Stjernekamp

- Hun hadde plakater av meg på veggen og skrev om meg i dagboken sin

Aleksander Denstad With (36) var bare 16 år gammel da han vant Idol. Nå gjør han comeback på «Stjernekamp».

STJERNEKAMP: Aleksander Denstad With er tilbake som en av årets deltakere i Stjernekamp. Foto: Ida Bergersen
STJERNEKAMP: Aleksander Denstad With er tilbake som en av årets deltakere i Stjernekamp. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Aleksander Denstad With (36) var bare 16 år gammel da han vant Idol i 2006. I årene som fulgte ga han ut tre album, og turnerte i både inn- og utland. Men så ble det stille fra trønderen.

Nå gjør han comeback på skjermen som en av de 10 deltakerne i den 11. sesongen av «Stjernekamp» på NRK.

Grunnene til at han trakk seg unna rampelyset er flere – han ønsket å fokusere på andre ting enn kun musikk, men han merket også at det begynte å tære på helsa.

- Jeg holdt på å bli utbrent. Det var et helt bevisst valg å trappe ned med musikk. Hjernen min så på det mer som en bransjeting enn musikk som kommer innenfra, og jeg ble sliten av det jaget. Å være i en verden som ikke bare dreier seg om musikk har fått meg til å oppdage mye annet de siste årene, sier han til KK.

De siste årene har han blitt forlovet, fullført en bachelor for å bli sosionom, og på det meste jobbet nærmest 300 prosent i forskjellige deltidsjobber ved siden av studiene. For ikke å snakke om at han ble pappa i mars i fjor.

- Det har mildt sagt vært hektisk! Jeg har nok å henge fingrene i, sier han, før han fortsetter:

- Men å bli pappa har vært livets gave, altså. Det er utrolig deilig å tenke på noe annet enn seg selv. Jeg har alltid hatt lyst på barn, og lenge sett for meg hvordan det ville blitt, så jeg var sånn sett forberedt. Men det blir jo så mye mer enn du klarer å se for deg – både vakrere og mer slitsomt, og ikke minst intenst. Men det kan virkelig anbefales.

Tiden var inne

Aleksander har takket nei til alle TV-forespørsler han har fått, men nå følte han at tiden var inne.

- Det er 17 år siden Idol – det begynner å bli farlig lenge. Jeg har nok blitt litt for komfortabel hjemme, og da slutter man å utvikle seg. Men så har jeg blitt eldre, og jeg har innsett at livet er ikke så langt, så man må ta noen sjanser og gjøre noen skumle ting også.

- Har du planer om å gi ut musikk i nærmeste fremtid?

- Nei, jeg har ingen baktanker med dette, det var bare timingen som føltes riktig. Og jeg tror det er mye egenutvikling i å være med på sånne ting.

Kjæresten har vært fan lenge

- Hva synes kjæresten din om deltakelsen?

- Hun er rimelig glad! Jeg tror hun har vært litt irritert for at jeg har takket nei til alt mulig. Men kanskje hun angrer etter noen uker når hun sitter alene med barnet hver lørdag kveld, sier han med en latter.

- Men hun er tidenes støttespiller. Apropos Idol: Hun hadde plakater av meg på veggen da hun var yngre, og hun skrev om meg i dagboken sin. Nå får hun oppleve det igjen i ny drakt, så det blir sikkert litt stas, ler han.

På spørsmål om hvordan de to møttes, forteller Aleksander at det var tidenes klisjé:

- Hun hadde blitt booket inn til å være skuespiller/danser i den ene musikkvideoen min, så det var ordentlig kleint opplegg, men det var tydeligvis meningen at det skulle bli oss to, smiler han.

COMEBACK: Aleksander er tilbake på skjermen i høst. Foto: Ida Bergersen
COMEBACK: Aleksander er tilbake på skjermen i høst. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Spent

Aleksander er veldig spent på første sending, men han tror det kommer til å løsne så fort det er gjennomført.

- Det er veldig deilig å slippe å holde deltakelsen hemmelig lenger. Men jeg er veldig spent, så det skal bli godt å komme i gang.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer