OSCAR 2016: Selv om de ikke er et par i virkeligheten, kvalifiserer de absolutt til å bli kalt et vennepar med et spesielt bånd. Her poserer Leonardo DiCaprio og Kate Winslet før Oscar-utdelingen. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Olivia Munn og Aaron Rodgers. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Tom Hardy og Charlotte Riley. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Chrissy Teigen og John Legend. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Sacha Baron Cohen og Isla Fisher. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Pharrell Williams og Helen Lasichanh. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Det eneste bildet av Alicia Vikander og kjæresten Michael Fassbender fra Oscar-utdelingen. Her gratulerer han henne for prisen årets beste kvinnelige birolle. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Sarah Silverman og actor Michael Sheen. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Michael Polish og Kate Bosworth. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Justin Timberlake, og Jessica Biel. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Matt Damon og Luciana Barroso. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Liberty Ross og ektemannen Jimmy Iovine. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Jennifer Meyer og Tobey Maguire. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Freida Pinto og date. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Eddie Redmayne og kona Hannah Bagshawe. Foto: NTB Scanpix
OSCAR 2016: Ashlee Simpson og Evan Ross. Foto: NTB Scanpix

Brad Pitt

Hollywood-parene viste kjærligheten på rød løper

Men flere store kjendiser valgte å droppe Oscar-festen.

Natt til mandag norsk tid var det duket for ekte Hollywood-glamour da den tradisjonsrike Oscar-utdelingen ble avholdt for 88. gang i Los Angeles.

De som fikk med seg live at Leonardo DiCaprio (41) vant sin aller første Oscar-statuett, og at den svenske Hollywood-yndlingen Alicia Vikander (27) ble hyllet for sin rolletolkning av den danske kunstneren Gerda Wegener i «The Danish Girl», var storheter som Kate Winslet (40), Sofia Vergara (43), Tom Hardy (38), Jennifer Garner (43) og Naomi Watts (47).

FORELSKET: Chrissy Teigen, John Legend, Liberty Ross,  Jimmy Lovine, Justin Timberlake og Jessica Biel kastet alle glans over Oscar-festen, og etterfesten natt til mandag norsk tid. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Chrissy Teigen, John Legend, Liberty Ross, Jimmy Lovine, Justin Timberlake og Jessica Biel kastet alle glans over Oscar-festen, og etterfesten natt til mandag norsk tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men som du kanskje har lagt merke til var det flere av de største Hollywood-parene som glimret med sitt fravær. Både Brad Pitt (52) og kona Angelina Jolie (40), George Clooney (54) og kona Amal Alamuddin (38), Ryan Gosling (35) og samboer Eva Mendes (41), Jennifer Aniston (46) og ektemannen Justin Theroux (44), Will Smith (47) og kona Jada Pinkett-Smith (44), Sofia Vergaras ektemann Joe Manganiello (39) og Jennifer Garners eksmann Ben Affleck (43) hadde alle valgt å droppe festlighetene av ukjente årsaker. 

Mon tro om kjendisene har latt seg påvirke av Will Smith og kona Jada Pinkett-Smiths forslag om å boikotte årets Oscar-utdeling på grunn av «helhvite» nominasjoner. De skal ifølge Dagbladet nemlig ha reagert kraftig på at det kun er hvite som er nominert i hovedkategoriene. 

Tullet med Oscar-boikott

Den latinamerikanske «The Revenant»-regissøren Alejandro González Iñárritu (52), er nok det nærmeste man kommer den «ikke-helhvite» personen som ble nominert i en av hovedkategoriene. Meksikaneren stakk forøvrig av med Oscar-statuett for nettopp «The Revenant».

Det var riktignok den afroamerikanske komikeren Chris Rock (51) som var vertskap for festlighetene, og han hadde selvfølgelig gjort et poeng ut av konflikten i åpningstalen.

- Hadde det vært Oscar-juryen som hadde hyret inn vertskapet for festen, hadde i alle fall jeg aldri fått jobben. Les hele talen her.

KLAR TALE: Skuespiller og komiker Chris Rock gjorde et poeng ut av #OscarSoWhite-boikotten som har herjet siden Oscar-nominasjonene ble kjent tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
KLAR TALE: Skuespiller og komiker Chris Rock gjorde et poeng ut av #OscarSoWhite-boikotten som har herjet siden Oscar-nominasjonene ble kjent tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det skortet ikke på Hollywood-par på den røde løperen til tross for at flere hadde valgt å bli hjemme. Se stor bildeserie av parene øverst i saken!

Den som kanskje overrasket aller mest var den nygifte skuespilleren Liberty Ross (37), som kom i en hvit silkekjole hun hadde på seg under festlighetene da hun giftet seg med musikkmogulen Jimmy Iovine (62) i deres hjem i Malibu på selveste valentinesdagen. Liberty var gift med filmregissør Rupert Sanders (44) i 10 år, før han var utro med den 19 år yngre skuespilleren Kristen Stewart i 2012.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: