Hertuginne Meghan gravid:

Hurra for kongelig babynyhet - KKs kongeekspert spår hva det royale babynavnet kan bli!

Derfor har vi navnet Frances på topp 3-listen.

HØSTENS GLADNYHET: I midten av oktober ble det kjent at hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn. Terminen er satt til våren 2019. FOTO: NTB Scanpix
HØSTENS GLADNYHET: I midten av oktober ble det kjent at hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn. Terminen er satt til våren 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden bryllupet mellom den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (37) og britiske prins Harry (34) i mai har vi i KK-redaksjonen spekulert i om når det britiske kongehuset kom til å annonsere når en liten arving var på vei.

Men nå trenger vi ikke spekulere lenger - for mandag 15. oktober kom den gledelige nyheten fra Kensington Palace:

«Hertugparet av Sussex er veldig glade for å kunne annonsere at hertuginnen venter en baby våren 2019. De Kongelige Høyhetene har satt pris på all støtten de har mottatt fra mennesker over hele verden siden bryllupsdagen i mai, og er henrykt over å nå kunne dele denne gledelige nyheten med offentligheten.».

De siste ukene har faktisk ryktene om at en liten arving er på vei svirret blant kongefans verden over, og flere har lagt merke til litt løsere klær på hertuginnen enn hva hun vanligvis pleier å gå med (dette betyr jo selvfølgelig ikke at hun absolutt må være gravid), samt en ekstra glød.

Og ja, hertuginnen var altså gravid.

Den lille babyen som kommer til verden til våren blir den syvende i rekken til den britiske tronen, og dronning Elizabeths åttende oldebarn.

LES OGSÅ: Hertuginne Meghans bror: - Bryllupet med prins Harry har splittet familien vår

En hyllest til farfar prins Philip

Vi vet det er litt tidlig, men vi klarer ikke vente med å begynne å spekulere i hva den lille kommer til å hete! Vi har allerede skrevet om prinsesse Diana, prins Harrys mor, som satte foten ned da ektemannen prins Charles kom med navneforslag. På 80-tallet, da de vordende foreldrene gikk rundt og tenkte på babynavn til sine to sønner, ønsket prins Charles at de skulle få navnene Albert og Arthur.

Det skjedde ikke, som vi jo alle vet. Men til tross for at Diana ikke ønsket at sønnene skulle hete Albert og Arthur har både William og Harry fått navnene inn i den royale navnerekken. William ble nemlig døpt William Arthur Philip Louis i august 1982, mens prins Harry ble døpt Henry Charles Albert David i desember 1984.

Da prins Louis ble født i april 2018, yngstesønnen til hertuginne Kate og prins William, ga de han navnet Louis Arthur Charles. Eldstesønnen prins George har det hele og fulle navnet George Alexander Louis, så det betyr at Albert fremdeles er «tilgjengelig».

Vi holder derfor en knapp på at hertuginne Meghan og prins Harry kommer til å velge Albert (som jo også er en del av prins Harrys navn) dersom de får en sønn til våren.

Et annet guttenavn som også kan være aktuelt er Philip. Prins Harry har nemlig en svært nær relasjon til sin farfar prins Philip og det vil være helt naturlig at han hyller farfaren ved å kalle en eventuell sønn opp etter den 97 år gamle prinsgemalen.

NÆR RELASJON: Prins Harry har hele livet hatt en spesiell kontakt med farfar prins Philip. Kanskje han velger å hylle bestefaren ved å kalle en eventuell sønn opp etter prinsgemalen? Dette bildet er tatt i 2012. FOTO: NTB Scanpix
NÆR RELASJON: Prins Harry har hele livet hatt en spesiell kontakt med farfar prins Philip. Kanskje han velger å hylle bestefaren ved å kalle en eventuell sønn opp etter prinsgemalen? Dette bildet er tatt i 2012. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det er også grunn til å tro at guttenavnet Edward kan være aktuelt. Prinsesse Dianas far het nemlig Edward John Spencer. Det er nemlig et navn med sterke kongetradisjoner, og dronning Elizabeths onkel fikk tittelen kong Edward VIII da han tok over tronen i januar 1936. Han abdiserte riktignok i november 1936, da han ønsket å gifte seg med den skilte kvinnen Wallis Simpson. Tronen gikk derfor videre til broren, som tok navnet George VI da han ble konge. Også prins Harrys onkel heter Edward.

LES OGSÅ: 7 ganger Meghan og Harry valgte å hylle Diana under bryllupet

Kalles opp etter avdøde prinsesse Diana?

Dersom det skulle vise seg at den lille er en jente skal vi ikke se bort ifra at hun får navnet Frances. Det er nemlig mellomnavnet til avdøde prinsesse Diana. Da prinsesse Charlotte, prins William og hertuginne Kates mellomste barn, kom til verden i mai 2015 fikk hun navnet Charlotte Elizabeth Diana. Prins Harrys mormor, som gikk bort i 2004, ble døpt Frances Ruth Roche da hun ble født i 1936.

MISTET SIN MOR: Prins Harry var bare 12 år da prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris. Året var 1997. Dersom prinsen og hertuginnen får en datter er det grunn til å tro at hun kommer til å bli oppkalt etter Diana, som hadde Frances som mellomnavn. FOTO: NTB Scanpix
MISTET SIN MOR: Prins Harry var bare 12 år da prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris. Året var 1997. Dersom prinsen og hertuginnen får en datter er det grunn til å tro at hun kommer til å bli oppkalt etter Diana, som hadde Frances som mellomnavn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Et annet aktuelt jentenavn er Victoria. Dronning Elizabeth, prins Harrys farmor, er tippoldebarnet til den verdenskjente keiserinnen dronning Victoria (1819 - 1901). Hun var en mektig kvinne, som satt på tronen i hele 64 år.

Men hertuginne Meghan og prins Harry har vist at de er et par som ved flere anledninger har valgt å gå litt utenfor royal etikette, og det er jo faktisk mulig at de velger å tenke litt utenfor kongeboksen når de skal velge navn til sitt første barn.

Før Meghan møtte prins Harry spilte hun i den amerikanske TV-serien «Suits», og rollefiguren hennes het Rachel Zane. Rachel er ikke helt fremmed for Meghan, for da hun kom til verden 4. august 1981 fikk hun navnet Rachel Meghan Markle. Mon tro om paret kommer til å gå nye veier og velge nettopp dette navnet til en eventuell datter?

Se flere bilder av den gravide hertuginnen under:

LES OGSÅ: Derfor går hertuginne Meghan med for store sko!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer