Anmeldelse «En affære»:

- Hun lar seg raskt smigre av oppmerksomheten fra den unge skoleeleven - og dette blir begynnelsen på et meget farlig spill

Terningkast: 5

ANMELDELSE «EN AFFÆRE»: I den pikante thrilleren «En affære» er vi flue på veggen når gymlærer Anita (spilt av Andrea Bræin Hovig) innleder et forhold med den 16 år gamle eleven Markus (spilt av Tarjei Sandvik Moe). FOTO: SF Studios
ANMELDELSE «EN AFFÆRE»: I den pikante thrilleren «En affære» er vi flue på veggen når gymlærer Anita (spilt av Andrea Bræin Hovig) innleder et forhold med den 16 år gamle eleven Markus (spilt av Tarjei Sandvik Moe). FOTO: SF Studios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sporty noen-og-førti-åringen Anita Lønstrup (spilt av Andrea Bræin Hovig) har akkurat fått seg jobb som gymlærer på en videregående skole. Hun lever et tilsynelatende godt liv med sin danske advokat-ektemann Hasse, i en lukrativ bolig på Snarøya - som de fleste bare kan drømme om.

Men hva skal man med et gigantisk hus, en garderobe fullstappet med rådyre antrekk og biler til et sekssifret beløp når man ikke har kjærligheten?

FORSMÅDD ADVOKATKONE: I rollene som ekteparet Lønstrup finner vi Andrea Bræin Hovig og danske Carsten Bjørnlund. Sistnevnte skuespiller er blant annet kjent fra «Arvingerne» og «Liberty». FOTO: SF Studios
FORSMÅDD ADVOKATKONE: I rollene som ekteparet Lønstrup finner vi Andrea Bræin Hovig og danske Carsten Bjørnlund. Sistnevnte skuespiller er blant annet kjent fra «Arvingerne» og «Liberty». FOTO: SF Studios Vis mer

Det er tydelig at ekteskapet mellom Anita og Hasse (spilt av Carsten Bjørnlund) ikke er av det lidenskapelige slaget. Hasse er av typen som er mer gift med jobben, enn med kona. Ikke et bra utgangspunkt, med andre ord.

Så, når Anita starter i jobben som gymlærer er det ikke mye som skal til før oppmerksomheten hennes rettes mot noen helt andre enn ektemannen. Nærmere bestemt den 16 år gamle skoleeleven Markus (spilt av Tarjei Sandvik Moe).

Den atletiske gutten, som spiller fotball med gutta etter skoletid, er ikke av det blyge slaget, og fyrer raskt oppunder gymlærerens følelser. Han gir henne komplimenter når ingen andre hører på og sender henne blomster anonymt på døren. Litt creepy, men tenåringsgutter er og blir tenåringsgutter, vil kanskje noen tenke. «Forelska i lærer'n» ble jo tross alt en slager på 80-tallet.

Men det er her det hele burde ha stoppet, og da spesielt fra gymlærerens side. Det er jo tross alt hun som er den voksne her. Men Anita lar seg raskt smigre av oppmerksomheten fra den unge skoleeleven - og dette blir begynnelsen på et meget farlig spill.

For mye vil som kjent ha mer.

Og her klarer manusforfatter og regissør Henrik Martin Dahlsbakken, som bare er 29 år, det kunststykket å få seeren til å bli med i et slags klaustrofobisk og kaotisk univers, som føles uutholdelig. Når du tenker at det ikke kan bli verre - at Anita Lønstrup har skutt seg selv i foten mange nok ganger - blir det bare verre. Mye verre.

LES OGSÅ: Tarjei Sandvik Moe til KK: - Jeg kommer nok ikke til å diskutere sexscenene med de nærmeste

- SKAM-Isak er long gone!

Underlig nok er det også befriende - misforstå meg rett - å se en kvinne i en slik type rolle. Ofte er det jo sånn at vi finner en eldre mann med en ung jente i samme scenario - og hadde det vært tilfelle her hadde det blitt ramaskrik med én gang. På et eller annet vis er det til å begynne med litt vanskelig å ta innover seg hvor problematisk det hemmelige forholdet mellom Anita og den 16 år gamle eleven er. For det var jo tross alt han som startet det hele med å gi henne komplimenter, sende blomster på døren og «dickpic» - som han jo ikke burde - men moralen er: Anita er den voksne her. Hun burde visst bedre.

FORBUDT FORHOLD: Den erotiske thrilleren «En affære» har allerede skapt blest. I hovedrollene finner vi Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig. FOTO: SF Studios
FORBUDT FORHOLD: Den erotiske thrilleren «En affære» har allerede skapt blest. I hovedrollene finner vi Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig. FOTO: SF Studios Vis mer

Regissør Dahlsbakken er prisgitt dyktige hovedrolleinnehavere, for i «En affære» er det så mange scener av det kleine, pute-foran-ansiktet-aktige slaget at skuespillerne er nødt til å bære rollene. Og det gjør de.

Andrea Bræin Hovig spiller gymlærer Anita med en uskyldig og samtidig nevrotisk touch. I det ene øyeblikket får hun oss til å få sympati med den forsmådde advokatkona, mens vi i det neste øyeblikket tenker at dama er gal og at hun må legges inn asap.

Tarjei Sandvik Moe fortjener ekstra skryt. For mange er han kjent for rollen som Isak fra SKAM - men til de av SKAM-fansen som trodde de kom til å få se mer av godgutten Isak: han er long gone!

Ikke bare har Tarjei bygget muskler, han har også fått en skikkelig attitude. «En affære» er omtalt som en erotisk thriller og naturlig nok byr filmen på en del heftige scener av det pikante slaget. Tarjei skal ha kred for å mestre scenene til fingerspissene, og å spille både ung casanova og sårbar tenåringsgutt om hverandre. Vi gleder oss til å se hva Tarjei har å by på i fremtiden, for fortsetter han sånn her lover det veldig, veldig godt!

«En affære» har norgespremiere fredag 5. oktober.

LES OGSÅ: Anmeldelse «Blindsone»: - Dette er uten tvil Pia Tjeltas hittil beste rolletolkning. Morskraften er ekstrem!

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Skjelvet»: - Scenen er så berg-og-dalbane-aktig at jeg har problemer med å finne andre filmer som har gitt meg samme magesug

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer