Prinsesse Ingrid Alexandra

- Hun er klok og reflektert

For 18 år siden kom prinsesse Ingrid Alexandra, vår fremtidige dronning, til verden.

PRINSESSE INGRID ALEXANDRA: Fredag 21. januar 2022 blir kronprinsparets datter myndig. Dette fotografiet er tatt i forbindelse med jubilantens 18-årsdag. FOTO: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff
PRINSESSE INGRID ALEXANDRA: Fredag 21. januar 2022 blir kronprinsparets datter myndig. Dette fotografiet er tatt i forbindelse med jubilantens 18-årsdag. FOTO: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året har akkurat så vidt rukket å bli 2004, og dagen hadde knapt bikket onsdag 21. januar, da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ankom Rikshospitalet i Oslo.

En liten prinsesse kom til verden i morgentimene denne kalde januardagen for nå 18 år siden. Nærmere bestemt 09:13.

En jente som, dersom monarkiet består, skal arve tronen etter sin bestefar kong Harald og far kronprins Haakon, og en dag skal bli Norges dronning.

Det var en beveget kronprins som opplyste folket på formiddagen samme dag, at han og kona hadde fått en liten datter. Og kronprinsen, som ble far for første gang, var ærlig på at fødselen hadde vært en altoppslukende prosess å være med på.

- Jeg er trøtt. (...) Det ligger dypt i oss det å føde barn. Det er en urprosess. (...) Jeg var oppslukt av øyeblikket. Det var mer følelser enn tanker mens det sto på, forklarte den da 30 år gamle kronprins Haakon, ifølge VG.

Til tross for at Ingrid Alexandra, som hun skulle bli hetende, var kronprinsens første barn, hadde han fått god trening på papparollen gjennom stesønnen Marius Borg Høiby - som den gang var syv år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer