Kong Juan Carlos

Hevder at kong Juan Carlos skjøt og drepte lillebroren som barn

Pistolen skal ha gått av og truffet den lille gutten i pannen.

KONG JUAN CARLOS: Prinsesse Maria Mercedes med sønnene Juan Carlos (t.h.) og Alfonso. FOTO: NTB

KONG JUAN CARLOS: Prinsesse Maria Mercedes med sønnene Juan Carlos (t.h.) og Alfonso. FOTO: NTB

Vis mer
Publisert

Skjærtorsdag i 1956 står som en mare i den spanske kongefamilien. Det var nemlig dagen da 18 år gamle Juan Carlos, senere kong Juan Carlos av Spania, skjøt og drepte lillebroren Alfonso de Borbón.

Den lille gutten, som var det yngste barnet til Don Juan Carlos de Borbón og prinsesse María de las Mercedes og ble kalt Alfonsito av familie og venner, ble bare 14 år.

Skuddet skal angivelig ha blitt fyrt av da unge Juan Carlos, som var hjemme på påskeferie fra militærskolen han gikk på, rengjorde en pistol han hadde fått av en venn.

Lille Alfonsito døde momentant.

- Faren hans krevde der og da at han skulle sverge på at han ikke hadde gjort det med vilje. Det var ikke lett for en 17-18 år gammel gutt, sier Antonio Eraso, nær venn av kong Juan Carlos, i den ferske HBO-dokumentaren Saving the King.

Eraso var selv til stede den fatale ulykkesdagen.

Familien bodde på denne tiden i eksil i Portugal, ettersom diktator Francisco Franco satt med makten i Spania. Etter en folkeavstemning i 1947 gjeninnførte Spania monarkiet, og general Franco skulle fungere som en riksforstander på livstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer