Kongelig

Historien om dronning Elizabeths bortgjemte kusiner

Det britiske kongehuset nektet å kommentere saken.

VIDEO: KK Vis mer
Publisert

- Vet du om noen andre i din nærmeste familie sliter med problemer tilknyttet mental sykdom?

- Jeg spør bare fordi jeg, gjennom kolleger, er blitt gjort oppmerksom på søstrene, sier prinsesse Margarets (spilt av Helena Bonham Carter) psykolog i sesong 4 av Netflix-serien The Crown.

Og søstrene som psykologen snakker om er dronning Elizabeth og prinsesse Margarets ukjente kusiner Katherine og Nerissa Bowes-Lyon - som ble plassert bort på mentalsykehuset Royal Earlswood Hospital i Surrey i 1941. Da var de bare 15 og 22 år gamle.

Selv om den prisbelønte storserien The Crown er en dramaserie, er den basert på ekte hendelser, og historien om Bowes-Lyon-søstrene er hentet fra virkeligheten.

For det stemmer at dronning Elizabeths og prinsesse Margarets tante Fenella og onkel John Bowes-Lyon hadde to døtre som, på bakgrunn av å være det man på den tiden beskrev som imbesil, var blitt plassert vekk. John var broren til dronning Elizabeths mor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer