Hertugparet av Cambridge og hertugparet av Sussex går hver til sitt

De to ekteparene avslutter veldedighetssamarbeidet.

VELDEDIGHET: Firerbanden prins Harry, hertuginne Meghan, hetruginne Kate og prins William deltok sammen på The Royal Foundation Forum i London i februar 2018 - det var første og siste gang de stilte opp sammen i regi av The Royal Foundation. FOTO: NTB Scanpix
VELDEDIGHET: Firerbanden prins Harry, hertuginne Meghan, hetruginne Kate og prins William deltok sammen på The Royal Foundation Forum i London i februar 2018 - det var første og siste gang de stilte opp sammen i regi av The Royal Foundation. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både hertuginne Kate (37), ektemannen prins William (37), hans lillebror prins Harry (34) og kona hertuginne Meghan (37) er glødende opptatt av veldedighetsarbeid, og er beskyttere for mange ulike organisasjoner. De fire har også samarbeidet om The Royal Foundation.

Men mot slutten av juni ble det kjent at de to hertugparene nå går hver til sitt med tanke på veldedighetsorganisasjonen The Royal Foundation - som brødrene William og Harry etablerte sammen i 2009. Det kommer frem på nettsiden deres.

Hertugparet av Sussex, Meghan og Harry, ønsker nå å starte opp sin egen veldedighetsorganisasjon - hvor fokuset ligger på deres hjertesaker.

«I lys av de nye forandringene i livene til De kongelige Høyheter, inkludert hertugparet av Sussex som nå etablerer sin egen husholdning, er det naturlig at man nå ser på påvirkningen disse forandringene kan ha å si for The Royal Foundation. Det er sannsynlig at det kan skje strukturendringer rundt The Royal Foundation», opplyste organisasjonen i juni.

Deltok sammen for første og siste gang

Det var flere medier, deriblant The Telegraph, Hello Magazine og People, som opplyste om at de to hertugparene går hver til sitt hva gjelder samarbeidet om The Royal Foundation.

Både prins William og prins Harry skal ha vært til stede på et møte som ble avholdt 20. juni i forbindelse med annonseringen.

Det var i februar 2018 at firerbanden stilte opp sammen for første gang i forbindelse med The Royal Foundation Forum i London, og det var her hertuginne Meghan lot royal etikette vike - og snakket fra hjerterota:

- Det er mange som sier at når man kjemper for jenter og kvinners rettigheter så hjelper man dem med å finne sin stemme. Det er noe jeg er fundamentalt uenig i, fordi kvinner trenger ikke hjelp til å finne sin stemme. De har en stemme. De trenger å føle at de har rett til å bruke den og folk trenger å bli oppfordret til å høre på dem, sa Meghan i februar.

Dette ble det første og siste arrangementet som de fire deltok på sammen, før nyheten om splittelsen kom i juni 2019.

Ifølge pressetalsmannen som The Telegraph siterer skal de to parene likevel fortsette samarbeidet når det kommer til The Royal Foundations mental helse-program Heads Together.

«Hertugparet av Cambridge og hertugparet av Sussex er eksepsjonelt stolt av alt de har fått til sammen gjennom The Royal Foundation. De er spesielt stolt av å ha etablert en veldedighetsorganisasjon som har hatt, og som vil fortsette å ha, en betydelig og evigvarende påvirkning på menneskers livskvalitet», kommer det frem av pressemeldingen som ble publisert på nettsidene til The Royal Foundation 20. juni.

SVIGERINNER: Selv om flere britiske og amerikanske medier hevder at det er knute på tråden mellom de to hertugparene, ser det altså ut til at stemningen er alt annet enn uvennskapelig mellom de to svigerinnene. På vei til Buckingham Palace for Trooping The Colour i begynnelsen av juni smilte og lo de i hverandres selskap. FOTO: NTB Scanpix
SVIGERINNER: Selv om flere britiske og amerikanske medier hevder at det er knute på tråden mellom de to hertugparene, ser det altså ut til at stemningen er alt annet enn uvennskapelig mellom de to svigerinnene. På vei til Buckingham Palace for Trooping The Colour i begynnelsen av juni smilte og lo de i hverandres selskap. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Flyttet fra Kensington Palace

Det er ikke bare i The Royal Foundation det har vært splittelse. I fjor ble det kjent at Meghan og Harry ønsket å flytte fra Kensington Palace - hvor Kate og William bor - til Frogmore Cottage ved Windsor Slott. Dette har fått ryktene om uvennskap til å florere i britisk og amerikansk presse.

Men etter at Meghan og Harry ble foreldre til lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor i mai er det kanskje naturlig at den nye familien på tre ønsker «å få seg noe eget», heller at de to brødrene og deres respektive koner er uvenner.

Under arrangementet The Royal Foundation Forum i London i februar 2018, ble firerbanden spurt om de opplever noen uoverensstemmelser i forbindelse med veldedighetsarbeidet - og prins Harry svarte med et smil:

- Det er skikkelig bra at vi har fire forskjellige personligheter. Vi har alle det samme brennende engasjementet for å utgjøre en forskjell, men vi har ulike meninger og jeg synes de ulike meningene funker veldig, veldig bra sammen.

- Å jobbe sammen som en familie har sine utfordringer, selvfølgelig har det jo det! Men ikke sant, vi er jo i familie og kommer til å være sammensveiset for resten av våre liv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer