Friends:

Husker du «Ugly Naked Guy» fra «Friends»?

Slik ser han ut!

FRIENDS: Tv-serien fra 90-tallet er populær den dag i dag. Mange kjenner igjen disse menneskene, men husker du «Ugly Naked Guy»? Foto: Scanpix
FRIENDS: Tv-serien fra 90-tallet er populær den dag i dag. Mange kjenner igjen disse menneskene, men husker du «Ugly Naked Guy»? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Til tross for at han aldri sa et ord i serien, husker de fleste karakteren «Ugly Naked Guy» fra «Friends». Mannen, som bodde over gata fra «Monica» og «Rachel», tilbragte dagene sine naken i leiligheten sin.

Han var ofte en del av samtalene til vennegjengen, men spilte også en vesentlig del i to episoder av de totalt ti sesongene: «The One With The Giant Poking Device» og «The One Where Everybody Finds Out».

LES OGSÅ: Friends-skaper: - Mange har vært sinte på oss fordi vi kalte den transseksuelle karakteren «Chandlers far»

Vis mer Vis mer

Det som kjennetegnet karakteren «Ugly Naked Guy» - bortsett fra det faktum at han bestandig var naken - var det at han aldri sa et ord og du så aldri ansiktet hans. I de to episodene hvor han får flere minutter på skjermen, ser du han faktisk bare fra siden eller bak.

Det tok ganske mange år før det ble avslørt hvem som hadde kapret rollen som «Ugly Naked Guy». Det skulle faktisk ta 12 år før det ble kjent. I 2016 sto nemlig mannen bak karakteren frem: Jon Haugen!

Vis mer Vis mer

Todd Van Luling, journalist i HuffPost, brukte faktisk ett år på å finne ut av hvem som spilte rollen. Han omtaler det, mest sannsynlig med litt ironi, som sitt viktigste graveoppdrag som journalist.

Lenge var det flere som trodde at det var Mike Hagerty som spilte rollen. Han hadde også rollen som vaktmesteren «Mr. Treeger» i serien. Dette skulle vise seg å være feil. Se video av Mike Hagerty som «Mr. Treeger» i klippet under.

LES OGSÅ: Brad Pitt, Julia Roberts og George Clooney er bare noen av dem som har gjestet «Friends»

Vis mer Vis mer

Etter mye fram og tilbake, og meldinger fra flere mennesker som hevdet de hadde spilt rollen, fant journalisten den ekte «Ugly Naked Guy» til slutt.

«Det er bare en «Ugly Naked Guy» og det er meg», sier mannen bak rollen, Jon Haugen, på telefon til journalisten. Mai 2016 ble det endelig avslørt hvem som spilte den mystiske karakteren.

Men, det er fremdeles ikke 100 prosent sikkert at det faktisk var ham, nettopp fordi det er så mange år siden serien ble laget og produksjonen ikke har beholdt dokumentasjon. Haugen derimot, han står fast på at det er han som spilte «Ugly Naked Guy».

- Grunnen til at jeg aldri fortalte noen at det var meg, var fordi Warner Brothers ønsket at vi skulle ha det sånn. De ville at alle skulle gjette hvem jeg var, sier Haugen og legger til at det var den beste tiden i livet hans.

LES OGSÅ: Slik ser «Emma» fra «Friends» ut i dag

Husker du «Ugly Naked Guy» fra «Friends»?
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer