Kongelig fødsel

Hertugparet så barnebarnet på iPaden for første gang

Babylykke for kronprinsparet av Luxembourg.

KONGELIG FØDSEL: Storhertugparet av Luxembourg, Maria Teresa og Henri, fikk se barnebarnet for aller første gang gjennom iPaden. FOTO: CGD/ S. Margue // Twitter
KONGELIG FØDSEL: Storhertugparet av Luxembourg, Maria Teresa og Henri, fikk se barnebarnet for aller første gang gjennom iPaden. FOTO: CGD/ S. Margue // Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden har fått en ny prins Charles!

Nesten åtte år etter det kongelige bryllupet i lilleputstaten Luxembourg, kan Kronprins Guillaume (38) og kona kronprinsesse Stéphanie (36) juble over endelig å ha fått sitt etterlengtede barn.

Den lille prinsen ble født den 10. mai 2020, og veide 3190 gram og var 50 cm lang. Gutten har fått navnet Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume - prins Charles til vanlig.

Viste frem sønnen utenfor fødeklinikken

Tre dager etter fødselen viste kronprins Guillaume og kronprinsesse Stéphanie sin første fødte frem for pressen, utenfor fødeklinikken i Luxembourg. De nybakte foreldrene kom ut med masker foran ansiktet, på grunn av korona-pandemien, men tok den av et lite øyeblikk til ære for fotografene.

NYBAKTE FORELDRE: Kronprins Guillaume av Luxembourg og kronprinsesse Stephanie viste stolt frem sin nyfødte sønn prins Charles, utenfor fødeklinikken Grand Duchess Charlotte i Luxembourg tre dager etter fødselen. FOTO: NTB scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Kronprins Guillaume av Luxembourg og kronprinsesse Stephanie viste stolt frem sin nyfødte sønn prins Charles, utenfor fødeklinikken Grand Duchess Charlotte i Luxembourg tre dager etter fødselen. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Den pågående pandemien har også satt sine restriksjoner på familiebesøk på fødeklinikken, og de stolte besteforeldrene storhertuginne Maria Teresa (64) og storhertug Henri (65) av Luxembourg måtte derfor se sitt nyfødte barnebarn for aller første gang via iPaden.

Storhertugparet delte den gledelige nyheten på sin offisielle Twitter-konto, og ut ifra bildene å dømme ser det ut til at de nybakte besteforeldrene syntes det var stas å se barnebarnet - til tross for de spesielle omstendighetene.

Dette er storhertugparets femte barnebarn.

«Tiden stoppet opp på Château de Berg under en videosamtale, da storhertugparet hadde den store glede av å se barnebarnet prins Charles for aller første gang. Et digitalt møte, helt klart, men fylt opp med følelser!» ble det skrevet til bildene på Twitter.

Samme dag som den lille prinsen ble født, benyttet også den nybakte pappaen å takke for støtten og godordene som har kommet inn fra hele verden, men han påpekte også at det å få et barn i de tider vi er inne i nå, gir håp for fremtiden.

- Dagen i dag er en helt fantastisk dag, for min kone og for meg selv. Det er mest sannsynlig den mest spektakulære dagen vi vil oppleve i våre liv, for å kunne ta imot et barn i livene våre, foreldrerollen, er det mest magiske et par kan oppleve.

- I en tid som er veldig vanskelig... gir en fødsel et budskap om håp. Det er en velsignelse, og jeg tror det er det som gjør at vi nå er så glade over å kunne dele dette med folket av Luxembourg og også andre land.

Hadde to bryllupsseremonier

19. oktober 2012 giftet kronprins Guillaume seg med belgiske Stéphanie de Lannoy i en borgerlig seremoni, og dagen etter ble det avholdt en religiøs seremoni i Notre-Dame-katedralen i Luxembourg.

BRYLLUP: Kronprins Guillaume giftet seg med belgiske Stéphanie de Lannoy i Notre-Dame-katedralen i Luxembourg i oktober 2012. I 2020 ble de foreldre for første gang. FOTO: NTB scanpix
BRYLLUP: Kronprins Guillaume giftet seg med belgiske Stéphanie de Lannoy i Notre-Dame-katedralen i Luxembourg i oktober 2012. I 2020 ble de foreldre for første gang. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Både det norske kongeparet og kronprinsparet var til stede i bryllupet - det norske kongehuset har nær kontakt med hertugfamilien av Luxembourg.

Kronprins Guillaume var for øvrig sammen med norske Pia Haraldsen (38) fra 2002 til 2004. De ble introdusert for hverandre under kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits bryllup i 2001.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer