Katie Holmes og Tom Cruise

Hevder Tom Cruise har en «master plan» for å få datteren vekk fra moren

- Er overbevist om at han venter til hun blir noen år eldre, slik at han kan lure henne inn i Scientologikirken.

KATIE HOLMES OG TOM CRUISE: De var et av Hollywoods hotteste par, men så fikk hun nok av ektemannens hengivenhet til Scientologikirken. VIDEO: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På begynnelsen av 2000-tallet var «alles» øyne rettet mot Hollwood-paret Katie Holmes og Tom Cruise. Skuespiller-legenden, kjent fra Mission: Impossible-filmene hadde etter bruddet med kona Nicole Kidman, funnet lykken med den 16 år yngre Dawson's Creek-yndlingen Katie Holmes.

Til tross for at hun var oppdratt katolsk, valgte hun å følge i ektemannens fotspor og ble en del av den beryktede Scientologi-bevegelsen, som han hadde vært en del av siden 1990. Paret giftet seg i 2005, og datteren Suri kom til verden året etter.

DEN GANG DA: Katie Holmes og Tom Cruise
under Oscar-utdelingen i 2012, mens de ennå var et par. Kort tid senere var skilsmissen et faktum. FOTO: NTB scanpix
DEN GANG DA: Katie Holmes og Tom Cruise under Oscar-utdelingen i 2012, mens de ennå var et par. Kort tid senere var skilsmissen et faktum. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Etter hvert som tiden gikk innså Katie Holmes (41) at Scientologikirken ikke var noe for henne, og hun fryktet at ektemannen skulle dra datteren inn i den religisøe bevegelsen. Ifølge Store Norske Leksikon slår scientologiene hardt tilbake på «avhoppere» og andre kritikere.

I 2012 var skilsmissen mellom Cruise (58) og Holmes et faktum, og hun ble dermed å regne som en av disse avhopperne. Hun gikk tilbake til sin katolske tro, og nektet ektemannen å se datteren.

- Tom Cruise har en «master plan»

Mens hun var en del av scientologimiljøet ble Katie Holmes god venninne med Leah Remini (50), kjent fra TV-serien Kongen av Queens, som også var en del av denne bevegelsen. Hun brøt imidlertid med scientologikirken i 2013, etter over 30 år som medlem, og er ifølge Dagbladet blitt en uttalt kritiker av det omstridte trossamfunnet.

I et intervju med New York Post publisert i august 2020, hevder Leah Remini at Tom Cruise har en «master plan» for å få datteren Suri til å bli en del av scientologibevegelsen. Flere medier har hevdet at han ikke har sett datteren siden 2013, nettopp fordi hun ikke er medlem av den religiøse bevegelsen.

- Scientologibevegelsen ser på Katie som en undertrykkende person, som er å regne som en fiende, og derfor er Tom av den oppfattelse, i likhet med alle scientologer, at han ikke han være tilknyttet Suri. Jeg er overbevist om at hans master plan er å vente til hun blir noen år eldre, slik at han kan lure henne inn i Scientologikirken og bort fra sin mor, sier Remini i intervjuet.

BRØT MED SCIENTOLOGIKIRKEN: Skuespiller Leah Remini brøt selv med Scientologikirken i 2013. Hun uttaler nå at hun frykter at Tom Cruise skal hjernvaske tenåringsdatteren til å bli en del av den beryktede religiøse bevegelsen. FOTO: NTB scanpix
BRØT MED SCIENTOLOGIKIRKEN: Skuespiller Leah Remini brøt selv med Scientologikirken i 2013. Hun uttaler nå at hun frykter at Tom Cruise skal hjernvaske tenåringsdatteren til å bli en del av den beryktede religiøse bevegelsen. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Da Leah var en del av Scientologikirken var hun tett på skuespillerkollegaen Katie Holmes, og observerte hva hun beskriver som hjernvasking.

- Jeg kjente Katie da hun var i Scientologikirken, og hun virket veldig indoktrinert i Toms verden. Men etter hvert som tiden gikk, forsto jeg at hun gjorde det hun gjorde for datterens skyld. Jeg kan bare anta at det foreligger en form for avtale for å beskytte datteren, sier Leah videre i intervjuet.

50-åringen valgte selv å forlate den beryktede bevegelsen for å beskytte datteren Sofia (16).

Åpnet opp om det havarerte ekteskapet

Katie Holmes, som i dag bor i New York og er aleneforsørger for tenåringsdatteren, åpnet såvidt opp om ekteskapet med Tom Cruise i et intervju med magasinet InStyle publisert i april 2020.

Hun la ikke skjul på at forholdet med Hollywood-skuespilleren utgjorde en tøff periode i livet hennes - og at tiden etter skilsmissen ble svært vanskelig.

- Det var en intens tid, med mye oppmerksomhet. Jeg hadde også et lite barn jeg skulle ta vare på midt i det hele, minnes hun i intervjuet.

ALENEMOR: Katie Holmes har eneansvaret for datteren Suri Cruise, etter skilsmissen med filmstjernen i 2012. Her er den søte mor og datter-duoen på shopping i New York i 2019. FOTO: NTB scanpix
ALENEMOR: Katie Holmes har eneansvaret for datteren Suri Cruise, etter skilsmissen med filmstjernen i 2012. Her er den søte mor og datter-duoen på shopping i New York i 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Katie Holmes har aldri kommentert offentlig bruddet med Scientologikirken, eller spekulasjonene rundt eksmannens såkalte «master plan» overfor datteren Suri. Tom Cruises PR-folk har ikke ønsket å kommentere Leah Reminis uttalelser til New York Post.

I sommer ble det for øvrig kjent, ifølge Dagbladet, at Tom Cruise får unntak fra karanteneregler for å filme Mission: Impossible 7 i Norge. Filmingen er planlagt å gjennomføres i Møre og Romsdal i slutten av august.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer