Grammy Awards

Historisk!

For første gang har et band med kvinnelig frontfigur vunnet kategorien.

GRAMMY: Frontkvinne Hailey Williams har tidligere mottatt Grammy, men nå har bandet fått sine to første. Her under konsert i Carson 2018. Foto: NTB / Chelsea Lauren
GRAMMY: Frontkvinne Hailey Williams har tidligere mottatt Grammy, men nå har bandet fått sine to første. Her under konsert i Carson 2018. Foto: NTB / Chelsea Lauren Vis mer
Publisert

For aller første gang har et band med kvinnelig frontfigur vunnet prisen for årets rockealbum.

20 år etter bandet oppstod har Paramore skrevet musikkhistorie. Med vokalist Hailey Williams i spissen stakk bandet av med seieren for albumet «This is why». Med det danket de ut gigantnavn som Metallica, Foo Fighters og Arctic Monkeys.

I tillegg vant Paramore beste alternative opptreden. Dette utgjør bandets første Grammy-seiere. Det var så lite forventet at bandet ikke var til stede under prisutdelingen.

Med sine optimistiske gitarriff og sangtekster som tar tenåringsangst på kornet, har bandet gitt inspirasjon til en ny generasjon artister. Blant dem stjerner som Olivia Rodrigo og Billie Eilish, som begge har utnevnt bandet som enorm inspirasjonskilde.

OPPTREDEN: Kort tid før hun gjør sin opptreden under nattens Oscar, er Aurora Aksnes åpen om at det kanskje ikke er en perfekt match. Video: AP Vis mer

Da Olivia Rodrigos monsterhit «Good 4 U» slo vilt an verden over i 2021, ble den like elsket av gen-z som millenials. Låta hentet direkte inspirasjon fra Paramore-låta «Misery Business» fra 2007, og bandet ble kredittert som låtskrivere.

Rockesjangeren har lenge vært mannsdominert, også på Grammy Awards, med vinnere som Led Zeppelin, Coldplay og Ozzy Osbourne. Alanis Morisette og Sheryl Crow er de eneste damene som har vunnet i kategorien tidligere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet