The Nanny

Husker du «The Nanny»-stjernene?

Dette har de gjort siden suksessen!

THE NANNY: Den populære serien gikk på TV i perioden 1993 til 1999, og i Norge ble den sendt på TV3. Scroll deg ned i saken og les mer om skuespillerne og hva de har gjort siden TV-suksessen! Foto: NTB Scanpix // Columbia Broadcasting System (CBS)
THE NANNY: Den populære serien gikk på TV i perioden 1993 til 1999, og i Norge ble den sendt på TV3. Scroll deg ned i saken og les mer om skuespillerne og hva de har gjort siden TV-suksessen! Foto: NTB Scanpix // Columbia Broadcasting System (CBS) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss i KK.no-redaksjonen vokste opp på 90-tallet, og vi mimret her om dagen tilbake til da vi løp hjem fra skolen for å benke oss foran TV-skjermen - dagens desiderte høydepunkt for mange! Da var det gjerne serier som «Sunset Beach», «Fresh Prince of Bel Air» og «The Nanny» som rullet over de ikke så flatskjermaktige skjermene. 

Og det var da én av oss plutselig fikk denne intro-låten «på hjernen»:

«She was working in a bridal shop in Flushing Queens,
´Til her boyfriend kicked her out in one of those crushing scenes.
What was she to do? Where was she to go? She was out on her fanny...
So over the bridge from Flushing to the Sheffield´s door.
She was there to sell make-up, but father saw more.
She had style! She had flair! She was there! That´s how she became the Nanny!»

«The Nanny» handlet med andre ord om barnepiken Fran Fine som begynte å arbeide for den rike forretningsmannen Maxwell Sheffield for å passe på hans tre morløse barn. I virkeligheten ble disse rollene spilt av Fran Drescher (58), Charles Shaughnessy (61), Nicholle Tom (38), Benjamin Salisbury (35) og Madeline Zima (30).

I tillegg hadde butler Niles og Sheffields forretningspartner C.C. Babcock sentrale roller i serien. Disse rollene ble spilt av Daniel Davis (70) og Lauren Lane (55). Serien ble spilt inn i perioden 1993 til 1999. 

Nå 23 år senere lurer vi veldig på hva «The Nanny»-skuespillerne har bedrevet de siste tiårene med, og ikke minst hvordan de ser ut! Det gjør kanskje du også? Under får du svaret.

Fran Drescher (58) - Fran Fine

Den svarthårede skjønnheten Francine Joy «Fran» Drescher ble født i New York, og har jødiske slekninger fra Romania og Polen. I 1978 giftet hun seg med TV-manusforfatter Peter Marc Jacobson (58), og sammen utviklet de «The Nanny» på begynnelsen av 90-tallet. Ekteskapet skulle vise seg å ikke vare, og i 1999 tok de ut skilsmisse. Kort tid etter skilsmissen kom Peter Marc ut av skapet, og siden har Fran kjempet for de homofiles rettigheter. Det tidligere ekteparet har beholdt vennskapet, og anser deres vennskapsforhold som svært unikt.

De to tidligere ektefellene har vært gjennom både opp- og nedturer sammen, og i 2002 åpnet Fran opp om en svært traumatisk opplevelse de to opplevde i 1985, da hun gjestet talkshow-verten Larry Kings show. I 1985 brøt nemlig to ukjente menn seg inn i det daværende ekteparets felles leilighet, og Peter Marc ble tvunget til å se på sin kone og hennes venninne bli voldtatt på tur.

- De var brødre. Den ene robbet huset vårt og lastet opp bilen min med alle tingene mine, og den andre voldtok meg og min venninne, sa hun åpent under Larry King-intervjuet.

MENNENE I FRANS LIV: Fran Drescher var gift med Peter Marc Jacobson (t.v.) fra 1978 til 1999. I dag er hun samboer med indiske Shiva Ayyadurai, som hun i 2014 inngikk såkalt spirituelt giftemål med. Foto: NTB Scanpix
MENNENE I FRANS LIV: Fran Drescher var gift med Peter Marc Jacobson (t.v.) fra 1978 til 1999. I dag er hun samboer med indiske Shiva Ayyadurai, som hun i 2014 inngikk såkalt spirituelt giftemål med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To år før hun fortalte om den dramatiske hendelsen, i 2000, ble hun diagnostisert med livmorhalskreft, og kort tid etter gjennomgikk hun en operasjon som fjernet eggstokkene, egglederne, livmoren, livmorhalsen, og den øvre del av skjeden. I dag er hun friskmeldt.

I tillegg til å fortsette sitt virke som skuespiller er hun i dag svært aktiv med veldedighetsarbeid, og blant hjertesakene hennes er AIDS-problematikken og homofiles rettigheter. En kamp hun har kjempet er at homofile skal få lov til å gifte seg i kirken. I dag er hun samboer med den indiske forskeren Shiva Ayyadurai (52), som hun inngikk spirituelt giftemål med i 2014.

Charles Shaughnessy (61) - Maxwell Sheffield

Den britiske skuespilleren har vært gift med «Star Trek»-skuespiller Susan Fallender siden mai 1983. Sammen har de døtrene Jenny (26) og Madelyn (21). Etter «The Nanny» spilte han i den populære såpeserien «Days of Our Lives», og han har også gjort suksess på teaterscenen.

61-åringen har kastet seg på bloggtrenden, og skriver om stort og smått på sin egen blogg.

FORELSKET PÅ TV: Charles Shaughnessy og Fran Drescher spilte henholdsvis Maxwell Sheffield og Fran Fine i den populære TV-serien fra 90-tallet. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET PÅ TV: Charles Shaughnessy og Fran Drescher spilte henholdsvis Maxwell Sheffield og Fran Fine i den populære TV-serien fra 90-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nicholle Tom (38) - Maggie Sheffield

Den søte blondinen som spilte eldstedatteren i serien har siden suksessen jobbet som skuespiller, og spilt både i «Beethoven»-familiefilmene, og hadde i 2006 også stemmen til «Supergirl» i «DC Animated Universe». Hun har også hatt gjesteroller i TV-seriene «Criminal Minds» og «Cold Case».

STORESØSTER: Slik ser skuespiller Nicholle Tom ut i dag. Hun spilte eldstesøster Maggie i The Nanny. Dette bildet er fra januar 2016. Foto: NTB Scanpix
STORESØSTER: Slik ser skuespiller Nicholle Tom ut i dag. Hun spilte eldstesøster Maggie i The Nanny. Dette bildet er fra januar 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med DailyMail fortalte hun i 2012 at til tross for suksessen med «The Nanny» så er det ikke ofte folk har stoppet henne på gaten:

- Det er ingen som har kommet bort til meg og spurt om å få få ta bilde meg med. Ikke nå, og heller ikke under «The Nanny»-perioden. Ingen stilte meg spørsmål eller ville intervjue meg.

Nicholle er tvilling med David Tom (38), som også er skuespiller. Det samme er deres eldre søster Heather Tom (40).

Benjamin Salisbury (35) - Brighton Sheffield

35-åringen har alltid vært opptatt av teater og skuespill, og det lå en gang i kortene at han skulle spille karakteren Bart Simpson i en filminnspilling av «The Simpsons» - denne filmen skulle riktignok vise seg å aldri bli noe av.

BROREN: Benjamin Salisbury ble sportsjournalist etter The Nanny-suksessen. Det er få bilder å oppdrive av den tidligere skuespilleren, og vi har derfor lånt dette bildet (skjermdump) av intouch.wunderweib.de. Bildet er tatt av fotograf Adam Bouska. Foto: Skjermdump // intouch.wunderweib.de // NOH8 - Adam Bouska
BROREN: Benjamin Salisbury ble sportsjournalist etter The Nanny-suksessen. Det er få bilder å oppdrive av den tidligere skuespilleren, og vi har derfor lånt dette bildet (skjermdump) av intouch.wunderweib.de. Bildet er tatt av fotograf Adam Bouska. Foto: Skjermdump // intouch.wunderweib.de // NOH8 - Adam Bouska Vis mer

Han har siden utdannet seg til å bli sportsjournalist, og har dekket små og store begivenheter for LA Kings hockeylag. I 2006 giftet han seg med Kelly Murkey. I tillegg til å være skuespiller skal Benjamin også være en habil danser.

Madeline Zima (30) - Grace Sheffield

30-åringen er nok den i gjengen som har gjort størst kommersiell suksess etter «The Nanny»-serien. Hun har spilt i serier som både «Californiacation», «Heroes», «The Vampire Diaries» og «The Killing». Madeline begynte skuespillerkarrieren allerede som toåring, da hun ble hyret inn til å spille i en reklamefilm. 

I førstnevnte serie, «Californiacation», spilte hun en svært seksuell og veslevoksen 16-åring og hadde flere nakenscener. I et intervju med nettstedet TheTVPage fortalte hun i 2013 at hun gjorde scenene med glede. 

YNGSTEDATTEREN: Madeline Zima er nok den i The Nanny-gjengen som har gjort størst kommersiell sukess etter at serien ble lagt ned i 1999. Dette bildet er fra mai 2016. Foto: NTB Scanpix
YNGSTEDATTEREN: Madeline Zima er nok den i The Nanny-gjengen som har gjort størst kommersiell sukess etter at serien ble lagt ned i 1999. Dette bildet er fra mai 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er mange som har reagert på rollen jeg spilte, men jeg syntes ikke det var noe ubehagelig å spille inn scenene. Det var en konsekvens av det å takke «ja» til jobben. Jeg tenkte ikke over at hver gang man «googler» Madeline Zima så kommer bilder av puppene mine opp. 

Hun har forsatt sitt virke som skuespiller, og også Madeline har søsken i samme bransje. 30-åringen er storesøster til Vanessa Zima (29) og Yvonne Zima (27) - som begge er skuespillere.

Daniel Davis (70) - Niles the Butler

Davis ble født i sørstaten Arkansas et halvt år etter at freden brøt ut i 1945, og at han skulle bli skuespiller lå i kortene fra dag én. Familien hans drev nemlig det lokale teatret, og han har siden gjort stor karriere som nettopp skuespiller -både på TV, film og på teaterscenen.

BUTLEREN: Daniel Davis spilte butler Niles - som var høyt elsket av familien Sheffield. Dette bildet er fra januar 2016. Foto: NTB Scanpix
BUTLEREN: Daniel Davis spilte butler Niles - som var høyt elsket av familien Sheffield. Dette bildet er fra januar 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Davis er svært dreven på å snakke britisk, og det er faktisk flere fans som har fått det for seg at han er nettopp britisk. Men den gang ei - ekte sørstatsmann er Daniel Davis. I dag jobber han fremdeles som skuespiller, og var sist å se i den amerikanske krimserien «Gotham» i 2015.

Lauren Lane (55) - C.C. Babcock

I tillegg til å selv jobbe som skuespiller har også Lauren utdannet seg til å veilede «up and coming» skuespillere. Lauren ble født i Texas, og har holdt forelesninger på Texas State University.

C.C. BABCOCK: Lauren Lane spilte enkemannens forretningspartner.  Foto: Skjermdump // Twitter @mslaurenlane1
C.C. BABCOCK: Lauren Lane spilte enkemannens forretningspartner. Foto: Skjermdump // Twitter @mslaurenlane1 Vis mer

Hun har både erfaring fra film og teater. I 1998 giftet hun seg med forretningmannen David Wilkins (60), men de skilte seg etter 11 års ekteskap. Sammen har de datteren Kate Wilkins (18). 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer