Charlie's Angels

Husker du de originale englene?

Den nye Charlie's Angels-filmen er snart på kino. Men de populære filmene startet som en TV-serie på 70-tallet.

NY ENGLEGJENG: Kristie Stewart, Ella Balinska og Naomi Scott er de nye englene til Charlie i "Charlie's Angels"-remaken som kommer i november. Foto: Filmweb
NY ENGLEGJENG: Kristie Stewart, Ella Balinska og Naomi Scott er de nye englene til Charlie i "Charlie's Angels"-remaken som kommer i november. Foto: Filmweb Vis mer
Publisert

Smarte, atletiske og uredde, med en internsjargong preget av humor, og en påkledning som går Sex & Singelliv om ikke en høy gang, så nesten. Filmene Charlie's Angels fra år 2000 med Cameron Diaz, Lucy Liu og Drew Barrymore i rollene som superagentene til den mystiske "Charlie", var en stor kommersiell suksess og fikk en oppfølger tre år senere.

For noen av oss er det sprøtt å tenke på at dette er nesen tjue år siden - så sprøtt at det ikke føles like sprøtt at det nå lages enda en runde av dette superkonseptet, med Kristin Stewart, Ella Balinska og Naomi Scott i hovedrollene som Sabina, Jane og Elena, og med Elizabeth Banks (kanskje mest kjent som Effie fra Hunger Games) på regi og i rollen som Boseley.

NY GJENG: Ella Balinska, Elizabeth Banks, Naomi Scott og Kristen Stewart. Foto: Filmweb
NY GJENG: Ella Balinska, Elizabeth Banks, Naomi Scott og Kristen Stewart. Foto: Filmweb Vis mer

Tanken er antakelig å frelse en ny generasjon jenter til å henge opp plakater av superkvinnene på rommet sitt, og selvsagt til å se filmen på kino som får premiere i november i Norge. Og ifølge Vogue.com har denne filmen den beste stylingen siden klassikeren Clueless, så da er det bare å glede seg, for dem som er opptatt av sånt.

Men visste du at det hele startet som en tv-serie i 1976 som gikk helt fram til 1981 på amerikanske ABC? De tre "englene" Sabrina, Jill og Kelly jobbet for et slags detektivfirma i Los Angeles der den mystiske og ukjente Charlie var sjefen, en mann som de aldri får se ansiktet på, bare høre stemmen til, men som til gjengjeld var både høflig og munter og åpenbart betalte godt.

Serien ble, både mens den pågikk og i etterkant, en inspirasjonsmanual for kvinner som drømte om deilige bølger og nyfønet hår, i absolutt alle situasjoner. Farah Fawcett (1947-2009) var blondinen mange frisørkunder kom med bilde av, for å få noe som lignet. Lite visste de om at det kreves både rundbørster og proff fønkompetanse for å få til en look som dette. Farrah fikk ikke være med i alle sesongene, men viste seg å være så populær at hun måtte inn med gjesteopptredener i sesong to og tre. En badedraktplakat av Fawcett som ble trykket opp i 1976 anses som den mestselgende plakaten noensinne, med flere millioner av solgte eksemplarer.

IKONISK PLAKAT: Millioner av eksemplarer har blitt solgt av denne klassikeren, mer enn Einstein med tunga ut, for å nevne en annen klassiker. Foto: NTB Scanpix
IKONISK PLAKAT: Millioner av eksemplarer har blitt solgt av denne klassikeren, mer enn Einstein med tunga ut, for å nevne en annen klassiker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Grunnen til at jeg bestemte meg for å gjøre en plakat var at hvis jeg ikke signerte en avtale på å gjøre det, ville andre ha laget en uansett, uten at jeg fikk noe for det, forklarte hun til Washington Post. Fawcett tjente visstnok mer på plakaten enn tv-serien, ifølge Time.com og den selges den dag i dag.

Men tilbake til Charlie's Angels! Seriesuksessen var nærmest umiddelbar.

- Når serien klatret opp på listene og nådde tredjeplassen, tenkte jeg at det var på grunn av skuespillet vår. Da vi ble nummer én, skjønte jeg at det var fordi ingen av oss brukte bh, skal Farrah har uttalt. Vel, noen av oss var mest opptatt av stylingen. Bare se her.

Jaclyn Smith, Farrah Fawcett og Kate Jackson ble kvinnene "alle" ville se ut som på slutten av 70-tallet.
Jaclyn Smith, Farrah Fawcett og Kate Jackson ble kvinnene "alle" ville se ut som på slutten av 70-tallet. Vis mer
TRIPPEL DENIM: Ikke feil da, ikke feil nå. Foto: NTB Scanpix
TRIPPEL DENIM: Ikke feil da, ikke feil nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
KARRIEREKVINNER: Jaclyn Smith, Kate Jackson og Farrah Fawcett i hvert sitt arbeidsantrekk. Foto: NTB Scanpix
KARRIEREKVINNER: Jaclyn Smith, Kate Jackson og Farrah Fawcett i hvert sitt arbeidsantrekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer