Atlantic Crossing

- Hun levde ikke så lenge at vår generasjon har et forhold til henne

Tobias Santelmann spiller kronprins Olav i ny NRK-serie om kronprinsesse Märtha.

ATLANTIC CROSSING: Tobias Santelmann (midten) spiller kronprins Olav i serien «Atlantic Crossing», mens svenske Sofia Helin har rollen som kronprinsesse Märtha - kong Haralds foreldre. FOTO: NRK
ATLANTIC CROSSING: Tobias Santelmann (midten) spiller kronprins Olav i serien «Atlantic Crossing», mens svenske Sofia Helin har rollen som kronprinsesse Märtha - kong Haralds foreldre. FOTO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et hotell i hjertet av Praha, omringet av gotiske katedraler og praktfulle slott, møter vi den norske skuespilleren Tobias Santelmann. Han har akkurat kommet tilbake til den tsjekkiske hovedstaden for å gestalte rollen som kronprins Olav av Norge.

I rundt to måneder har han pendlet mellom Norge og Tsjekkia i forbindelse med innspillingen av NRK-serien «Atlantic Crossing» - en serie som hovedsakelig tar for seg kronprinsesse Märthas liv og virke under andre verdenskrig. Det er svenske skuespilleren Sofia Helin som har rollen som datidens førstedame av Norge.

- Hva visste du om kronprins Olav før du fikk rollen?

- Jeg visste ikke mer enn det gjennomsnittsnordmannen vet, tenker jeg. Han døde jo da jeg var rundt 10 år, men jeg husker at han levde og at jeg la ned en blomst utenfor slottet da han døde, sier Tobias Santelmann til KK.

Han lener seg bakover i stolen, lukker øynene et sekund og smaker på spørsmålet han nettopp er blitt stilt.

- Og så husker jeg jo bilder av ham fra da han gikk på ski i marka, og ikke minst det ikoniske fotografiet av Olav på Holmenkollbanen under oljekrisen på 70-tallet, sier han og smiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer