Whitney Houston

Hun var Whitney Houstons hemmelige kjæreste

Hevder Whitney Houston hadde vært i live i dag, om hun hadde fått lov til å bli i forholdet med sin kvinnelige ungdomskjæreste.

WHITNEY HOUSTON: Den verdensberømte artisten Whitney Houston med bestevenninnen Robyn Crawford - som også skal ha vært kjæresten hennes i en periode av livet. FOTO: NTB
WHITNEY HOUSTON: Den verdensberømte artisten Whitney Houston med bestevenninnen Robyn Crawford - som også skal ha vært kjæresten hennes i en periode av livet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

For 10 år siden gikk den verdensberømte artisten Whitney Houston bort i en alder av 48 år. Hun ble funnet i badekaret på Beverly Hills Hotel, av det som ifølge obduksjonsrapporten, gjengitt av TMZ, skal ha vært en dødelig miks av alkohol og piller.

Whitney Houstons ikoniske stemme er blitt udødeliggjort gjennom sanger som I Will Always Love You og I Wanna Dance With Somebody, og nå 10 år senere har spillfilmen med sistnevnte navn nettopp hatt premiere.

IKONISK: Whitney Houstons stemme er blitt kåret til en av verdens absolutt beste, og lever videre den dag i dag - ti år etter sangerens død. Her fotografert i 1994. FOTO: NTB
IKONISK: Whitney Houstons stemme er blitt kåret til en av verdens absolutt beste, og lever videre den dag i dag - ti år etter sangerens død. Her fotografert i 1994. FOTO: NTB Vis mer

Fiksjonsfilmen tar for seg artistens liv, som bærer preg av begivenhensrike oppturer og stormfulle nedturer, fra oppveksten i New Jersey til det dramatiske dødfallet på luksushotellet i hjertet av Hollywood.

Innledet et hemmelig forhold

Og det var nettopp i New Jersey at tenåringen Whitney Houston skulle møte sin store kjærlighet - den to år yngre tenåringsjenta Robyn Crawford.

Whitney og Robyn møttes på sommercamp på begynnelsen av 80-tallet, og var som erteris siden. De innledet et hemmelig forhold, som varte frem til Whitney signerte platekontrakt med Arista Records.

FORELSKET: Whitney Houston og Robyn Crawford (t.v.) innledet et hemmelig forhold på 80-tallet, etter å ha møtt hverandre på sommercamp i New Jersey. FOTO: NTB
FORELSKET: Whitney Houston og Robyn Crawford (t.v.) innledet et hemmelig forhold på 80-tallet, etter å ha møtt hverandre på sommercamp i New Jersey. FOTO: NTB Vis mer

I dag er Robyn Crawford 62 år. I 2019 slapp hun selvbiografien My Song For You: My Life with Whitney Houston, der hun for første gang letter på sløret om sitt intime forhold med superstjernen.

I boken kommer det frem at Whitney ønsket å avslutte forholdet, fordi hun var redd for at det kom til å gå utover sangkarrieren.

Moren Cissy Houston (89) skal også ha hatt stor påvirkningskraft på datteren, og hevdet at «det ikke var naturlig at to kvinner var i en så nær relasjon med hverandre».

MOR HOUSTON: Cissy Houston, som selv var en habil sanger, skal ha vært en sterk pådriver for at datteren og Robyn Crawfords forhold tok slutt. Her er mor og datter fotografert på 80-tallet i New York. FOTO: NTB
MOR HOUSTON: Cissy Houston, som selv var en habil sanger, skal ha vært en sterk pådriver for at datteren og Robyn Crawfords forhold tok slutt. Her er mor og datter fotografert på 80-tallet i New York. FOTO: NTB Vis mer

Homofobi i bransjen og innad i familien

I et TV-intervju med NBC's Dateline, i forbindelse med boklanseringen i 2019, åpnet Robyn opp om deres første møte.

- Det var den første sommeren at våre lepper møttes for første gang. Det var ikke planlagt, men noe som bare skjedde. Og det føltes helt fantastisk!

- Ikke lenge etterpå tilbrakte vi vår første natt sammen. Og den kvelden var første gang vi rørte ved hverandre. Og det førte oss enda nærmere, forklarer hun i Dateline-programmet, ifølge Today.

Men forholdet fikk aldri mulighet til å utfolde seg slik Whitney og Robyn ønsket, og ifølge Crawford skal grunnen til dette ha vært homofobi både i bransjen og innad i Houston-familien.

GIKK BORT SÅ ALTFOR TIDLIG: Superstjernen Whitney Houston døde i februar 2012. Hun ble bare 48 år. FOTO: NTB
GIKK BORT SÅ ALTFOR TIDLIG: Superstjernen Whitney Houston døde i februar 2012. Hun ble bare 48 år. FOTO: NTB Vis mer

Robyn fungerte som Whitneys assistent, men fikk aldri den offisielle manager-tittelen hun hadde opparbeidet seg. Etter hvert opphørte det nære vennskapet mellom Whitney og Robyn.

- Rådene, støtten og veiledningen som Robyn ga den fremadstormende superstjernen ble sterkt undervurdert, sa Kirk Whalum, saksofonist og Whitneys nære venn, i et intervju med The U.S. Sun publisert i februar 2022 - nøyaktig 10 år etter artistens død.

Han la til:

- Jeg ønsker å bli sitert på at Robyn var en bedre manager enn noen andre, til tross for at hun aldri fikk den tittelen. Hovedgrunnen til at Robyn aldri fikk den tittelen, tror jeg, er fordi at apparatet rundt foraktet Robyns seksualitet.

EKTESKAP: Whitney Houston giftet seg med artisten Bobby Brown i 1991. Skilsmissen var et faktum i 2007. Dette bildet ble tatt seks år før ekteskapet raknet. FOTO: NTB
EKTESKAP: Whitney Houston giftet seg med artisten Bobby Brown i 1991. Skilsmissen var et faktum i 2007. Dette bildet ble tatt seks år før ekteskapet raknet. FOTO: NTB Vis mer

Også Whitneys ungdomskjæreste Robyn spekulerer i om disse faktorene kan ha vært grunnen til sangerens narkotika- og alkoholmisbruk - som siden førte til hennes altfor tidlige død.

Turbulent ekteskap

I 1992 giftet Whitney Houston seg med artisten Bobby Brown, som hun året etter skulle få datteren Bobbi Kristina med.

Skilsmissen var et faktum i 2007, og ekteskapet skal ha vært preget både av narkotika og vold.

TURBULENT EKTESKAP: Whitney Houston med ektemannen Bobby Brown og datteren Bobbi Kristina i Beverly Hills høsten 1998. FOTO: NTB
TURBULENT EKTESKAP: Whitney Houston med ektemannen Bobby Brown og datteren Bobbi Kristina i Beverly Hills høsten 1998. FOTO: NTB Vis mer

I et intervju med Us Magazine i 2016 åpnet Bobby Brown opp om at ekskona var biseksuell. Han er overbevist om at Whitneys nære forhold med Robyn Crawford kunne ha reddet henne.

- Jeg føler virkelig at dersom Robyn hadde blitt akseptert som en del av Whitneys liv, hadde Whitney fremdeles vært i live i dag.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer