20 år siden premieren:

Husker du jenta fra «Grinchen»? I dag er hun 27 år gammel

Taylor Momsen har vært gjennom litt av et image-skifte i løpet av karrieren.

TAYLOR MOMSEN: Stjernen spilte seks år gamle Cindy Lou Who. FOTO: Skjermdump «Grinchen»
TAYLOR MOMSEN: Stjernen spilte seks år gamle Cindy Lou Who. FOTO: Skjermdump «Grinchen» Vis mer
Publisert

Karakteren Grinchen dukket for første gang opp i et dikt i 1955, men det tok 45 år før historien om skapningen som hater både jul og folk – med et hjerte som er «to størrelser for lite» – ble allmenn kjent.

I 2000 kom filmen med Jim Carrey i hovedrollen ut, og i dag er vi mange som synes at «Grinchen» (eller «How the Grinch Stole Christmas» som er originaltittelen) er en like naturlig del av julen som pepperkaker og ribbe.

Men det er ikke bare den titulære karakteren som får skinne i filmen; også seks år gamle Cindy Lou Who gjør inntrykk.

Hun ser det beste i Grinchen, og prøver iherdig å få resten av innbyggerne i byen til å godta ham som en del av felleskapet.

Det er 20 år siden – hva gjør jenta som spilte Cindy Lou i dag?

Taylor Momsen (27) har blitt en voksen kvinne siden «Grinchen»-rollen. Det uskyldige imaget er for lengst byttet ut til fordel for rockmusikk og like rocka Instagram-bilder.

I dag er hun sanger i bandet The Pretty Reckless som blant annet har varmet opp for Guns N’ Roses, Marilyn Manson og Evanescence.

DA OG NÅ: Bildet helt til venstre er av Taylor Momsen som Cindy Lou Who i «Grinchen» i 2000, mens bildet i midten er tatt i 2017. Til høyre er Momsen avbildet tidligere i år. FOTO: Skjermdump/Instagram
DA OG NÅ: Bildet helt til venstre er av Taylor Momsen som Cindy Lou Who i «Grinchen» i 2000, mens bildet i midten er tatt i 2017. Til høyre er Momsen avbildet tidligere i år. FOTO: Skjermdump/Instagram Vis mer

Her kan du se Momsen synge under årets Grammy-utdeling:

Skuespillerkarrieren har hun lagt på hylla (i alle fall midlertidig), og den siste rollen Taylor er kreditert for hos IMDb er som Jenny Humphrey i suksesserien «Gossip Girl».

Apropos «Gossip Girl»; også resten av det verdensberømte castet har vært gjennom sine egne karriereendringer, giftermål, barn, og skandaler – én av dem har til og med blitt anklaget for voldtekt...

Sjekk hva fem av seriens tidligere hovedrolleinnehavere gjør i dag!

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby fra «Friends» ut i dag

FORTSETTER SUKSESSEN: Blake Lively alias Serena van der Woodsen. FOTO: NTB/Gossip Girl
FORTSETTER SUKSESSEN: Blake Lively alias Serena van der Woodsen. FOTO: NTB/Gossip Girl Vis mer

Blake Lively (33)

For fans av «Gossip Girl» lyder hun bare navnet Serena van der Woodsen, men utenfor skjermen er hun Blake Lively. Hun har siden serien giftet seg med skuespillerkollega Ryan Renolds, og sammen har paret fått to døtre.

Hun har overhodet ikke lagt skuespillerkarrieren på hylla, og har blant annet vært med i filmene «Café Society», «The Shallows» og «A Simple Favor».

GULLSTRUPE: Leighton Meester alias Blair Waldorf. FOTO: NTB/Gossip Girl
GULLSTRUPE: Leighton Meester alias Blair Waldorf. FOTO: NTB/Gossip Girl Vis mer

Leighton Meester (34)

Mer kjent som den iskalde og kalkulerende, men likevel litt sjarmerende Blair Waldorf. Leighton har nok gjort flere jenter grønne av misunnelse da hun giftet seg med Adam Brody fra «The O.C.».

Dessuten har hun satset tungt på karriere. Selv om hun ikke lenger er å se noe særlig i filmbransjen, tar hun det igjen med å opptre på Broadway og å legge mer energi i musikken.

Stjernen har blant annet sluppet en låt med Robin Thicke, kalt «Somebody to Love», samt laget et eget akustisk album; «Heartstrings».

SELVESTE «GOSSIP GIRL»: Penn Badgley alias Dan Humphrey. FOTO: NTB/Gossip Girl
SELVESTE «GOSSIP GIRL»: Penn Badgley alias Dan Humphrey. FOTO: NTB/Gossip Girl Vis mer

Penn Badgley (34)

Vi husker ham som den litt nerdete, dumsnille og sjarmerende Dan Humphrey – gutten som faktisk viste seg å være selveste Gossip Girl. I virkeligheten heter han Penn Badgley og er gift med sangeren Domino Kirke.

Badgley holdt lenge en lav profil, men i 2018 gjorde han comeback i rampelyset gjennom Netflix-suksessen «You». Her spiller 34-åringen stalkeren Joe Goldberg.

ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Ed Westwick alias Chuck Bass. FOTO: NTB/Gossip Girl
ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Ed Westwick alias Chuck Bass. FOTO: NTB/Gossip Girl Vis mer

Ed Westwick (33)

Han fikk det til å svimle for jentene da han spilte den kjekke og rike hotellarvingen Chuck Bass, og vi satt alle limt til TV-skjermen da han møtte Blair Waldorf på toppen av Empire State Building. Men så ble det helt stille fra den unge kjekkasen. Etter innspillingen av «Gossip Girl» forsvant han helt fra skjermen, og kom ikke tilbake før i 2017. Da var han å se i filmene «Snatch» og «White Gold».

I 2018 stormet det rundt Ed. Da gikk nemlig skuespiller Kristina Cohen ut med påstand om at stjernen hadde voldtatt henne.

Han benektet dette og skrev i en melding på Twitter: «Jeg kjenner ikke denne kvinnen. Jeg har aldri tvunget meg på noen kvinner. Jeg har aldri begått voldtekt.»

Rundt samme tid stod også to andre kvinner frem og hevdet at «Gossip Girl»-skuespilleren hadde trakassert dem seksuelt.

Samme sommer ble det dog kjent at skuespilleren ikke vil bli tiltalt i saken på grunn av «manglende beviser». Dét melder The Guardian.

SYMPATISK: Chace Crawford alias Nate Archibald. FOTO: NTB/Gossip Girl
SYMPATISK: Chace Crawford alias Nate Archibald. FOTO: NTB/Gossip Girl Vis mer

Chace Crawford (35)

Bedre kjent som den sympatiske Nate Archibald, fanget i et forhold med Blair Waldorf, når han egentlig er håpløst forelsket i Serena van der Woodsen.

Det tok litt tid før karrieren tok seg opp for Chace, men i 2014 produserte han baseballfilmen «Undrafted», som han også spilte hovedrollen i. I 2018 portretterte han karakteren Tex Watson i dramaet «Charlie Says», og ifølge IMDb har han flere prosjekter på gang nå om dagen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer