Annie

Husker du Annie-filmen fra 80-tallet?

Slik ser skuespiller Aileen Quinn ut i dag!

ANNIE: Aileen Quinn var bare 11 år da hun i 1982 spilte den foreldreløse jenta Annie som vokste opp på barnehjem. I saken kan du se hvordan hun ser ut i dag! FOTO: NTB scanpix
ANNIE: Aileen Quinn var bare 11 år da hun i 1982 spilte den foreldreløse jenta Annie som vokste opp på barnehjem. I saken kan du se hvordan hun ser ut i dag! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 1982 - for ja, 38 år siden (vi klarer ikke forholde oss til det vi heller) - kom filmmusikalen Annie ut og ble en umiddelbar hit. Filmen er basert på Broadway-stykket med samme navn, som kom ut i 1977, som igjen er basert på romanen Little Orphan Annie av Harold Gray fra 1925.

Filmen handler om den foreldreløse jenta Annie (spilt av Aileen Quinn), som vokser opp på et barnehjem i New York. Året er 1933, og den store depresjonen har omdøpt tiåret til «de harde trettiåra».

Barnehjemmet drives av Miss Hannigan (spilt av Carol Burnett) - en alkoholisert og slem barnløs kvinne, som tvinger barnehjemsbarna til å utføre drittarbeid. Det finner ikke Annie seg i, og hun velger å rømme fra barnehjemmet, i håp om å finne foreldrene. Men det tar ikke lang tid før hun blir innhentet av fortiden og barnehjemmet igjen.

Utkonkurrerte over 8000 andre håpefulle jenter

Filmmusikalen består av låter som It's the Hard Knock Life for Us, Maybe og Tomorrow - som mange av oss den dag i dag har på hjernen. Og mange av barna som vokste opp på 90-tallet her i Norge husker låtene som I morgen, Møkkaliv og Tenk deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer