KK at også de opplever økt etterspørsel etter fødselsgaver til mor. Men ifølge Næss er det ikke bare far som kjøper gave til mor.

- Det er ikke bare fedre som gir fødselsgaver, ofte er det også stolte bestemødre som gir en slik gave da det å få et barnebarn kan være like stort som å få et barn. I tillegg vet en bestemor hva det vil si å gå gravid i ni måneder og deretter føde ett barn. Hun synes ofte det fortjener en oppmerksomhet, kanskje som en «takk for at jeg fikk bli bestemor», har Næss sagt til KK.

SYMBOLSK: De tre ringene på hertuginne Meghans finger symboliserer forlovelsen i 2017, bryllupet i 2018 og fødselen i 2019. FOTO: NTB Scanpix
SYMBOLSK: De tre ringene på hertuginne Meghans finger symboliserer forlovelsen i 2017, bryllupet i 2018 og fødselen i 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Næss i Strømsnes Gull varierer prisene på fødselsgavene på mellom 200 kroner til over 10 000 kroner, mens det ifølge Skjefstad i Thune ikke er uvanlig å bruke mellom 3500 kroner til 10000 kroner.

– En fødselsgave behøver ikke være noe stort, men det er fint å gi noe som kan brukes hver dag og som varer slik at mor alltid vil ha et minne fra den store hendelsen i livet, har Næss uttalt til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer