Tess Holliday

Høygravid «plus size»-modell Tess Holliday fikk nok av drittslengingen - delte nakenbilder på nett

- Jeg nekter å unnskylde meg selv, og jeg kommer til å fortsette å blomstre, vise haterne at de tar feil og å le av dere som er ignorante.

TESS HOLLIDAY: Plus size-modellen fra Mississippi gir blaffen i hva andre tenker, mener og synser om kroppen hennes - og delte denne uken to nakenbilder på Instagram hvor hun viste fram sitt sanne jeg.  Foto: NTB Scanpix
TESS HOLLIDAY: Plus size-modellen fra Mississippi gir blaffen i hva andre tenker, mener og synser om kroppen hennes - og delte denne uken to nakenbilder på Instagram hvor hun viste fram sitt sanne jeg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den høygravide, amerikanske «plus size»-modellen Tess Holliday (30) fikk nok av drittslenging fra hatfulle nett-troll på sosiale medier - og gjorde alle kommentarene til skamme ved å legge ut to nakenbilder av seg selv på Instagram-profilen sin.

Det hele startet da hun tirsdag delte et bilde av seg selv tatt bakfra, hvor hun viste fram sin formfulle kropp. Til bildet skrev hun:

«Det jeg har lyst til å si til deg, er at da folk sa til meg at jeg ikke kunne bli modell tenkte jeg: Jeg har opplevd mange kjipe ting i livet mitt, og overlevd dem, så det å være modell er ikke det mest latterlige jeg kunne gjøre. Jeg har aldri tatt «nei» for et nei. Dette bildet er fra en shoot med @telegraph, tatt i New York da jeg var syv måneder på vei forrige måned».

Flere tusen har kommentert på bildet, og mange er av svært negativ og nedlatende karakter. En som kaller seg «Rolliesowden» skriver blant annet:

«Dette er forkastelig. Det handler ikke om å ha selvtillitt, men å ignorere og skade seg selv».

En som kaller seg «Fatymomma» skriver: 

«Du promoterer sykelig fedme, og ikke det å ha selvtillit. Det er bare trist».

Men Tess Holliday lar seg ikke pille på nesen, og la to dager senere ut et nytt bilde - fotografiet av seg selv gravid i syvende måned. Hun skriver:

«Når folk sier til meg: «Jeg klarer ikke se at du er gravid», får jeg lyst til å le. Jeg nekter å unnskylde meg selv. Jeg kommer til å fortsette å blomstre, vise haterne at de tar feil og å le av dere som er ignorante».

Men heldigvis er det ikke alle som skriver negative ting i kommentarfeltet - flere hyller Tess for hennes åpenhet og guts. Instagram-bruker «Sharonstepanenko» skriver:

«Du får meg til å føle meg bedre med jeg selv. Du er vakker. Jeg er stolt av å se at en kvinne men min kroppsfasong som stråler. Du er vakker!»

Også her hjemme skjer det ting på kroppsfronten. I slutten av april ble det kjent at reality-programmet «Top model» - som tidligere kun har brukt de «typisk» tynne supermodell-jentene - nå er på jakt etter formfulle «plus size»-modeller fra Norge, Sverige og Danmark.

«Top model» søker formfulle modeller

Det er den norske modellen og bloggeren Janka Polliani (37) som skal lede «Top model - Skandinavia» som sendes på kanalen FEM til høsten, og KK.no møtte den populære bloggeren under «Gullruten» i Bergen i midten av mai. Hun mener det er på tide at et slikt reality-konsept lages:

JANKA POLLIANI: Moteblogger og modell Janka Polliani skal lede «Top model - Skandinavia» som sendes på kanalen FEM til høsten. KK.no møtte henne under «Gullruten» i Bergen i midten av mai, og hun fortalte oss at hun hyller kvinnekroppen - uansett hvilken kroppsfasong vi har! Foto: NTB scanpix
JANKA POLLIANI: Moteblogger og modell Janka Polliani skal lede «Top model - Skandinavia» som sendes på kanalen FEM til høsten. KK.no møtte henne under «Gullruten» i Bergen i midten av mai, og hun fortalte oss at hun hyller kvinnekroppen - uansett hvilken kroppsfasong vi har! Foto: NTB scanpix Vis mer

- For meg er det her en unik mulighet til å endre normen for modellene her i Skandinavia. Vi må sette pris på hvordan vi ser ut. Selv er jeg 37 år, og det har tatt meg tid til å godta at man ser sånn som man ser ut. Jeg har født to barn, og nå tenker jeg bare bank i bordet, slutt å snakk om sommerkroppen 2016 som skulle ha vært, og vær litt stolt av hvordan du ser ut i stedet.

- Det er jo motebransjen som har gjort at jeg, som er den størrelsen jeg er, ikke føler at jeg passer inn eller føler at jeg ikke er bra nok. Vi må heie på hverandre i stedet for å tråkke hverandre ned. Vi er nødt til å gi litt mer blaffen! sier hun til KK.no.

Og skal vi tro Janka får vi både se strekkmerker, valker og cellulitter på TV-skjermen:

- Strekkmerker og alt som er hører med! Kvinnekroppen kommer i alle fasonger og størrelser. Du kan ikke retusjere bort størrelser eller strekkmerker når du er på tv. Når det er sagt, så håper jeg det er mange som sitter der hjemme som tør å søke. Det er så fantastisk mange fine jenter der ute. Det er nok mange som tenker at dette ikke passer for dem, men det er akkurat det de gjør!

Går du med en modelldrøm i magen? Mer info om «Top model - Skandinavia»  får du her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer