Historisk filmrolle

Historisk casting i ny Disney-film

Noah Matthews Matofsky er først ut: – Det er viktig å drømme stort.

HISTORISK FILMROLLE: 15-åringen er stolt over å kunne bidra til mangfold i Hollywood. FOTO: NTB
HISTORISK FILMROLLE: 15-åringen er stolt over å kunne bidra til mangfold i Hollywood. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De siste årene har flere av Disney-klassikerne fått nytt liv gjennom live-action med bedre animasjon kombinert med menneskelige skuespillere. Peter Pan and Wendy er en av de siste i rekken.

Mange av filmene har blitt gjenskapt i ny drakt for å passe bedre inn i tiden og for å være attraktive for en ny generasjon seere, som er oppvokst i en digital verden med større forventninger til animasjon.

Hollywood har lenge fått kritikk for ikke å ha stort nok mangfold i castingen av filmer, og et mer inkluderende samfunn krever også at filmstudioene er med på tidens utvikling.

Premieredatoen er 28. april hos Disney+, og til tross for at filmen allerede er en klassiker, har Disney tatt et historisk valg i castingprosessen.

Casting av Noah Matthews Matofsky (15) blir sett på som historisk – for aldri før har en person med Downs syndrom spilt en så sentral rollen i en Disney-film.

– Fantastisk opplevelse

15-åringen skal spille Drømmelands «Lost Boys»-leder Slightly i filmen. Det unge stjerneskuddet forteller i en intervju med The Sun at det var en fantastisk opplevelse.

– Jeg hadde min egen trailer og fikk masse fantastiske venner. Alle sammen fikk lære å fekte med sverd, og jeg elsket det.

Det var krevende å lære seg replikkene på kort tid, men hans store fascinasjon for Peter Pan-universet bidro til å gjøre det lettere ettersom han fant mye spenning i det. Ekstra stas var det også å spille mot Jude Law i rollen som Kaptein Krok.

Matofskys mor Kathryn fortalte i intervjuet med den britiske tabloidavisen at sønnen sendte inn en audition-tape hvor han prøvespilte til rollen. Da han ble kalt inn til et møte med regissør David Lowery, skal de to ha funnet tonen gjennom sin felles fascinasjon for storfilmen Fluenes herre (1990).

Ambassadør

15-åringen har som følge av oppmerksomheten blitt ambassadør for Storbritannias offisielle veldedighetsorganisasjon for Downs syndrom.

– Noah er veldig stolt at hans ekstra kromosom. Rollen hans som leder for «Lost Boys» viser at Downs syndrom ikke trenger å holde noen tilbake, sier moren.

Det er skuespilleren enig i.

– Du kan gjøre hva som helst. Det er viktig å drømme stort, sier han.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer