Hollywood-stjernene du kanskje ikke visste at hadde norske aner!

Disse 7 kjendisdamene har alle tilknytning til Norge.

Publisert

At Norge har gjort seg bemerket i Hollywood gjennom både filmer og TV-serier, er gammelt nytt. Men visste du at det er flere store skuespillere som har norske aner?

Under har vi listet opp 7 Hollywood-damer som har en link til Norge gjennom sine forfedre. Se også video i topp!

Renée Zellweger (50)

Dersom skjebnen ville ha hatt det annerledes hadde skuespilleren, kjent fra filmer som «Bridget Jones's Diary», «Cold Mountain» og «Chicago», vokst opp på Ekkerøy i nærheten av Vadsø i Finnmark.

Hennes mor Kjellfrid Irene Andreassen er nemlig født og oppvokst der. Hun var utdannet sykepleier og jordmor, men flyttet til Texas i USA for å jobbe som guvernante hos en norsk familie.

Kjellfrid Irene møtte den sveitsiske mannen Emil Erich Zellweger fra St. Gallen på Hurtigruta, og sammen bosatte de seg i Texas. De giftet seg i 1963, fikk sønnen Andrew i 1967 og to år senere ble de foreldre til Renée Zellweger.

I et intervju med The Sun publisert i 2012, har Renée Zellweger åpnet opp om morens liv i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer