BRYLLUP KATE OG WILLIAM: Fredag 29. april 2011 giftet prins William seg med Catherine Elizabeth Middleton. Lille Grace van Cutsem (t.h.) fikk mye oppmerksomhet for sine søte - men dønn ærlige - grimaser. Til venstre: brudepike Margarita Armstrong-Jones og brudesvennene Tom Pettifer og William Lowther-Pinkerton. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUP KATE OG WILLIAM: Fredag 29. april 2011 giftet prins William seg med Catherine Elizabeth Middleton. Lille Grace van Cutsem (t.h.) fikk mye oppmerksomhet for sine søte - men dønn ærlige - grimaser. Til venstre: brudepike Margarita Armstrong-Jones og brudesvennene Tom Pettifer og William Lowther-Pinkerton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bryllup Kate og prins William:

- Hun må ha vært tidenes sureste blomsterpike!

3-åringen Grace Van Cutsem ble den store «snakkisen» etter prinsebryllupet i 2011. Nå er det kusinen Florences tur til å stå på slottsbalkongen som brudepike.

Denne våren er det duket for nok et kongelig bryllup i Storbritannia, og denne gangen er det prins Harry (33) som skal gifte seg. Hans hjertes utkårede er den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36), og bryllupet står i Windsor Castle.

Meghan, som mest sannsynlig får hertuginne-tittel når hun gifter seg med prinsen, har valgt å ikke ha forlover, ettersom hun syntes det var vanskelig å velge én av sine mange gode venninner til den ærefulle oppgaven. Men brudepiker og brudesvenner - dét skal Meghan og Harry ha!

Ifølge The Telegraph er det sjarmtrollene prins George (4), Jasper Dyer (6), og tvillingene Brian og John Mulroney (7) som er valgt ut som brudesvenner, og de skjønne jentene prinsesse Charlotte (3), Remi Litt (6), Rylan Litt (7), Ivy Mulroney (4), Zalie Warren (2) og Florence van Custem (3) som er valgt ut som brudepiker.

Sistnevnte brudepike er kusinen til Grace Van Cutsem (10), som i 2011 ble den store «snakkisen» under bryllupet til hertuginne Kate (36) og prins William (35) da hun ikke la skjul på at hun syntes brudepikerollen var en brysom affære - og spesielt på slottsbalkongen på Buckingham Palace fikk vi se at hun syntes den formelle seremonien var slitsom.

Ved flere anledninger la hun nemlig hendene på ørene for å stenge folkets hyllest til brudeparet ute, og etter ansiktsuttrykket hennes å dømme var det overveldende å være til stede på festlighetene.

Grace, som i dag er ti år, er prins Williams guddatter og var et naturlig valg som brudepike. Kusinen Florence van Custem (3) er guddatteren til prins Harry, og er derfor et like naturlig valg som brudepike under dette bryllupet. Florence er datteren til Nicholas Peter Geoffrey van Cutsem (41) og Alice C. Hadden-Paton (34), et nært vennepar av prins Harry og etter hvert også Meghan Markle.

LES OGSÅ: Meghan Markles bror: - Bryllupet med prins Harry har splittet familien vår

Fikk trøst av bruden Kate på slottsbalkongen

Denne våren var det altså syv år siden hertuginne Kate og prins William ble smidd i hymens lenker i en storslått seremoni i katedralen Westminster Abbey i London foran 1900 inviterte gjester - og enda flere som så bryllupet både fra gatene i London og på TV-skjermene verden over. Til tross for at både brudekjole, taler og brudens søster Pippa Middleton (34) sto i sentrum for mye oppmerksomhet, var det altså den da tre år gamle Grace Van Cutsem som fikk mye oppmerksomhet under bryllupet.

Da vielsen var over entret det nygifte paret balkongen på Buckingham Palace for endelig å dele sitt første kyss som mann og kone med folket - men for lille Grace ble det nok en gang en opplevelse av den litt slitsomme sorten, og bildet som ble tatt av det nygifte ekteparet som kysser mens 3-åringen holder seg for ørene har gått sin seiersgang verden rundt. Amerikanske ELLE skrev med glimt i øyet i en artikkel i 2016 at «Grace må ha vært tidenes sureste blomsterpike».

LES OGSÅ: Hertuginne Kate sminket seg selv til bryllupet!

FIKK TRØST AV KATE: Da bruden la merke til at lille Grace fikk nok av alt oppstyret bøyde hun seg ned for å gi 3-åringen trøst på balkongen på Buckingham Palace. Til høyre er brudepike Lady Louise Windsor, i gult ser vi brudgommens farmor dronning Elizabeth, brudens mor Carole Middleton (i blått), prins William og brudepike Margarita Armstrong-Jones. Foto:  Foto: NTB Scanpix
FIKK TRØST AV KATE: Da bruden la merke til at lille Grace fikk nok av alt oppstyret bøyde hun seg ned for å gi 3-åringen trøst på balkongen på Buckingham Palace. Til høyre er brudepike Lady Louise Windsor, i gult ser vi brudgommens farmor dronning Elizabeth, brudens mor Carole Middleton (i blått), prins William og brudepike Margarita Armstrong-Jones. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grace er datter av Rose Astor van Cutsem (39) og Hugh Ralph van Cutsem (44), som har kjent hertuginne Kate, prins William og prins Harry i en årrekke. På Rose Astor van Cutsem åpne Instagram-konto kan vi se hvordan den søte jenta ser ut i dag:

Det var nøyaktig klokken 13.25 fredag 29. april 2011 at balkongdørene på Buckingham Palace, som siden 1837 har vært den britiske monarks offisielle residens i London, ble åpnet og brudeparet mottok hyllesten fra folket og salutt fra britiske militærfly.

LES OGSÅ: Prinsesse Dianas tidligere elsker James Hewitt: - Jeg er ikke prins Harrys far

Danset bryllupsdans til Ellie Goulding

Etter balkongsekvensen var over fortsatte festlighetene med lunsj som den stolte farmoren dronning Elizabeth II (92) avholdt for sitt barnebarn William og hans ferske kone på Buckingham Palace. Deretter kjørte det nygifte paret av gårde til palasset Clarence House (som er prins William og Kates offisielle residens i London) for å ta en liten «time out» før bryllupsmiddagen skulle finne sted senere på kvelden.

Det var prinsen selv som kjørte seg og sin nybakte hustru til deres felles hjem, og som seg hør og bør for et nygift par var bilen, en to-seter av typen Aston Martin DB6 Volante, pyntet med «JU5T WED»-skilt.

Brudgommens far, prins Charles (69) sto for bryllupsmiddagen, som fant sted på Buckingham Palace for parets nærmeste familie og venner, og det var selvfølgelig også lagt opp til dans og musikk. En av de som var hyret inn for å underholde det nygifte paret og de øvrige gjestene var den britiske popstjernen Ellie Goulding (31). Hun opptrådde blant annet med Elton John-låten «Your Song», som betyr mye for William og Kate. Det var nettopp denne sangen paret danset bryllupsdansen til.

Se flere bilder fra prins William og Kates bryllup under!:

NÅR ENDEN ER GOD: Hertuginne Kates lillesøster Pippa Middleton fikk mye oppmerksomhet for sin smekre bekledning da hun fulgte søsteren sin opp altergangen i Westminster Abbey 29. april 2011. Pippa skal for øvrig selv gifte seg i mai i år. Foto: NTB Scanpix
HÅND I HÅND: Prins William og Kate på vei opp altergangen etterfult av hans bror prins Harry og hennes søster Pippa - som hadde fått det ærefulle oppdraget med å være parets forlovere. Foto: NTB Scanpix
VIELSEN: Paret ble viet av erkebiskop Rowan Williams. Side om side med brudeparet er brudens far Michael Middleton og brudgommens bror prins Harry. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: I år har paret vært mann og kone i seks år! Kates kjole var designet av britiske Sarah Burton for Alexander McQueen, og skal ha hatt en prislapp på 250 000 pund. Foto: NTB Scanpix
PRINSEN BAK RATTET: Det var prins William selv som kjørte sin nybakte hustru til deres felles hjem etter vielsen, og som seg hør og bør for et nygift par var bilen, en to-seter av typen Aston Martin DB6 Volante, pyntet med «JU5T WED»-skilt. Foto: NTB Scanpix
CELEBERT SELSKAP: Den britiske fotballspilleren David Beckham og hans kone Victoria Beckham var selvskrevne gjester i det royale bryllupet. Victoria var på denne tiden gravid, og tre måneder senere fødte hun Harper. Foto: Foto: NTB Scanpix
FIN GJENG: Brudeparet omringet av sine fire brudepiker og to brudesvenner. Nederst fra høyre: Margarita Armstrong-Jones, Eliza Lopes og Grace van Cutsem. Øverst fra venstre: Louise Windsor, Tom Pettifer og William Lowther-Pinkerton. Foto: NTB Scanpix

LES OGSÅ: - Jeg kan med hundre prosent sikkerhet si at prinsesse Diana ikke var gravid da hun døde

Viser at de er et hertugpar av sin tid

Bryllupsreisen gikk til den solfylte og eksotiske øystaten Seychellene i Øst-Afrika (som ble uavhengig fra Storbritannia 29. juni 1976).

I løpet av de seks årene som prins William og hertuginne Kate har vært mann og kone har de to vist at de er et hertugpar av sin tid. De har delt store og små gleder via sosiale medier, de har vist at de er jordnære, utadvente og sosiale i møte med både presidenter, andre kongelige og viktige diplomater - men også når de kommer i kontakt med «hvermannsen» på sin vei viser de entusiasme og glede.

Og ikke minst har de gitt det britiske dronninghus tre nye, sjarmerende medlemmer - nemlig prins George (født i juli 2013), prinsesse Charlotte (født i mai 2015) og prins Louis (født i april 2018).

Vi gleder oss til å se hva det nye kapitlet i livet til prins Harry og hans ferske kone Meghan har å by på!

LES OGSÅ: Slik var prinsesse Dianas siste måneder

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: