Brienne of Tarth Game of Thrones:

- Hun er helt rå på slagmarken i serien, og i virkeligheten er hun like rå på den røde løperen!

Derfor digger vi Gwendoline Christie (og Ser Brienne of Tarth da!).

ON FIRE: Game of Thrones-skuespiller Gwendoline Christie rocka rød løper da siste sesong av Game of Thrones hadde verdenspremiere i New York i begynnelsen av april. Den 1,91 meter høye briten var ikledd en edgy kreasjon fra den nederlandske designeren Iris van Herpen. FOTO: NTB Scanpix
ON FIRE: Game of Thrones-skuespiller Gwendoline Christie rocka rød løper da siste sesong av Game of Thrones hadde verdenspremiere i New York i begynnelsen av april. Den 1,91 meter høye briten var ikledd en edgy kreasjon fra den nederlandske designeren Iris van Herpen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er halvveis inne i aller siste sesong av Game of Thrones, og for de av oss som er blodfans var det spesielt én scene i episode 2 som fikk hårene til å reise seg på hele kroppen (og tårene til å trille).

Vi vil jo nødig spoile, men vi kan røpe såpass at det handlet om den standhaftige krigeren Brienne of Tarth som endelig fikk drømmen sin oppfylt - noe hun uten tvil har jobbet hardt for å oppnå.

Brienne spilles av den britiske skuespilleren Gwendoline Christie (40), som vi også har sett som politikonstabel Miranda Hilmarson i sesong 2 av den australske serien «Top of the Lake» (2017). Vi har også sett henne i filmene The Hunger Games: Mockingjay (2014), Star Wars: The Force Awakens (2015) og Star Wars: The Last Jedi (2017).

Det var ikke før i sesong 2, episode 3, av Game of Thrones at vi ble kjent med Brienne of Tarth for aller første gang. I episoden «What Is Dead May Never Die» (2012) dukket den høye og blonde kvinnelige krigeren opp, og tok oss alle med storm. Brienne har vist at hun ikke lar seg pille på nesen, og at hun, til tross for at hun er kvinne i et ekstremt mannsdominert miljø, har en guts og et pågangsmot som gjør selv den tøffeste ridder i rustning til en liten pusling.

RÅ DAME: - Jeg bærer både rustning og couture, og begge deler fascinerer meg, sa Gwendoline Christie i et intervju med The Telegraph i 2016. FOTO: NTB Scanpix og HBO
RÅ DAME: - Jeg bærer både rustning og couture, og begge deler fascinerer meg, sa Gwendoline Christie i et intervju med The Telegraph i 2016. FOTO: NTB Scanpix og HBO Vis mer

I et intervju med Dagbladet, publisert i april 2019, har Gwendoline åpnet opp om rollen, som etter hvert er blitt svært personlig for henne.

- Ikke bare elsker jeg skikkelsen. Jeg følte at endelig fantes det en skikkelse utenfor samfunnets normer som snakket til meg – og som ville snakket til den unge utgaven av meg. (...) Hun utfordrer kjønnsmønstre og går langt utenpå TV-jentene vi er blitt servert så langt. Det var derfor jeg ville spille henne, samtidig som det har vært viktig for meg å legge bort alt av eget jåleri underveis. Jeg betraktet alltid rollen som et sterkt sosiopolitisk våpen, faktisk, hva gjelder å utvide forestillingen om kvinner, sier hun i Dagbladet-intervjuet.

Christie har tidligere vært åpen om at hun i barndommen ble mobbet for å være annerledes, men at hun lærte seg teknikker for å takle dem.

- Jeg hatet skolen fordi jeg ble mobbet. Jeg tror ikke det bare handlet om høyden min. Jeg vet ikke. Jeg er egentlig ikke så veldig interessert i å snakke om mobbingen; det jeg er mer interessert i er å legge det bak meg fordi det medfører så mye lidelse. Vi må heller fokusere på hvordan man kan overvinne det. For min egen del så jeg dit hvor solskinnet var, for der fant jeg mer aksept og stimulering, sa hun i et intervju med The Sydney Morning Herald i 2017.

- Jeg bærer både rustning og couture

Men det er ikke bare på TV-skjermen at 40-åringen har gjort seg bemerket. Også motebransjen har fått opp øynene for Gwendoline Christie. Hun har blant annet gått catwalkshows for britiske Vivienne Westwood, italienske Miu Miu og nederlandske Iris Van Herpen.

På privaten er hun også kjæreste med den britiske designeren Giles Deacon (50), som ved flere anledninger har dresset henne opp i forbindelse med rød løper-eventer. Deacon sto for øvrig bak brudekjolen til Pippa Middleton (lillesøsteren til den britiske hertuginnen Kate av Cambridge), da hun giftet seg i 2017.

- Jeg bærer både rustning og couture, og begge deler fascinerer meg, sa Gwendoline i et intervju med The Telegraph i 2016.

Se flere bilder av Gwendoline Christie på rød løper under:

KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal (45) er blodfan av Game of Thrones, og har lagt sin elsk på nettopp Brienne of Tarth - og selvfølgelig også Gwendoline Christie. Hun roser 40-åringen for å vise edge på rød løper.

- Brienne har bare vokst og vokst på meg som karakter utover i serien. Jeg er også vilt begeistret for Gwendoline! Hun er et friskt pust av selvtillit og integritet på den røde løperen, og jeg synes hun overstråler ALLE! sier Ingeborg entusiastisk.

Ingeborg mener Gwendoline har funnet sin helt egen stil, og at hun nesten er litt avantgardisk i valgene av kjoler.

- Hun eier på slagmarken i serien, og i virkeligheten eier hun like mye på rød løper! Da hun ankom premieren på sesong 8, i den flagrende Iris van Herpen-kreasjonen, satte hun rett og slett en ny standard.

Se Gwendoline Christies mest minneverdige antrekk:

Slik ser Game of Thrones-stjernene ut i virkeligheten:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer