Annie

Husker du Annie-filmen fra 80-tallet?

Slik ser skuespiller Aileen Quinn ut i dag!

ANNIE: Aileen Quinn var bare 11 år da hun i 1982 spilte den foreldreløse jenta Annie som vokste opp på barnehjem. I saken kan du se hvordan hun ser ut i dag! FOTO: NTB scanpix
ANNIE: Aileen Quinn var bare 11 år da hun i 1982 spilte den foreldreløse jenta Annie som vokste opp på barnehjem. I saken kan du se hvordan hun ser ut i dag! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 1982 - for ja, 38 år siden (vi klarer ikke forholde oss til det vi heller) - kom filmmusikalen Annie ut og ble en umiddelbar hit. Filmen er basert på Broadway-stykket med samme navn, som kom ut i 1977, som igjen er basert på romanen Little Orphan Annie av Harold Gray fra 1925.

Filmen handler om den foreldreløse jenta Annie (spilt av Aileen Quinn), som vokser opp på et barnehjem i New York. Året er 1933, og den store depresjonen har omdøpt tiåret til «de harde trettiåra».

Barnehjemmet drives av Miss Hannigan (spilt av Carol Burnett) - en alkoholisert og slem barnløs kvinne, som tvinger barnehjemsbarna til å utføre drittarbeid. Det finner ikke Annie seg i, og hun velger å rømme fra barnehjemmet, i håp om å finne foreldrene. Men det tar ikke lang tid før hun blir innhentet av fortiden og barnehjemmet igjen.

NÅ OG DA: Aileen var 9 år da hun fikk rollen som Annie i filmmusikalen, og 11 år da den ble spilt inn. I dag er hun 48 år, og er frontfigur i et rockabilly-band. FOTO: NTB scanpix
NÅ OG DA: Aileen var 9 år da hun fikk rollen som Annie i filmmusikalen, og 11 år da den ble spilt inn. I dag er hun 48 år, og er frontfigur i et rockabilly-band. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Utkonkurrerte over 8000 andre håpefulle jenter

Filmmusikalen består av låter som It's the Hard Knock Life for Us, Maybe og Tomorrow - som mange av oss den dag i dag har på hjernen. Og mange av barna som vokste opp på 90-tallet her i Norge husker låtene som I morgen, Møkkaliv og Tenk deg.

Det var den 11 år gamle jenta Aileen Quinn som altså spilte Annie, og hun utkonkurrerte over 8000 andre håpefulle jenter som drømte om hovedrollen i filmmusikalen.

NOSTALGISK: Annie (spilt av Aileen Quinn) med den onde barnehjemsbestyreren Miss Hannigan (spilt av Carol Burnett). FOTO: NTB scanpix
NOSTALGISK: Annie (spilt av Aileen Quinn) med den onde barnehjemsbestyreren Miss Hannigan (spilt av Carol Burnett). FOTO: NTB scanpix Vis mer

Aileen startet film- og TV-karrieren som liten, og ble oppmuntret av moren Helenann Quinn, som allerede var i showbiz. Da Aileen fikk rollen ble en barnestjerne født over natten, og hun fortsatte utover ungdomstiden og tenårene å ha hovedrollen i flere oppsetninger. Som blant andre Dorothy i The Wizard of Oz.

Men i slutten av tenårene ønsket Aileen å fokusere på studiene, og studerte språk - som gjorde at hun la deler av studietiden til Chile. I dag snakker hun flytende spansk.

Siden har hun gjenopptatt skuespilleryrket og har også vært spansklærer og dramalærer på et universitet i New Jersey - hvor hun er født og oppvokst.

Vis mer Vis mer

I et intervju fra 1982, da hun akkurat hadde slått gjennom med filmmusikalen, sa den da 11 år gamle Aileen at hun ikke hadde merket noe til berømmelsen.

- Livet mitt har ikke endret seg spesielt mye, nå som filmen er lansert. Jeg er fremdeles den samme Aileen Quinn som jeg alltid har vært. For meg er det å spille inn film, det samme som å leke med vennene mine. Hvis jeg ikke finner noen andre roller, så kommer jeg tilbake til Yardley (stedet hun vokste opp, journ.anm.) og blir meg selv igjen.

I dag er Aileen 48 år, og fokuserer hovedsakelig på rollen som frontfigur og sanger i bandet Aileen Quinn and The Leapin' Lizards - et rockabilly-band som ble startet etter at noen av bandmedlemmene hørte henne synge høyt i leiligheten sin en dag. Senest i 2019 slapp de albumet Lightning and Thunder.

Aileen deler stort og smått fra frontfigur-tilværelsen på Instagram, og har også delt flere bilder fra Annie-tiden.

Kilder: Wikipedia og The List

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer