Meghan Markle

Hertuginnen lanserer egen podkast

Meghan Markle kaster seg på podkast-bølgen og debuterer som podkast-vert.

STÅR SAMMEN: Ekteparet har stått i noen stormer de siste årene, men det ser ikke ut til å påvirke relasjonen dem i mellom. FOTO: NTB
STÅR SAMMEN: Ekteparet har stått i noen stormer de siste årene, men det ser ikke ut til å påvirke relasjonen dem i mellom. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Podcast-serien har premiere nærmere sommeren, ifølge en talsperson for Hertugparets selskap, Archewell.

Meghan Markle og prins Harry jobber for at informasjon som spres skal være troverdig og korrekt, og har samarbeidet med streamingtjenesten Spotify for å minimere spredning av falsk informasjon.

Nå skal hun selv produsere podkast som lanseres på plattformen. Detaljer om hva den skal handle om, er ikke kjent på nåværende tidspunkt.

Måtte ordne opp

Hertugen og hertuginnen av Sussex inngikk en avtale med den svenske streamingtjenesten verdt 25 millioner amerikanske dollar i desember 2020, for å lage og produsere podkaster.

KK har tidligere skrevet om at paret har stått i hardt vær da Spotify lot podkasten til Joe Rogan ligge ute. Han ble beskyldt for å spre feilinformasjon og konspirasjonsteorier om koronavaksinen i podkasten tidligere i år.

Spotify lot podkasten ligge ute på tjenesten og begrunnet det med at ytringsfriheten trumfer – helt til de snudde kort tid senere og kom opp med en annen løsning – blant annet på oppfordring fra Sussex-paret.

Ekteparet brøt tausheten via sin talsperson noen dager etter stormen startet, og uttalte at de var i kontakt med Spotify for å komme frem til en løsning. Like etter annonserte strømmegiganten at det heretter ville være varslinger med lenke til en faktaside om covid-19 i alt som omhandler temaet på plattformen.

HÅND I HÅND: Ekteparet i New York City i september 2021 da de besøkte One World Observatory ved One World Trade Center. FOTO: NTB
HÅND I HÅND: Ekteparet i New York City i september 2021 da de besøkte One World Observatory ved One World Trade Center. FOTO: NTB Vis mer

Gjenopptar produksjonen og samarbeidet med Spotify

Nå har en talsperson i Archewell Audio bekreftet i en uttalelse at paret fortsetter podkast-avtalen med Spotify etter avbrekket de siste par månedene.

– Vi er glade for å annonsere at vi fortsetter produksjonen – med Meghan, hertuginnen av Sussex' banebrytende første podkast-serie, som lanseres til sommeren, fortalte representanten til Bazaar.

Hertugen og hertuginnen vil i tillegg jobbe direkte med streamingtjenesten for å promotere en tryggere og et mer kildekritisk lydunivers. Målet er at det skal sirkulere mer troverdig og relevant informasjon på plattformen. Det innebærer «nye retningslinjer, praksis, og strategier for å øke skapernes bevissthet, og minimere spredning av feilinformasjon, samt støtte transparanthet», ifølge talspersonen deres.

Dette er verdier Meghan tar med seg inn i sin egen podkast-serie når hun debuterer som podkast-vert til sommeren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer