OMTALT: Steven Averys historie har blitt fortalt gjennom Netflix-dokumentaren «Making A Murderer». Foto: Reuters
OMTALT: Steven Averys historie har blitt fortalt gjennom Netflix-dokumentaren «Making A Murderer». Foto: Reuters Vis mer

Making A Murderer

Hinter om ny «Making A Murderer»-sesong

Skaperne bak den omtalte dokumentarserien utelukker slett ikke en sesong 2.

Publisert

Er det én serie du ikke kan ha unngått å høre om den siste måneden, er det definitivt «Making A Murderer». Netflix-dokumentaren har gått som en farsott verden over, og det er få som ikke har satt seg ned og sett de ti provoserende episodene – gjerne på én dag (eller var det bare oss...?).

I korte trekk handler serien om Steven Avery (53), som sitter i fengsel i en årrekke for en voldtekt som viser seg å ha blitt utført av en annen mann. Han blir sluppet ut igjen, og politiet får skylden for slett arbeid. Men historien slutter ikke der; to år senere blir en ung fotograf, Teresa Halbach (25), funnet brutalt drept – og Avery er hovedmistenkt i saken.

Serien har vekket enorm interesse hos sine millioner av seere og dermed er det nok ingen tvil om at de siste utsagnene fra skaperne bak suksessen, Moira Demos og Laura Ricciardi, vil bli tatt godt i mot. Under en pressekonferanse i helgen ble de to nemlig spurt om en ny sesong av «Making A Murderer» er planlagt... Saken fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: «Making a murderer»-profilens eksforlovede: - Han er et monster!

– Det er en pågående historie

Demos og Ricciardi delte med publikum at de ikke er i gang med å produsere sesong to enda, men at de har vært proaktive i tilfelle muligheten bød seg. Til UsWeekly fortalte de nemlig at de har hatt flere samtaler med Avery siden Netflix-dokumentaren kom ut i desember i fjor.

– Vi tok opp samtalene slik at vi kan inkludere dem i nye episoder, dersom det skjer. (...) Dette er en pågåede historie. Sakene er åpne, og vi er klare for å følge dem. Dersom det skjer en betydelig utvikling, kommer vi til å være der. Og vi ser på andre saker i tillegg, sa Ricciardi under pressekonferansen.

SKAPERNE: Det er Moira Demos (t. v.) og Laura Ricciardi som står bak den mye omtalte dokumentaren om Steven Avery. Her er de under en pressekonferanse i helgen. Foto: Rex Features
SKAPERNE: Det er Moira Demos (t. v.) og Laura Ricciardi som står bak den mye omtalte dokumentaren om Steven Avery. Her er de under en pressekonferanse i helgen. Foto: Rex Features Vis mer

Superstjernene hyller dokumentaren

«Making A Murderer» har skapt reaksjoner, både positive og negative, og har gitt seerne en titt bak kulissene i det amerikanske rettssystemet. I tillegg blir den ikke bare hyllet av mannen på gata, men også noen av Hollywoods mest kjente fjes.

«Jeg klarer ikke slutte å se. Det er nedbrytende, men samtidig er jeg fullstendig trollbundet. #MakingAMurderer», skrev artist Mandy Moore (31) på Twitter kort tid etter at dokumentaren ble lansert på Netflix.

Hun får støtte av blant annet Morena Baccarin (36) kjent fra «Homeland», «The Vampire Diaries»-stjernen Paul Wesley (33), Golden Globes-vert Ricky Gervais (54) og skuespiller Alec Baldwin (57).

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer