Tinder-svindleren

Hun er Tinder-svindlerens nye kjæreste

I et nytt intervju nekter «Tindersvindleren» for anklagene mot ham. Og han får støtte av sin nye kjæreste.

TINDERSVINDLERENS KJÆRESTE: I et nytt intervju slår Simon Leviev og kjæresten Kate Konlin tilbake mot svindelpåstandene. FOTO: Skjermdump Instagram/@kate_konlin
TINDERSVINDLERENS KJÆRESTE: I et nytt intervju slår Simon Leviev og kjæresten Kate Konlin tilbake mot svindelpåstandene. FOTO: Skjermdump Instagram/@kate_konlin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da VG i 2019 publiserte saken om norske Cecilie Fjellhøy som skal ha blitt svindlet av israelske Simon Leviev for beløp i millionklassen, var historien hennes snart en av flere.

Leviev var tidligere dømt for bedrageri i Finland, og nå ga han seg ut på Tinder for å være sønn av en styrtrik diamanthandler. Gjennom en dramatisk historie om fiender i diamantbransjen som var ute etter å ta ham, fikk han tre kvinner til å betale ham millionsummer for å hjelpe ham ut av knipa.

Leviev het egentlig Shimon Yehuda Hayut, og skiftet senere etternavn, til samme navn som en kjent diamanthandler. I 2022 kom Netflix-dokumentaren om Leviev, der de tre kvinnene står frem, blant annet nederlandske Ayleen Charlotte.

KK har tidligere skrevet om hvordan Ayleen bestemte seg for å svindel Tindersvindleren. Sammen med Cecilie Fjellhøy og svenske Pernilla Sjøholm ga hun informasjon til politiet, noen som førte til at Leviev ble pågrepet av Interpol i Aten, og utlevert til Israel, der han sonet en dom på 15 måneder for blant annet bedrageri og dokumentforfalskning. Han slapp imidlertid ut etter fem måneder for god oppførsel, og av koronahensyn.

Leviev lot seg intervjue

Etter dokumentaren, og etter at han slapp ut av fengsel, har det vært stille fra Leviev og han er utestengt fra Tinder. Men bilder han har lagt ut på sosiale medier, viser at han nokså raskt gjenopptok en luksuriøs livsstil, med dyre biler, merkeklær og sigarer om bord i yatcher.

I et TV-intervju med Inside Edition februar 2022 slår imidlertid Leviev tilbake mot påstandene i Netflix-dokumentaren, og nekter hardnakket for at han er en svindler:

– Jeg var bare en singel fyr som ønsket å møte noen jenter på Tinder. Jeg er ikke en bedrager og jeg er ikke falsk. Jeg er ikke «tindersvindleren», sier Simon Leviev til Inside Edition.

Både VG og Netflix dokumenterte at Leviev kom med grove trusler mot kvinnene når de begynte å trekke hans troverdighet i tvil og ville ha pengene sine tilbake. VG publiserte blant annet lydopptak der Leviev sa at det å trosse ham kom til å «koste mer enn penger».

Til Inside Edition avviser Simon Leviev å ha truet noen. Heller ikke det som skal være hans nye kjæreste, en israelsk modell ved navn Kate Konlin, mener Leviev har truet noen:

INTERVJUET SAMMEN: Simon Leviev og Kate Konlin, som skal være hans nye kjæreste. FOTO: Inside Edition
INTERVJUET SAMMEN: Simon Leviev og Kate Konlin, som skal være hans nye kjæreste. FOTO: Inside Edition Vis mer

– Hvordan kan noen lage en så falsk historie? spør hun fra sidelinjen.

Når Konlin blir spurt om hun har lånt Leviev penger, svarer hun:

– Selvsagt ikke.

Leviev avviser også i intervjuet at han skal ha gitt seg ut for å være sønn av den kjente diamanthandleren, og kaller påstanden for løgn. Når han blir spurt om han har noen kvaler for det han gjorde mot kvinnene, svarer han:

– Jeg føler meg ikke dårlig på grunn av noe jeg ikke har gjort, nei. Jeg har det dårlig på grunn av det som har skjedd med meg. Jeg vil renvaske navnet mitt. Jeg vil si: Dette er ikke sant.

Kjæresten Konlin har lagt ut et innlegg på Instagram der hun forteller at det er nettopp kjæresten som har satt sammen hennes påkostede bursdagsantrekk, bestående av dyre merkeklær.

I bakgrunnen ser man for øvrig et maleri av Leviev og Konlin.

Konlin kaller 24-årsdagen den «mest crazy, fantastiske uforglemmelige» bursdagen noensinne, og utdyper at min «sexy og fantastiske look er fullt og helt designet av kjæresten min (yesss)!!» etterfulgt en emoji med hjerter i øynene.

Kommentarfeltet veksler mellom elsk og hat, men den kommentaren som har fått desidert mest likes, er utvilsomt denne:

«Han har kjøpt gaver til deg med penger han stjal fra andre kvinner».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer