Hertuginne Meghan snakker om graviditeten i Vogue

- Jeg var fem måneder på vei i svangerskapet da denne prosessen begynte.

GJESTEREDAKTØR: I septemberutgaven av britiske Vogue er det selveste hertuginne Meghan som har hatt redaktøransvar - et initiativ hun tok selv. Dette bildet er tatt i forbindelse med Vogue-jobben. FOTO: NTB Scanpix
GJESTEREDAKTØR: I septemberutgaven av britiske Vogue er det selveste hertuginne Meghan som har hatt redaktøransvar - et initiativ hun tok selv. Dette bildet er tatt i forbindelse med Vogue-jobben. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er det hertuginne Meghan (37) som har tatt på seg rollen som gjesteredaktør for den britiske utgaven av det anerkjente motemagasinet Vogue - en oppgave hun selv spurte om hun kunne påta seg.

Planen var nemlig den at den amerikanske hertuginnen, som giftet seg med britiske prins Harry (34) i mai 2018, skulle stille på Vogue-coveret, i tillegg til at det skulle stå et intervju med hertuginnen på trykk i magasinet, skriver britiske Independent. Men i stedet spurte hun om det var mulig at hun kunne får rollen som gjesteredaktør.

Hertuginnen har nemlig mer på hjertet enn å fremme seg selv på motemagasinets cover.

Har jobbet iherdig med Vogue-utgaven både før og etter svangerskapet

Meghan har valgt ut 15 sterke og engasjerte kvinner til å pryde coveret, og har stilt dem samme spørsmål: «Hvilke endringer er det du ønsker å se i verden?».

COVER: 15 sterke og engasjerte kvinner - som gjesteredaktør hertuginne Megan selv har plukket ut - pryder september 2019-utgaven av britiske Vogue. FOTO: Faksimile // Vogue
COVER: 15 sterke og engasjerte kvinner - som gjesteredaktør hertuginne Megan selv har plukket ut - pryder september 2019-utgaven av britiske Vogue. FOTO: Faksimile // Vogue Vis mer

Blant de utvalgte er den svenske miljøforkjemperen Greta Thunberg (16), modell Christy Turlington Burns (50), som blant annet har engasjert seg i kampanjen ONE Campaign for å rette fokus mot fattigdomsbekjempelse i Afrika, den irske handikap-aktivisten Sinead Burke (29) og LGBTQ-aktivisten Laverne Cox (47).

Svarene får vi altså i septemberutgaven av britiske Vogue, med cover-tittel Forces for Change, som er i salg fra 2. august.

De har også latt et felt på coveret være blankt, slik at du som leser kan speile deg i rammen, og dermed bli én av del av dette mektige ensemblet.

«Blant alle disse sterke kvinnene på coveret befinner det seg et speil - en mulighet for deg, leseren, å se deg selv. For også du er en del av dette fellesskapet», har hertuginne Meghan skrevet i et introduksjonsbrev, ifølge Huffington Post.

Hertuginne Meghan har allerede lettet på sløret hva gjelder hennes deltakelse som gjesteredaktør for magasinet - en avgjørelse som ble tatt midt under svangerskapet. 6. mai 2019 fødte hun sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor, og har jobbet iherdig med Vogue-utgaven både før og etter svangerskapet.

«Jeg var fem måneder på vei da denne prosessen begynte. Når du leser dette kommer min mann og jeg til å kunne holde vår tre måneder gamle gutt i armene. Det er en veldig spesiell tid for meg personlig, og på så mange plan. Jeg har fått lov til å jobbe med sjefredaktør Edward Enninful og hans team, fra graviditeten og til nå når jeg er i svangerskapspermisjon. Det har vært en stor glede og et enormt privilegium å få jobbe med dette begavede teamet», skriver hun i Vogue-utgaven.

Morsrollen er også noe hun har snakket med den tidligere førstedamen Michelle Obama (55) om. Det er hertuginnen selv som har påtatt seg oppgaven med å intervjue den mektige 55-åringen, og forespørselen foregikk over en lunsj bestående av blant annet taco med kylling (vi elsker de jordnære damene!).

Hertuginne Meghan ble målløs da hun fikk svarene fra Michelle Obama

Hertuginnen sendte førstedamen noen enkle spørsmål, som hun beskriver det som i Vogue-saken, og håpet på at hun skulle få et par setninger i retur. Men den gang ei - når Michelle har sagt ja til en oppgave, gjør hun det med dybde og refleksjon forklarer Meghan.

«Jeg ble mildt sagt målløs. (...) Dette er en påminner om hvorfor hun har blitt en så respektert offentlig figur som hun er blitt», skriver hertuginne Meghan om da hun fikk svarene tilbake fra Michelle Obama.

Se dette innlegget på Instagram

Spotlight on: Smart Works We are proud to be supporting a very special initiative this autumn for @SmartWorksCharity! After quiet visits to Smartworks over the last year, The Duchess was moved by the impactful work being done by this non profit organisation that helps women into the workforce, equipping them with both the skills and clothes they need to feel job-ready. Throughout her visits she noticed that while the donations were plentiful, they were also notably a combination of mismatched items and colours which weren’t always the right stylistic choices or sizes that didn’t necessarily “suit” the job at hand: to make a woman feel confident and inspired as she walked into her job interview. As a result, launching this autumn, The Duchess will be supporting a collective to help equip the women of Smart Works with the key workwear essentials they need as they enter into the workplace. This initiative is supported by four generous brands who share the vision to empower the women of Smart Works to look and feel 💯 as they bravely venture in to what can often be a daunting environment for those who have been out of the job market. The brands have come together to work towards this united force for good, “[reframing] the idea of charity as community,” as The Duchess writes in a piece for this month’s British Vogue. They will follow the 1:1 model where an item from the collection purchased is an item shared with a woman of Smart Works because “not only does this allow us to be part of each other’s story; it reminds us we are in it together.” For more information on how you can be part of another woman’s success story visit @smartworkscharity. Special thanks to: @JohnLewisandPartners, @MarksandSpencer, @MishaNonoo, @InsideJigsaw for supporting this very special organisation. And to find out more, read the September issue of @BritishVogue and stay tuned for more exciting updates this autumn. Photo©️SussexRoyal

Et innlegg delt av The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Det er tydelig, ut ifra spørsmålene hertuginne Meghan stiller tobarnsmoren Michelle - som har døtrene Malia (21) og Sasha (18) med ektemannen Barack Obama (57) - at hun ønsker å lære mer om morsrollen.

Et av spørsmålene er om hun ville ha gjort noe annerledes i oppdragelsen dersom barna hennes var gutter - og her svarer den tidligere førstedamen plent nei.

«Jeg ville ha gjort akkurat det samme. Foreldrene mine, og da spesielt min far, lærte broren min og meg helt fra et tidlig stadie at man skal behandle gutter og jenter helt likt. Da jeg gikk på barneskolen kjøpte faren min et par boksehansker til broren min. Men da han kom hjem fra butikken hadde han ikke bare kjøpt ett par, men to par hansker. Han skulle ikke lære sønnen sin å bokse, uten at datteren hans kunne slå en venstrehook hun heller. Jeg var litt yngre og litt mindre enn broren min, men jeg holdt følge med ham. Jeg kunne unnvike en jab akkurat slik han kunne, og jeg kunne slå like hardt som ham også. Faren min så det. Jeg tror han ville sørge for at broren min også fikk det med seg».

Meghan avslutter intervjuet med et wild-card-spørsmål, som hun beskriver det som, og spør Michelle Obama hva den fineste lyden hun noensinne har hørt er.

«Da Malia og Sasha var nyfødte kunne Barack og jeg miste mange timer, bare fordi vi så på at de sov. Vi elsker å høre på de små lydene de lagde, og spesielt da de var langt inni drømmeland. Misforstå meg rett, den tidlige småbarnsfasen kan være helt utmattende. Jeg er sikker på at du vet en ting eller to om dette disse dagene. Men det er noe magisk med å ha en baby i hus. Tiden utvider seg og forminskes; men hvert eneste øyeblikk utgjør en egen liten evighet. Jeg er så lykkelig på dine og Harrys vegne, over at dere får oppleve dette dere også, Meghan. Nyt det hele!».

Ektemannen Harry har også bidratt i Vogue-utgaven

Også hertuginne Meghans ektemann prins Harry er med i Vogue-utgaven. I en samtale med Dr. Jane Goodall (85) tar han opp miljøspørsmål og viktigheten med å gjøre seg bevisst på at alle valg man tar har konsekvenser for miljøet - og dermed også fremtiden.

Det var hertuginne Meghan, som har vært fan av den 85 år gamle klimaaktivisten i en årrekke, som spurte om ektemannen kunne påta seg oppgaven med å snakke med Goodall.

- Vi er den arten på denne planeten som det virker som tenker at jorden tilhører oss - og bare oss. (...) Det vi trenger å minne alle på er: dette er ting som skjer nå. Vi er frosken i vannet, og vannet har allerede nådd kokepunktet, sier prins Harry til Goodall.

- Det har skjedd, og det skjer. Det er skremmende. Spesielt for dere som akkurat har fått barn, svarer Goodall tilbake.

- Jeg vet... svarer prinsen.

- For det utgjør en forskjell, gjør det ikke? avslutter Goodall retorisk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer