Prins Harry

Hevder broren gikk til fysisk angrep på ham

Prins Harry hevder broren prins William angrep ham etter en krangel i 2019, det skriver han boka «Spare», ifølge The Guardian.

NY BOK: Storbritannias prins Harry kommer neste uke ut med boka «Spare». Foto: AP/NTB
NY BOK: Storbritannias prins Harry kommer neste uke ut med boka «Spare». Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

I sin nye bok forteller Storbritannias prins Harry om en konfrontasjon med broren i 2019 som han hevder endte med at prins William gikk til fysisk angrep.

Det skriver NTB, gjengitt av den britiske storavisa The Guardian, som skal ha fått tak i boka før den offisielt slippes neste uke.

Konfrontasjonen skal ha skjedd hjemme hos prins Harry i London i 2019, og han sier prins William kalte hertuginne Meghan, Harrys kone, for «vanskelig, uhøflig og ufølsom», skriver Harry ifølge den britiske avisa.

SKAL HA KRANGLET: Brødrene William og Harry. Foto: AP/NTB
SKAL HA KRANGLET: Brødrene William og Harry. Foto: AP/NTB Vis mer

Harry fyrte så tilbake og situasjonen mellom dem skal ha eskalert.

- Det hele skjedde så fort. Han tok meg i kragen, rev i halskjedet mitt og slo meg i bakken, skriver prins Harry.

Prins Harry hevder videre at angrepet førte til at han fikk synlige skader på ryggen. Han skal nemlig ha landet på en hundeskål som knuste under ham.

Det britiske kongehuset har foreløpig ikke kommentert innholdet i boka eller anklagene mot prins William.

- Jeg angrep deg ikke

Han skal så ha reist reiste seg så opp og bedt William om å dra.

Harry skriver at broren skal ha bedt han om å slå tilbake, men at han nektet. William skal så ha dratt, men kommet tilbake kort tid etter og bedt om unnskyldning.

Da William dro igjen skal han ha bedt Harry om å ikke si noe til Meghan om krangelen og samtidig nektet for å angrepet broren.

- Jeg angrep deg ikke, skal William ha sagt ifølge broren.

Da Harry likevel fortalte Meghan hvorfor han hadde «blåmerker og skraper» på ryggen, var hun visstnok «verken spesielt overrasket eller sint», ifølge boka.

Hun var derimot «fryktelig trist», ifølge Harry.

BLE TRIST: Prins Harrys kone Meghan skal ha blitt trist da hun hørte om krangelen. Foto: Shutterstock.
BLE TRIST: Prins Harrys kone Meghan skal ha blitt trist da hun hørte om krangelen. Foto: Shutterstock. Vis mer

Store forventninger

Selvbiografien «Spare» kommer ut neste uke, og det er allerede ventet at den vil føre til at forholdet mellom prins Harry og resten av den britiske kongefamilien forverres ytterligere. Prins Harry og hertuginne Meghan sluttet å arbeide som kongelige i 2020 da de flyttet til USA, skriver NTB.

Det er knyttet store forventninger til «Spare». Tittelen kan i denne sammenhengen oversettes med «reserven» eller mer negativt som den som er til overs. Tittelen spiller på uttrykket «an heir and a spare», altså at det er kongefamiliens plikt å skaffe «en arving og en reserve».

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

I forbindelse med utgivelsen har prins Harry gjort et intervju som skal sendes førstkommende søndag. I klipp fra intervjuet sier Harry at han vil ha faren og broren sin tilbake og være en del av en familie, ikke en institusjon.

Boka kommer også en måned etter at prins Harry og hertuginne Meghans Netflix-dokumentar «Harry & Meghan» ble sluppet på strømmetjenesten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer