Julie Agnete Vang

Husker du Clooney-baben? Nå spiller hun i norsk serie!

Danske Julie Agnete Vang ble sett av millioner.

JULIE AGNETE VANG: I 2011 spilte danske Julie Agnete Vang mot Hollywood-legenden George Clooney i den norske reklamefilmen til DnB. FOTO: Skjermdump DnB NOR / Youtube
JULIE AGNETE VANG: I 2011 spilte danske Julie Agnete Vang mot Hollywood-legenden George Clooney i den norske reklamefilmen til DnB. FOTO: Skjermdump DnB NOR / Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang spiller den danske stjernen Julie Agnete Vang (38) i en norsk serie, Rip Henry på VIAPLAY, men for den observante seer er det ikke første gang vi ser henne i en norsk produksjon.

Høsten 2011, da Julie var i slutten av 20-årene, spilte hun nemlig mot Hollywood-legenden George Clooney, da 50, i en norsk reklamefilm for banken DnB.

I reklamefilmen, som er sett flere millioner ganger siden den tid, våkner Julies rollekarakter opp i en suite på et hotellrom med en gigantisk ring på fingeren.

Det er åpenbart at hun ikke har helt klart for seg hva som er gått til på hotellrommet, og det er skikkelig Hangover-vibber over hele scenarioet.

Inn kommer sjølveste George Clooney, som sier at han har sett etter hus til dem i «Lillestroem».

«Noen har flaks her i livet. For alle oss andre kan det være lurt å spare litt», konkluderer DnB i reklamefilmen.

Se reklamefilmen under:

Mener at Clooney og Ousdal er ganske forskjellige

Nå er altså danske Julie, som også spilte i oppfølgerreklamefilmen som kom en tid senere, der ekteparet var på bryllupsreise i Bora Bora, i den norske serien Rip Henry - som «vår egen» eminente skuespiller Mads Ousdal (52) har hovedrollen i.

Julie ler en hjertelig latter, på KKs spørsmål om hvordan det var å spille mot Mads Ousdal, kontra George Clooney.

- Jeg var ikke så heldig å spille like lenge med George som med Mads, men jeg synes de begge to er gode med- og motspillere! Den største forskjellen er at jeg har lært Mads veldig mye bedre å kjenne enn George Clooney, sier hun og ler.

GOD KJEMI: Til KK forteller Julie Agnete Vang at hun til å begynne med hadde store problemer med å forstå norsken til motspiller Mads Ousdal. Det gikk seg til etter hvert. FOTO: Grethe Nygaard / Viaplay
GOD KJEMI: Til KK forteller Julie Agnete Vang at hun til å begynne med hadde store problemer med å forstå norsken til motspiller Mads Ousdal. Det gikk seg til etter hvert. FOTO: Grethe Nygaard / Viaplay Vis mer

Hun bedyrer at hun også derfor har et bedre grunnlag å kjenne Mads ut ifra, enn Hollywood-legenden George Clooney, og hun hevder at de to skuespillerne er ganske forskjellige.

- Mads kan være litt hard fra starten av. Litt reservert. Og så blir han veldig varm når man lærer ham å kjenne. Jeg tror ikke George blir kald, men han var veldig åpen fra starten av. Han var ikke på samme måte reservert, som det Mads var. Når det er sagt, var Mads en drømmemotspiller. Vi hadde god kjemi fra starten, og det hadde jeg også med George!

Langt unna «den klassiske følsomme kvinnen»

Julies trillende latter indikerer at hun har gode minner fra tiden både med Clooney og Ousdal. Innspillingen av Rip Henry ble gjort i den lille, naturskjønne byen Odda ved Sørfjorden i Hardanger.

Julie spiller den danske legen Agnes Olsen, som har flyttet til byen og forsøker å tilpasse seg de nye omgivelsene - både i lokalsamfunnet og på sykehuset, som er truet med nedleggelse.

Serien er skapt av filmregissør Arild Fröhlich, Rådebank-serieskaper Linn-Jeanethe Kyed og manusforfatter John Kåre Raake.

Til KK forteller Julie at hun elsket å spille en rolle som på mange måter ikke var «den klassiske følsomme kvinnen».

- Agnes var mer en einstøing som må klare seg selv, og komme seg rundt i verden på egen hånd. Det er alltid spennende spille en sterk kvinnekarakter!

Hjemme i Danmark er Julie en godt etablert skuespiller, og det er nok også mange nordmenn som har sett henne i serier som Borgen (2013) og Når støvet har lagt sig (2020).

I ODDA: Julie Agnete Vang under førpremieren av Rip Henry i Odda i januar. FOTO: Grethe Nygaard / Viaplay
I ODDA: Julie Agnete Vang under førpremieren av Rip Henry i Odda i januar. FOTO: Grethe Nygaard / Viaplay Vis mer

Overfor KK legger hun ikke skjul på at det å spille inn Rip Henry i Odda har vært med en anelse lavere skuldre enn det hun er vant med fra den danske filmbransjen.

- Vi arbeider på ulike måter, sammenlignet med i Danmark. I Danmark er vi veldig effektive, og tid er penger. Det er ikke så hyggelig stemning, det er mer «arbeid og jobb». Rip Henry er uten tvil den hyggeligste produksjonen jeg har arbeidet på, sier hun ærlig.

Hadde vanskeligheter med å forstå Mads Ousdal

- Mange dansker har store problemer med å forstå norsk, hvordan var det for deg?

Igjen ler Julie en hjertelig latter. For den hun hadde størst problemer med å forstå var nettopp Mads Ousdal, som hun hadde flest scener med.

- Alle andre forsto jeg, men ikke Mads! Det var liksom ikke så veldig praktisk, i og med at han var den jeg spilte mest mot, men vi lærte å forstå hverandre på en litt annen måte.

Til slutt forsvant språkbarrieren mellom Julie og Mads.

I NORSK SERIE: Danske Julie Agnete Vang spiller mot Mads Ousdal i Rip Henry på VIAPLAY. FOTO: ITV Studios Norway
I NORSK SERIE: Danske Julie Agnete Vang spiller mot Mads Ousdal i Rip Henry på VIAPLAY. FOTO: ITV Studios Norway Vis mer

- Etter hvert forsto vi hverandres følelser og reaksjoner, mer en nødvendigvis replikkene vi skulle si. Det endte med at vi ikke la merke til språkbarrieren. Det var en skikkelig positiv erfaring.

Julie er gift med den danske skuespilleren Thomas Voss (45), og sammen har de datteren Eva. Hun er også bonusmor til to av hans barn fra et tidligere forhold.

Instagram

Familien har vært mye på skiferie i Norge, og har også mange norske venner på privaten.

- Av en eller annen grunn har jeg alltid forstått norsk ganske godt, og det er nok nettopp på grunn av skiferiene og de norske vennene. Og så har jeg sett mange norske serier!

Hun synes at norsk er mye lettere å forstå enn svensk.

- Spesielt vestlandsk! Hardangerdialekten er så vakker og lett å forstå, muligens fordi at den er så tett på dansk.

Har livets rett

Til danske Alt for Damerne har Julie tidligere åpnet opp om oppveksten i den lille byen Esrum i Nordsjælland, omgitt av skoger, bekker og sjøer. Faren var stadsgartner og moren legesekretær, og sammen med sine to søsken utgjorde de en klassisk, dansk kjernefamilie.

Det er denne oppveksten som gjør at handlingen i Rip Henry er så gjenkjennbar.

- Jeg er selv vokst opp i et lite lokalsamfunn der man nettopp har opplevd de store muskler i de store byer, som stjeler og lukker ned for de små lokalsamfunnene.

Hun utdyper:

- Følelsen av at man er til overs og ikke blir anerkjent. Jeg oppfatter Rip Henry som et meningsfylt bidrag til en verden som er så utrolig globalisert. Det bankende hjertet i Odda, som også har livets rett.

Rip Henry har premiere på VIAPLAY torsdag 19. januar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer