Teletubbiene:

Holdt identiteten sin hemmelig i 19 år

Da sannheten om at Jess Smith var solbabyen i «Teletubbiene» endelig kom ut, hadde noen helt andre allerede benyttet sjansen til å ta æren.

TELETUBBIENE: Babyen som ler i solen i Teletubbiene-serien er et velkjent fjes. Identiteten ble derimot holdt hemmelig. Foto: BBC
TELETUBBIENE: Babyen som ler i solen i Teletubbiene-serien er et velkjent fjes. Identiteten ble derimot holdt hemmelig. Foto: BBC Vis mer
Publisert

Er det noe som er skikkelig nostalgisk, så er det vel barne-TV-serien «Teletubbies». Den britiske serien om Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po (og støvsugeren Noo-noo) fascinerte – og skremte – mange barn mens den rullet på skjermen mellom 1997 og 2001.

Serien om Teletubbiene, en av verdens største barneserier, har fortsatt å bli sendt på TV i årevis etter at produksjonen var over. Den er også solgt til 120 land!

Til tross for at serien er verdenskjent, er det én av skuespillerne som har gjort mye for å holde seg utenfor rampelyset.

Artig nok, er det den eneste vi ser ansiktet på også – nemlig «solbabyen» på himmelen. Babyansiktet som smilte og lo på himmelen, midt i en glødende sol, var en viktig del av serien.

– Jeg har skjult det kjempelenge

«Solbabyen» var et velkjent fjes både i Storbritannia og i verden, men det var faktisk ikke kjent hvem denne babyen var.

Det skulle gå 13 år etter at produksjonen var avsluttet før Jessica «Jess» Smith selv valgte å stå frem.

I 2014 kunne flere medier rapportere at Smith delte nyheten på egen Facebook-profil.

– Jeg er sola fra «Teletubbies». Jeg har skjult det kjempelenge, men etter mye oppfordring fra studievenner har jeg valgt å stå fram, skal Smith ha skrevet.

Da var Smith 19 år og hemmeligheten like gammel.

Ifølge Daily Mail, var hun et verdenskjent fjes bare familien visste om – frem til hemmeligheten så dagens lys under en påstand-lek sammen studievennene. Tidligere har det ikke fristet å knytte navnet sitt opp mot rollen.

– Jeg tenkte jeg like godt kunne fortelle dem det når jeg skal tilbringe de neste tre årene med dem. Mamma er skikkelig glad, uttalte Smith.

Smith ble valgt ut til å være den smilende babyen i solen da hun var ni måneder gammel. Da skulle hun til sykehuset for å veies – og ble «oppdaget» der av noen fra produksjonen som var på oppdrag for å se etter «smilende babyer».

NY RUNDE: Jess Smith på premiere for ny runde med Teletubbies i 2015. Nå spilles 'solbabyen' av Berry. Foto: Can Nguyen/REX/NTB
NY RUNDE: Jess Smith på premiere for ny runde med Teletubbies i 2015. Nå spilles 'solbabyen' av Berry. Foto: Can Nguyen/REX/NTB Vis mer

Smith husker fortsatt godt at hun selv så på serien som liten.

– Da jeg var liten, pleide jeg å le sammen med solen, men det var ikke før jeg ble eldre at jeg skjønte det var meg.

Hun sier at hun stadig får høre at hun er veldig lik seg som baby.

– Jeg har ikke forandret meg så mye heller. Jeg ler fortsatt mye, sa Smith til Daily Mail.

Ingen forutså seriens suksess på det tidspunktet, og Smith innrømmer at hun faktisk bare fikk betalt 250 pund og en eske med leker. Men det ser verken hun eller familien på som en skuffelse, forteller hun.

VERDENSKJENT: Teletubbies tok verden med storm, og Jess Smiths babyfjes var både verdenskjent og ukjent. Foto: Mykel Nicolaou/REX/NTB
VERDENSKJENT: Teletubbies tok verden med storm, og Jess Smiths babyfjes var både verdenskjent og ukjent. Foto: Mykel Nicolaou/REX/NTB Vis mer

Falsk «solbaby»

Interessant nok, er det slik at selv om Jess Smith har latt være å dele identiteten sin – så har «solbabyen» nærmest vært knyttet opp mot navnet hennes likevel.

Opp gjennom årene, har det gått diverse rykter om hvem som er babyen i sola – og mange har trodd det har vært den amerikanske skuespilleren Jessica Smith, kjent fra blant annet MTV-serien Laguna Beach.

– Jeg skjønner ikke hvorfor hun sier hun er ansiktet, eller hvorfor folk tror hun er det. Hun hadde vært 10 år under filmingen – og hun ser ikke engang ut som babyen, uttalte den britiske Smith.

Hun forteller at det ikke plaget henne tidligere, men at det smittet over når både naboer og studievenner syntes dette var irriterende og oppfordret henne til å rette opp i saken én gang for alle.

ETTER 19 ÅR: Jessica Smith valgte å dele rollen sin som 'solbabyen' etter 19 år - og rette opp i ryktene som sa at amerikanske Jessica Smith var babyen. Foto: Can Nguyen/REX/NTB
ETTER 19 ÅR: Jessica Smith valgte å dele rollen sin som 'solbabyen' etter 19 år - og rette opp i ryktene som sa at amerikanske Jessica Smith var babyen. Foto: Can Nguyen/REX/NTB Vis mer

– Nei, solbabyen har ikke fått baby

Til tross for at Jess Smith stort sett har ønsket seg et liv utenfor rampelyset, er det ikke så altfor lenge siden hun fikk massiv oppmerksomhet.

Da nyere bilder av henne ble delt på Twitter i 2019, genererte det en enorm rykteflom. På bildene sitter hun med en liten jente – og dette satte fyr på nettet som var nysgjerrige på om «solbabyen hadde fått en baby».

Ifølge Dagbladet, skal Twitter-innlegget ha blitt delt over 190 000 ganger på kort tid.

Teletubbies verifiserte Twitterkonto måtte selv avkrefte nyheten om mor og barn – men de kunne derimot meddele at det dreide seg om «den originale» solbabyen og «den nye».

Serien om Teletubbiene plukket nemlig opp tråden i 2015, med nye episoder. Og en ny «solbaby», ved navn Berry.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer