Dr. Pimple popper:

Hørt om Dr. Pimple Popper? Så mye tjener Sandra (48) på å klemme kviser

Det er ikke snakk om småpenger!

LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Hudlegen Sandra Lee, kjent som Dr. Pimple Popper, har all grunn til å smile. FOTO: Scanpix
LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Hudlegen Sandra Lee, kjent som Dr. Pimple Popper, har all grunn til å smile. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Såkalte «satisfying videos» – altså tilfredstillende videoer på norsk – har fått herje på sosiale medier i lang tid.

Det kan for eksempel innebære å se noe smelte, å fargelegge nøyaktig innenfor linjene på en figur, å kutte frukt i perfekte biter, glassblåsing, å vaske et skittent gulv med høyttrykksspyler slik at det blir skinnende rent...

For noen år siden begynte det også å vokse frem en ny kategori i «satisfying video»-markedet. Man skulle kanskje ikke tro at kviseklemming appellerte noe særlig til massene, men joda!

Hudlegen Sandra Lee – best kjent under aliaset Dr. Pimple Popper – er en av dem som har gjort karriere av å sprekke og klemme både kviser, hudormer og byller.

Mens noen ikke kan tenke seg noe verre å se på, er det mange som rett og slett elsker det; Lee har hele 5,8 millioner abonnenter på YouTube og 3,6 milloner følgere på Instagram.

NB: Ikke se videoen under hvis du har en lett påvirkelig mage.

I 2015 skrev journalist Hanna Jane Parkinson om sin egen fascinasjon for kviseklemmingsvideoer i en artikkel hos The Guardian. Her prøvde hun å komme til bunns i hvorfor det er så mange «popaholics» og ba blant annet brukere på nettforumet Reddit om innspill.

Mange svarte at de får en slags følelse av renselse – katarsis – av å se på videoene, og at det har å gjøre med at man liker orden og renslighet generelt.

Andre mente det er beroligende å se på og beskrev at de bli mindre stresset.

Uavhengig av hva den bakenforliggende årsaken er, håver Dr. Pimple Popper inn enorme summer som følge av haugevis av menneskers forkjærlighet for fenomenet.

Ifølge nettstedet Refinery29 er hudlegen nemlig god for åtte millioner dollar – som tilsvarer nærmere 80 millioner norske kroner!

LES OGSÅ: Disse rådene mot kviser bør du styre unna
I tillegg til å tjene penger på YouTube og sosiale medier, har Lee sitt helt eget program på TV-kanalen TLC. Det er naturligvis titulert «Dr. Pimple Popper».

Serien, hvor man følger Lee mens hun møter og behandler pasienter med problemer av det ekstreme slaget, kom først på lufta i begynnelsen av fjoråret.

I tillegg har 48-åringen lansert sin egen kolleksjon med hudpleieprodukter; SLMD Skincare. Hun har også gitt ut boken «Put Your Best Face Forward» som guider deg gjennom kviseklemmingen hjemme.

På tross av TV-suksessen, jobber Lee fremdeles som hudlege til hverdags – dermed behandles de fleste pasientene hennes bak lukkede dører og uten filmkameraer tilstede.

Inntektsstrømmene er altså mange, og «kvise-eksperten» ser ikke ut til å bli noe mindre populær med tiden. Vi bøyer oss i støvet!

LES OGSÅ: Det er spesielt én ting som er viktig hvis du har fet hud

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer